Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika z wioski z rybnika

KTO Z WAS LUBI PORA I SALATKI Z NIEGO??WEJDZCIE PLISS KOCHANI

Polecane posty

Gość monika z wioski z rybnika

CZY TO PRAWDA ZE PORA TRZEBA SPARZYC PRZED ZJEDZENIEM GO BO JEST ZA OSTRY I MOZE SPOWODOWAC PROBLEMY ZOLADKOWE ITD?? bo ja robie salatki zawsze z pora ale umytego tylko a nie parze go tylko takiego na surowo jem podobno tak nie wolno mama moja zawsze go parzy ale wtedy traci witaminy przeciez ,nie? jak to jest ? podajcie mi tez jakis dobry przepis na salatke z pora

Gość to prawdaekonomia ciezka jest
hmmm

To chyba zależy od odmiany pora. Ja teraz mam takie pory, że są miękkie więc je tylko myję i kroję. Ale nieraz jak kupiłam to musiałam kilka minut gotować, żeby trochę zmiękł i takie mogą podrażniać żołądek. Przepisy mam takie: Sałatka 1 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka ananasa 1 duży por majonez Sałatka 2 1 duży por 3-4 jajka na twardo 1 puszka kukurydzy 5 ogórków konserwowych kilka plasterków żółtego sera majonez, sól, pieprz Jajka, ogórki, ser i pora pokroić, dodać kukurydzę i majonez, doprawić. Pora daję też do surówki z pekinki do obiadu. Kroję 1 niedużą pekinkę, pora, dodaję starte jabłko, startą marchewkę i majonez. Można dodać kukurydzy.

Gość pip,pip
Ja lubie salatki i takie tam roznosci, z porow, ale najlepiej nie pranych z miesiac!