Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odmrozona

Co na odmrożenia?

Polecane posty

Gość odmrozona

Czy znacie jakiś dobry krem regenerujący? Noszę rajstopy, rękawiczki, ale przez te mrozy (u mnie -24) odmroziłam sobie wszystko, łącznie z tyłkiem! Skóra mnie swędzi niemiłosiernie i jest spierzchnięta. Jakieś dobre sposoby?

to chyba jednak nie za bardzo się ubierasz, skoro nawet tyłek sobie odmroziłaś.. Mi kiedys pani w aptece poleciła smarować przynajmniej dwa razy dziennie odmzozżone miejsca zwykłą maścią z wit. A i moczyc nogi wieczorem w gorącej wodzi (lub odpowiednie miejsca).. Z kolei ponoć niezła jest też maść z balsamem peruwiańskim.. ona brudzi bieliznę, jeśli na posmarowane miejsca założy się cos.

Gość odmrozona
Kochana, zakładam grube, bawełniane rajstopy, gacie a la bridget jones i spodnie. Niekoniecznie w tej kolejnosci. Na gore mam cieplutką kurtke columbia i rekawice barciarskie, wiec jest ok. Ale na dol? Nie wiem, chyba pozostaja mi jeszcze jakies spodnie narciarskie. {Poza tym w autobusach zepsute ogrzewanie, czasami drzwi sie nie domykaja..tragedia..A ja mimo bogatej okrywy tluszczowej odmrazam sie szybko. Kupilam sobie garniera opatrunek w mleczku. Nawet dobry.

Gość Kup sobie bepanthen plus
Ja ostatnio odmroziłam sobie ręce i twarz, twarz miałam straszną, wyglądałam jakby mnie ktoś kwasem polał :o piekło i swędziało to... Smarowałam kilkoma kremami, alantanem itp i dopiero jak kupiłam bepanthen plus to w szoku byłam. Posmarowałam na noc i rano ani śladu czerwonej piekącej skóry

Gość z tymi spodniami narciarskimi
to nie jest zły pomysł poza tym ja np noszę dwie pary rękawiczek: cienkie wełniane i na to narciarskie. Odzież sportowa rządzi :D

Gość odmrozona
posiadam maść cynkową, ale szału nie ma. używam ją do wysuszania syfków, ale nie sprawdza się jako środek gojący. Zbliża się weekend, więc przynajmniej przez te 2 dni będę paradować w spodniach narciarskich. W zasadzie to cieszy mnie ten mróz-człowiek zdrowszy chodzi.

Gość maru
Na odmrożenia: Maść ichtiolowa lub maść nagietkowa....

Gość Lenka Syrenka
jak jestes taka madra to po co pytasz ? widz ze sama jestes sobie w stanie poradzic.

Nie wiem co jest dobre bezpośrednio po przemrozeniu skory, ale wiem, że potem, jeżeli skóra na rękach zrobi się taka jakby sina (fioletowawa?) to dobra jest nafta kosmetyczna - ładnie tę skórę po kilku tygodniach rozjaśnia. :)

Gość odmrozona
nie jestem mądra, więc pytam. A topic założyłam jakiś czas temu, więc skoro nie było odpowiedzi, to poszłam się ratować wg własnego pomysłu.

" 11:54 [zgłoś do usunięcia] odmrozona posiadam maść cynkową, ale szału nie ma. używam ją do wysuszania syfków, ale nie sprawdza się jako środek gojący. Zbliża się weekend, więc przynajmniej przez te 2 dni będę paradować w spodniach narciarskich. W zasadzie to cieszy mnie ten mróz-człowiek zdrowszy chodzi." Ale ja polecam łykać te związki:P.Kup gdzieś tlenek cynkowy i przez miesiąc łykaj codziennie po 200 mg.Jak nie będzie efektu to możesz zawiesić kurację:classic_cool:.Jak będzie to zmniejszyć dawkę op połowę na następny miesiąc:classic_cool:.