Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pamparapam

Dbamy o skórę! - Nasze sposoby na zachowanie jedrnej skóry po schudnieciu

Polecane posty

Hej kobietki! Mam pytanie, szczególnie do pań 30+ i tych, które maja za sobą już utratę kilku-kilkunastu kilo: Czy podczas odchudzania stosujecie jakieś dodatkowe zabiegi pielęgnacyjne żeby utrzymać skórę jędrną i w dobrej kondycji po stracie większej liczby kilogramów? Jak to się odbija na skórze brzucha, piersiach itp.?

Jakiś czas temu zamierzałam założyć podobny temat. Jestem na diecie i chociaż schudłam dopiero 5kg to na brzuchu już zaczyna robić mi się brzydka skóra... I do trzydziestki mi jeszcze trochę brakuje;d

Ja robię piling kawowy i używam balsamu, czasami robię naprzemienne prysznice. Ale jeszcze nie schudłam całkowicie, więc trudno mówić o efektach. Na brzuch podobno szczypanie pomaga.

Ja codziennie się gimnastykuję-i używam balsamu.Dużo to pomaga-ale w moim wieku nie ma co się cudów spodziewać.Gimnastyka wspaniale uelastycznia skórę-i jak rok temu wisiały mi woreczki na rękach-tak teraz mam tam mięśnie.No i na brzuchu jest o wiele lepiej-nie mam fartucha ze skóry tylko maleńką fałdkę-i pośladki wracają na swoje miejsce :D Wiem,że jeszcze dużo przede mną-ale są ogromne sukcesy-więc warto ćwiczyć.

Gość majkaluz
litr ciepłej wody,dwie łyżki stołowe soli, najlepiej morskiej+sok z całej cytryny.Namoczyć w tym roztworze szorstką gąbkę i masować okrężnymi ruchami(w kierunku wskazówki zegara) aż brzuszek będzie czerwony.Rano i wieczorem ,na to balsam wyszczuplający-działa super!.

Czy to tylko na brzuszek-czy na inne części ciała też.Chętnie wypróbuję.

Gość majkaluz
Zgadzam się peeling kawowy super wygładza skórę ,ale roztwór soli i cytryny niszczy tkankę tłuszczową Śmiało można stosować na uda także.

Gość majkaluz
Agnissiu,jeżeli stosujesz dietę to nie forsuj się ćwiczeniami ,bo nasz mądry organizm będzie magazynował tłuszczyk na zapas.Powodzenia

Gość Jak to bez cwiczen
Majkaluz dlaczego bez cwiczen dieta?

Ja się nie forsuję, ale jak nie będę ćwiczyć to będę mieć obwisłą skórę.

Gość 76542qert
krem z apteki

O! Przecież peelingu solnego sama kiedyś uzywalam! Dobrze, że mi przypomnialyscie :D choć z sokiem z cytryny nie próbowałam. A na czym polega peeling kawowy? Zaparza się tę kawę, czy taka suchą na wilgotna skórę?

Ja robię peeling kawowy tak: 2 czubate łyżki kawy zalewam wodą tak żeby wymieszać, dodaję 2 łyżki soli ( jak ktoś ma ranki to cukru ), 1 łyżeczkę cynamonu i trochę oliwki dla dzieci albo oliwy z oliwek. Kawę mam taką grubomieloną, mama kupiła w biedronce za 12zł za kilo, do picia się nie nadaje, ale na peeling rewelacja.

Majkaluz, dobry pomysł z tą solą , wczoraj wypróbowałam, ale bez cytryny, bo zapomniałam kupić tylko sama sól i trochę pomogło. Tylko codziennie to nie za często ? Dziś dla odmiany zrobię pilling z kawy.

Moim sposobem jest nawilżanie skóry co wieczór żelem z kolagenu white 30+, który jest naturalnym kosmetykiem zawierającym poza kremem jedynie glikol kaprylowy, kwas mlekowy i wodę :) dlatego jestem spokojna, że na swoją skórę nakładam zdrowy kosmetyk, pozbawiony chemii

Gość ula+30
ja aż tak drastycznie nie chudnę chodzę na basen 3x/tydzień wcieram balsam aloesowy jestem na diecie /soki owocowo-warzywne/ podobno najlepsze, naturalne wyciskane w mojej kuchni i świeże robię ćwiczenia w domu na mięsnie brzucha chodze z kijami jeżdżę na narty i cudw nie widzę!! a..jeszcze poszłam na elektrostymulację i laser cudów nie ma!

Gość ula+30
do tego co wyżej wydałam kupę kasy i gówno! może operacja plastyczna?

Gość wennnecjanna
anastazzja opis tego kolagenu brzmi bardzo zachęcająco, gdzie go można dostać?

w drogeriach Hebe, jest w przystępnej cenie :) szukałam kiedyś drugiego takiego na rynku żelu, który byłby naturalny i pozbawiony chemii nic nie mogłam znaleźć

Gość wennnecjanna
dostałam go dziś za 149 zł, jakbyś mogła mi jeszcze powiedzieć jak często go stosować by był najszybszy efekt??

Kolagen w skórze wymienia się w 110-115 dni. Tyle minimum potrzeba czasu by dostrzec pierwsze efekty stosowania tego żelu :)