Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :):):):):):):)ooooouuuu

jesli urodze w sierpniu to po jakim czasie zdecydowac sie na

Polecane posty

pierwszy spacer?

Gość łopatka,,,
Kolejny głupi topik debilnej kretynki......

"debilnej kretynki" ... bez komentarza, usmiałam sie :)

Gość jak bedziesz wychodzić z dziec
kiem ze szpitala to będzie to już pierwszy spacer (nie duś go wtedy pieluchą na buzi). Następnego dnia po wyjściu możecie wyjść na drugi spacer np na pól godz, a potem to już ile się da. Jeśli oczywiście nie będzie wialo, lało itd. Jeśli będzie ukrop to pamiętaj żeby wychodzić najlepiej przed godz 10 albo po 17. Nie ubieraj wtedy dziecka w puchowy kombinezon i rękawiczki. Noworodek na prawdę jest czlowiekiem i ma stalą temperaturę ciala jak wszystkie ssaki. Wystarczy mu bawełniany pajacyk, a w ekstremalnych temperaturach same body.

Gość kiniakok
Zależy w jakim dniu, po narodzinach 6 - 7 dni był nasz 1 spacer, a od 4 dnia było przyzwyczajanie poprzez wietrzenie i spanie przy otwartym oknie bez przeciągów.

Gość JA CI RADZĘ
W lipcu następnego roku!

Gość j;fmcrlnfy,
Jezuuu dziewczyno ! Co Ty byś zrobiła bez internetu :O:O:O W sierpniu rodzisz i pytasz o pierwszy spacer ??? Ja pierdziele Ciekawe jak nasze babki sobie radziły bez internetu. Pewnie w ogóle z dzieckiem na dwór nie wychodziły bo nie wiedziały kiedy będzie najlepsza pora :O:O Rusz trochę mózgiem..

Gość tez mi pytanieeee
co za tepa DZIEWUCHA:o ŻALLLLLLLLLLL:o

Gość jak bedziesz wychodzić z dziec
werandowanie sierpniowego dziecka jest czystą glupotą że tak to dobitnie ujmę. To nie grudzień ze dziecko musi się rpzyzwyczaić do niższych temperatur. Najczęściej sierpień to upały wiec po co werandowac? W domu jest wtedy chłodniej niż na dworze.

Gość łopatka,,,
Ja też prawie wymiotuję czytając te twoje 'wypociny" i głupie pytania;-/

Gość ehhhhh szokkkkk
Najlepiej rok później, 16 sierpnia o 14:30. chyba niektórym ciąża rozum odbiera ... :O

hehe :) do autorki, zapytaj położnej, nie wiadomo też jaka bedzie pogoda :D

Gość mlodaananna
urodzilam w piatek, w niedziele bylam na 2godzinnym spacerze (rodzilam w lipcu) a pozniej to juz codziennie. Niestety z drugim dzieckiem juz tak sie ni dalo. Bo np dzis z noworodkiem nie wyszlam na dwor-u nas -20

Gość mama dwójki dzieciaków
też myślę, że jeśli to będzie normalna sierpniowa pogoda to nie będzie żadnego problemu i nie trzeba będzie werandować. Nie eksponuj dziecka na słońce, unikaj wielkiego gorąca . Ja mam dzieci grudniowe i październikowe, więc werandowanie było, ale zupełnie czym innym jest koniec października i środek grudnia, a czym innym sierpień.

Gość tez mi pytanieeee
GDZIE TAM SIERPIEN HEHEHEHE

Już się jdna mama pytała w listopadzie w co ubrać dziecko na wyjście ze szpitala w lutym.... A skad mamy wiedzieć jaka bedzie pogoda. Moze będzie +40 a może będzie wiała wichura i lało jak z cebra. Bez komentarza.

Gość MasakraCoZaMatki
Poczytajcie GRUDNIOWKi 2011,jest tam laska ktorej synek ma 3 mies a ona jeszcze nigdy nie wziela go na spacer bo jej sie nie chce na brzydka pogode wyjsc.

Gość MasakraCoZaMatki
Nie zartuje.nick tej panny zaczyna sie na 'E'.jak znajde to wkleje linka.narzeka wiecznie ze jej dziecko marudne i spac niechce a pisze ze na spacer wezmie go dopiero wiosna.

yyy jej dziecko i jej sprawa, ale jak babcię kocham bez przesady. Zyczę zdrowia jej maluchowi, ale jak ona w nim na dwór wyjdzie to przecież to dziecko jej zaraz się rozchoruje...

Gość MasakraCoZaMatki
Ja nie mialabym sumienia tak kisic w domu dzieciatko.az dziw ze zadna polozna jeszcze jej nie zjechala za to.

Gość hmmmm ...:)
mój ma 5 tyg i już mieliśmy kilka przymusowych wyjść.. Wczoraj co prawda 500m do ortopedy pokonaliśmy autem... Mieliśmy zacząć przygotowania do spacerów to mrozy przyszły:(

Gość Tęczowaramoffka
To smutne.Rozumiem że jest młodą mamą ale kurcze przez jej humorki dziecko dużo traci.

Gość onhfvuonhfvo
No cóż..ja swojego dziecka nie oszczędziałam ze spacerami od początku,więc niektórzy mają mnie na idiotkę,ale nic sobie z tego nie robię.Fakt,rodziłam w kwietniu,na wyjście nie zamierzałam mu buzi zasłaniać jakimiś szmatami.Urodziłam w poniedziałek, a w środę byłam z nim na 1 spacerze który trwał godzinę. I od początku dziecko przebywało w wywietrzonych pomieszczeniach-nie mylić z przeciągami.Położna stwierdziła,że jak dostał siarę,szczepionkę,i ubioorę go stosownie do pogody to nie mam powodów by kisić się w domu.

Gość Tęczowaramoffka
I bardzo dobrze robilas,a przede wszystkim zdrowo!

Gość ta Ewka to po prostu
len smierdzacy i tyle :O Jej sie nie chce wyjsc z domu wiec kisi dziecko a jak juz sie zdecyduje na spacer to dzieciak od razu sie rozchoruje. Co za patologia :O