Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolo62067

ubezpieczenie w ciąży

Polecane posty

Gość lolo62067

Pytanie moje dotyczy jakie teraz mam ubezpieczenie w ciąży Pracowałam 3miesiące umowę mam na 2 lata przez te miesiące i miesiąc który wypłate dał mi pracodawca dał również kwitek za co mi odciąga i tym się zawsze okazywałam przy wypisaywaniu L4 A teraz jakie mam okazać ubezpieczenie Jak szefostwo nic już mi nie daje???

Możesz napisać to jeszcze raz w całych zdaniach? Bo ja nic z tej wypowiedzi nie zrozumiałam...

Gość lolo62067
Jestem na zwolnieniu L4 5miesiąc ciąży gdy pójdę teraz do lekarza i wypisze mi L4 to jakie mam pokazać ubezpieczenie z czego ona spisze. (nie wiem jak to wytłumaczyć inaczej)

Do wystawienia l4 potrzebny jest nip pracodawcy, jest na rmua. Nie musisz pokazywać aktualnego dowodu ubezpieczenia ale pracodawca i tak powinien ci taki druk dawać. Za każdy miesiac, nawet jak na l4 jesteś.

Gość jak masz ksiazeczke
zdrowia to szef lub kadrowa powinna ci podbic i podpisac wtedy jest wazna

Jeśli pracujesz w firmie gdzie na miejscu jest kadrowa, pokazujesz sie raz w miesiacu i wystawiają Ci rmua, które ważne jest przez miesiac. Chyba, że jeszcze masz książeczkę ubezpieczeniową to również co miesiąc idziesz do pracidawcy a on Ci podbija. I to wszystko. Niestety raz w miesiacu musisz sie pofatygowac.

Gość kikolec
ja np. jestem na wychowawczym i po dowod ubezpieczenia mam sie zglosic do zusu i chyba Ty tez tak zrob, oni placa w tej chwile za Ciebie skladki i dadza zaswiadczenie, zadzwon do zusu

Gość Jo-------anna
Albo podbitą książeczkę,albo RMUA, albo wydruk z ostatniej wypłaty. jak nie dają to do księgowej i dadzą.