Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarellia.

po co w ogóle studiować skoro pracy po tych studiach nie ma ?

Polecane posty

no tak ale co zrobić.. a jak myslicie warto isć do policji do pracy?

Gość seriwelislawi
nie warto :) mają znieść "szybką emeryturę" no i będzie za tobą chodzić nieprzyjemne przezwisko "pies", "pała".

Nie ma takich studiow gdzie po uzyskaniu magistra czy inżyniera odrazu masz hajlajf. Po kazdym nawet po tych scislych trzeba robic jeszcze kursy i specjalizacje Sraty, taty ja robiłam inż. a później mgr, żadnych kursów, po studiach poszłam na staż i potem w tej firmie dostałam pracę i to bardzo dobrze płatną.

Gość anty-school
Według mnie szkoła w Polsce jest za bardzo nastawiona na wiedzę ucznia tudzież studenta a za mało na jego umiejętności i potem jest tak , że taki człowiek idzie do pracy gdzie szef do niego mówi - Idź zrób to lub tamto a ten pracownik nie potrafi danej czynności wykonać. Tak to jest jak człowiek zamiast uczyć się w szkole zawodu uczy się jakiegoś głupiego wierszyka na pamięć...........

Gość seriwelislawi
ok ja spadam czesc :) !

Gość seriwelislawi
hehe no ale sama piszesz ,że na początku robiłaś to potem to potem to i dopiero dostałaś tą pracę :) mniejsza , spadam.

ale był staż.. bo nikt by cię na umowę od razu nie zatrudnił.. ale miałaś też dużo szczęścia, nie da się ukryć.. może i warto iść do policji, masz stałą pensję, warunki rekrutacji są wszystkim znane, jakieś dodatki mundurowe itp.. tylko dostac sie tam, to nie taka prosta sprawa..

ej a wiesz moze jakie warunki trzeba tam spelnic? chyba te testy sprawnosciowe i psychologiczne nie?

Gość lomax
warto studiowac bo to zycie na studiach jest piękne :) i dla wlasnej satysfakcji i dumy chociazby

To raczej była kwestia posiadanej wiedzy niż szczęścia, bo na staż też był konkurs i etapy praktyczne, które trzeba było przejść. A studiuję się nie tylko dla pracy, ale z zainteresowań daną dziedziną, pogłębiania wiedzy, satysfakcji. Jeśli ktoś idzie na studia, bo są modne albo liczy na to że otworzy to przed nim drzwi kariery to jest w błędzie.

zależy na jakich studiach się jest bo nie na wszystkich jest piękne;p ja odkad studiuje bylam moze na dwóch imprezach, a o juwenaliach to moge tylko pomarzyc

Gość kakkakaka8i
ja jestem na Administracji? bedzie co po tym,?