Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama w pracy.....

Czy dla 1300 zł wypłaty warto chodzić do pracy?

Polecane posty

Gość Mama w pracy.....
To co piszecie o swojej sytuacji jest dla mnie bezcenne, bo mogę zobaczyć wasz punkt widzenia:) Wczoraj złapałam doła, bo naprawdę nie spodziewałam się tak niskiej wypłaty. Czuję się trochę poszkodowana, bo w naszej firmie pracują w 95% sami mężczyźni, którzy mają po 2000-2300 zł podstawy na rękę + premia+premia kwartalna, a ja nawet nie przeskoczyłam pułapu 1600 zł. Pracuje ze mną jeszcze oprócz męskiego grona sekretarka z wypłatą 1300 + premia, jest matką dwójki dzieci, więc podejrzewam naszego szefa o jakąś dyskryminację płacową. Firma ma mnóstwo zleceń, produkcja idzie pełną parą, jest dużo spraw bieżących a kontrahentów nie brakuje. Czuję się trochę wykorzystana, bo na rozmowie o pracę 2 lata temu dostałam zapewnienia o rozwoju, wyjazdach służbowych do Chin, Holandii itp., targach w Polsce i możliwości poznania zagranicznych inwestorów, co podobnie jak wypłata okazało się bajką :) Bo to mój szef się realizuje, a ja w tym czasie kieruję całą firmą pod jego nieobecność. Przekonał mnie wtedy te 2 lata temu do siebie, bo miałam w tym samym czasie jeszcze 2 inne propozycje pracy, ale wiadomo "nudnej" i tylko za 1800 zł na dzień dobry :) Dlatego biorąc pod uwagę moją obecną sytuację, przyśpieszyłam decyzję o drugim dziecku, mąż dobrze zarabia, ale przecież nie chcę na nim wisieć i jęczeć że za mało zarabiam, lubię być samowystarczalna...

Gość ona32
mąz dobrze zarabia , a z dwójka dzieci trudniej , co potem zamierzasz robić?wrócisz po urodzeniu dziecka , czy zrezygnujesz? zawsze warto miec jakis grosz dla siebie. pociesz sie , ja zarabiam 1300 +czasem premia , ale rzadko , tez miała byc podwyzka i jak było 7 zł na godz. 2 lata temu tak dalej jest, mamy 1 dziecko , mąz zarabia ok. 2000zł , kredyt mieszkaniowy na karku i chcielibysmy miec 2 dziecko , ale w tym momencie nas na to po prostu nie stać. Przy tak niskich zarobkach mąż nie byłby w stanie nas utrzymać , bo przez jakis czas musiałabym zostac w domu , a na pomoc tesciowej czy mamy ozna zapomnieć

Gość lgm3[pgm3p
jaki macie zawod i wyksztalcenie?

Gość Ja na momencik
Ja też nie rozumiem dlaczego wszystkim praca kojarzy się tylko i wyłącznie z kasą, a gdzie własny rozwój, satysfakcja, wyjście do ludzi. Ja sobie zdaję, że w "mojej branży" raczej się kokosów nie dorobię :). I mimo iż zarabiam niecałe 1400 to cieszę się, że mam możliwość pracowania, bo widzę ile moich znajomych zasila grono bezrobotnych lub łapie się jeszcze gorzej opłacanych prac.

Gość Mama w pracy.....
Nie planuję zostawić pracy, ale myślałam o jej zmianie zaraz po macierzyńskim. Stać mnie na drugie dziecko, ale czuję się oszukana w powodu małej wypłaty. Mój szef nie lubi zwolnień, ale też nie docenia i nie szanuje swoich pracowników, bo pracowałam 3 tygodnie, firma zyskała ważne kontrakty dzięki mnie i nie dostałam nawet złotówki premii....bo byłam na zwolnieniu (dowiedziałam się od kadrowej, bo szef z nią rozmawiał). Mam wyższe mgr, kursy, szkolenia, znam 2 języki, 10-letnie doświadczenie zawodowe, w tym w kadrze zarządzającej firmy i ile ja z tego mam? :) Chyba the end w tej firmie jest nieunikniony, bo stanowisko nie należy do łatwych, ludzie odchodzą z naszej firmy zniszczeni psychicznie i fizycznie, szef jest tyranem, który potrafi słabe jednostki po prostu zmiażdżyć w ręku, ale ja jestem silna psychicznie i mnie to nie rusza :) Bo mamy dużo roboty i trzeba sobie dawać radę, ale brakuje mi motywacji, gdy widzę swoje wynagrodzenie...

Ja zarabiam mniej od ciebie bo mam najnizasza krajowa ale ciesze sie ze mam chociaz to.A jesli chodzi o prace to nie jest to moje marzenie ale u nas ogolnie ciezko z praca.Nie naleze do osob ktore narzekaja bo ja cieszylam sie nawet wtedy kiedy dostawalam 450 zl stazowego.Jestem teraz na L4 bo jestem w ciazy ja na twoim miejscu trzymalabym sie tej pracy w twoim stanie.Jestes w lepszej sytuacji niz ja bo masz umowe na czas nieokreslony.Powodzenia

Takiego szefa to raczej bym zmieniła Ja niestety jestem w tej kiepskiej sytuacji, że dyrektorka jest w porządku i zawsze można się z nią dogadać, niestety w naszej branży nie ma kasy dla pracowników ;P ;P

Gość Ja na momencik
U mnie w pracy też jest koszmarna atmosfera pomiędzy pracownikami i szefostwem i górą. Dlatego głównie szukam nowej.

Gość buahhaaaaaa
No ja co prawda tak jak pisałam - mam 1700, z czego baaaaaaardzo się cieszę :) dla niektórych to bardzo mało.... ale ja cenię to ze w ogóle mam to 1700, że pracuję od 7 do 15, mam wolne popołudnia, weekendy i święta, że też dostaję co rok 1% stażowego, że mam INNE dodatki pieniężne :)

Gość Chciałabym mieć
Mieszkam w małym miasteczku,z praca jest masakra i byłabym szczęśliwa mogąc zarobić te 1300,nawet połowa tego trochę by mnie ratowała ale niestety nie zarabiam bo pracy znaleźć nie mogę i albo wpadne w depresję albo ze sobą skończę bo tak się nie da żyć a rachunków nikt za mnie nie zapłaci,tak że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:(

o ironio, jak napisałam kiedyś, że płace niani, 6,50zł/h (w czasie pracy niani dziecki spi około 3h, pani ma wtedy wolne) miesięcznie wychodzi około 1000 zł, to napisali, że jestem wyzyskiwaczka.

Gość dada z biedronki
a ja jestem pielegniarka .mam 2500 do reki za normalną przepisowąilość godzin ,w tym 5 mocek i 2 dyzury weekendowe.uwielbiam swoją prace i współpracowników oraz pacjentów.chociaż był czas ,że mialam ochote ją zmienić ze wzgledu na zarobki.w innych szpitalach daja wiecej do 3 tys.na rekę +premia,której u nas nie ma,ale zrezygnowałam ,za bardzo lubię to co robię i ludzi ,z którymi pracuję.do autorki -jesli jesteś w ciąży idż na l-4,masz 100% płatne.jak odchowasz dziecko znajdziesz sobie nowa pracę.

Gość dada z biedronki
nocek miało być.

tez uwazam ze praca nie jest tylko dla kasy. jako asystentka masz mniej obowizków niz inny fachowiec wiec mozesz poszukac dodatkowej pracy np w weekendy :)

Gość ożesz cie nie mogę
ledwo gówniara poszła do pracy i narzeka, trzeba było wybrać sobie taki zawód żeby miec większe zarobki, dzisiejsza młodzież mysli żeby wszystko miec odrazu na tacy podane : mieszkanie, oczywiście urządzone, samochód, wakacje i super wypłatkę ludzie dorabiali się kiedyś tego po 30 lat a teraz młodzi chcą wszystko naraz, ja pracuję 27 lat !!!! wiesz co to jest pracować 27 lat? i chodzę do pracy na piszo,bo zwyczajnie nie byłoby mnie stać na samochód i zarabiam 1600 na rękę, to według twoich obliczeń podwyżki po pół roku pracy powinnam dziś zaraziać niewiadomo ile aleś ty pusta, siedź lepiej w domu,wychowuj dziecko a potem drugie i dopiero idź do pracy

Gość Peter090909
Ja mam 1111 zł na rękę, jednak jestem jeszcze na utrzymaniu rodziców. Ale pracę mam odpowiedzialną i nie dla samych pieniędzy się pracuję, pracuję od 9 miesięcy, ale w tej pracy mam możliwość rozwoju i zdobywanie nowych doświadczeń.

Gość Mama w pracy.....
W tej sytuacji to tylko powinnam pójść na L-4 i siedzieć do rozwiązania, tylko, że potem już wiem skąd się biorą głosy, że baby w ciąży są leniwe i nie chce im się pracować....Jak ma się szefa w porządku, to i pracownicy chcą być fair prawda?