Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiak1234

Suplement Dfiligne Yves Rocher

Polecane posty

Gość gosiak1234

Dzień dobry wszystkim ;) Mam pytanie do Was, bo w nie znalazłam żadnych opinii na temat tego produktu. Czy ktoś może stosował ten suplement Dfiligne Starter Minceur Yves Rocher? Czy jest dobry i warty swojej ceny? To jest płyn 500ml; przez 10 dni rano pije się 50ml ze szklanką wody. Ma działanie oczyszczające z toksyn oraz stymulujące spalanie tłuszczów. Chcę kupić, ale nie wiem czy warto..

Gość Leon_ Zawodowiec
Ojej dziewaczyno nie wyrzucaj pieniedzy w błoto bradzo cie prosze. Na rynku jest tyle miszanek w przyzwoitej cenie które zadziałaja detoksykacyjnie ze nie warto przplacac.

Gość gosiak1234
Jakie np?

Gość Leon_ Zawodowiec
Miesznka o której piszesz ma w składzie lisc zielonej herbaty, lisc mniszka lekarskiego i korzen cykorii. przicez róznie dobrze mozesz sobie kupic herbatki ziołowe z wyciaggiem tych zioł a w aptece mozesz znalezc mase produktów na bazie tego co posada wskazany przez ciebie specyfik. Wierzysz na prawde ze jedna butelkeczka tego cie wyszczupli ? :D

Gość Miki Mouse 123
Oj tak ludzie wierzą w cuda a wystraczy zmiana diety, warzywa owoce i toksyny same odejda :P

Gość gosiak1234
Tylko, że mi nie chodzi o wyszczuplenie, a o faktyczne działanie oczyszczające..Palę fajki - rzucam właściwie. Chcę zacząć od zera. A te plastry detoksykacyjne pod stopy? Może te coś dają?

Gość Leon_ Zawodowiec
Aaa to trzeba było od razu tak pisać. Kup sobie glinke ziloena i pij, swietnie oczyszcza ze wszytskich złógów. Dobrze jest stosowac zewnetrznie i wewnetrznie, za 1,5 kg waiderko zapołacisz okolo 50 zł i masz zdrowia a zdrowia. Wprowadznie do diety surowych warzyw i owoców rownie da swietnbe rezultaty.

Gość Leon_ Zawodowiec
pLstry to też wycganie pieniedzy od ludzi !!! powaznie ci pisze uwierz mi a jak nie wierzysz to poczytaj opinie w internecie, jest tego na peczki ze to pic na wode. Nic ci tak nie pomoże jak zmiana diety+ ruch i glinka zieloan, mozesz równiez doku[pic sobie do tego herbate zielona i bedziesz zrowa jak ryba.

Gość gosiak1234
No właśnie o coś pewnego mi chodzi..akurat dostałam blankiet zamówienia yves rocher i jest tam ten specyfik, dlatego nim się zainteresowałam. Nie jestem otyła, ani nic z tych rzeczy.. 3 fajki wieczorem i 2 kawy w ciągu dnia, raz w tygodniu smażone kotlety z pieści kurczaka to moje jedyne grzeszki.. Reszta to dania pieczone, zupy, warzywa, owoce, pełnoziarniste pieczywo z polędwicą drobiową, owsianki, ziarna i nabiał. Jem jak normalny zdrowy człowiek.. ale czuję ciągłe zmęczenie i brak chęci do wszystkiego. A jeśli glinka zielona jest dobra, to spróbuję ;) Dzięki wielkie!

Gość Leon_ Zawodowiec
Ja bym odstawił nabiał na twoim miejscu. Glinka zielona na 100% ci pomoże. Poczytaj sobie o jej dobrodzijstwach.

Gość gosiak1234
Właśnie włączyłam kilka stronek z glinką w roli głównej, zabieram się do lektury. Wielkie dzięki za pomoc! A dlaczego właściwie odstawić nabiał?

Gość Leon_ Zawodowiec
Też możesz sobie o tym pocztać, jest dużo info na ten temat :) pozdrawiam.

Gość gosiak1234
Jeszcze raz dziękuję! Pozdrawiam ;)

Stosowanie przy niektórych schorzeniach: Receptury medycyny ludowej leczenia argiloterapią, zebrane wśród rdzennej ludności zamieszkującej na obszarach występowania kambryjskiej zielonej glinki - obecnie zalecane przez Medycynę Naturalną. Rak różnej lokalizacji. Często, najlepiej co godzinę pić kilka łyżek glinianej wody. Robić okłady na chore miejsce 4-5 razy dziennie. (naturopaci radzą dodawać do glinianej maści trochę octu, soku lub napar różnych ziół leczniczych.) Nowotwory nie złośliwe - pić wodę glinianą, robić okłady. Choroby krwi (białaczka, anemia) - pić wodę glinianą. Adenoidy, polipy - zakrapiać nos glinianą wodą rano i wieczorem, płukać gardło 2 razy dziennie. Tarczyca - pić wodę glinianą. Robić okłady. Zapalenie i stwardnienie węzłów chłonnych - pić wodę glinianą, robić okłady. Ból głowy - robić okłady na czoło i tył głowy. Do masy okładu można dodać niewielką ilość octu. Tak przygotowaną maść nałożyć na podeszwy nóg, założyć ciepłe skarpetki. Trzymać przez 1 godzinę. Miażdżyca - pić wodę glinianą. Porażenie - pić wodę, robić okłady na tył głowy i wzdłuż kręgosłupa, Nacierać stawy i porażone części ciała wodą glinianą z czosnkiem. Choroby nerwicowe ( depresja, histeria, neurastenia) - pić wodę, robić okłady na tył głowy, Nacierać kręgosłup glinianą wodą. Bezsenność - nakładać na czoło zimne okłady glinki zmieszanej z kefirem, jednocześnie mocząc nogi okłady w ciepłej wodzie rozcieńczonej z octem. Padaczka - pić wodę glinianą , nacierać wodą glinkową kręgosłup i tył głowy 1 raz dziennie. Choroby mózgu (nowotwory, ropień, wylew, zakrzep) - pić wodę, robić okłady na czoło i tył głowy. Choroby oczu (zły wzrok, bielmo, katarakta, zapalenie) - okłady na oczy (zamknięte), czoło, skronie, tył głowy. Nacierać powieki woda glinkową. Zapalenie gruczołu sutkowego, - pić wodę glinkową, robić okłady na piersi i na podbrzusze. Choroby żeńskie (wypadnięcie macicy, włókniakomięśniak, polip, torbiel, nieregularna miesiączka, zapalenie pochwy, wydzielina) - pić wodę glinianą, okłady na brzuch. Choroby męskie ( zapalenie organów płciowych, gruczolak, impotencja) -pić wodę, robić okłady. Cukrzyca - pić wodę glinkową niewielkimi porcjami 5-6 razy dziennie. Wodobrzusze - okłady na brzuch, W ciężkich przypadkach smarowanie brzucha woda glinianą. Choroby organów trawienia (nieżyt żołądka, zgaga, wrzody żołądka, kolka jelitowa, nieżyt jelita cienkiego, biegunka) - pić wodę 2 razy dziennie rano i wieczorem przed jedzeniem. Stopniowo powiększając dozę do 4 łyżek dziennie. Okłady na brzuch. Zaparcie - pić wodę po 50g trzy razy dziennie. Hemoroidy, wypadnięcie odbytnicy - okłady Zapalenie wątroby, żółtaczka - pić wodę glinkową. Choroby nerek i pęcherza - pić wodę glinkową. Okłady na nerki i dół brzucha. Choroby organów oddechowych (zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, zapalenie opłucnej, gruźlica, kaszel) - pić wodę glinkową, dwa razy dziennie nacierać klatkę piersiową wodą z gliny zmieszaną z rozdrobnionym czosnkiem. Dwa razy dziennie robić okłady na klatkę piersiową. Na kaszel dobrze jest płukać gardło wodą glinkową, nakładać okład na gardło i klatkę piersiową. Choroby zakaźne - pić wodę co półgodziny. Epidemie - podczas epidemii grypy i innych chorób profilaktycznie pić roztwór gliny i słabego wina. Zęby, język, usta, dziąsła - czyścić zęby gliną 1-2 razy dziennie celem ich wzmocnienia. Płukać wodą glinową , przy bólu zęba robić okłady na chory ząb i szczękę w okolicy zęba. Nos (katar, zapalenie zatok, polipy nosa, gorączka sienna) - okłady na nos, płukać nos wodą. Przy krwotoku z nosa włożyć do nosa waciki nawilżone wodą glinkową Angina - w szklance wody rozprowadzić 1 łyżeczkę gliny, płukać tym roztworem gardło i pić co godzinę kilka łyków wody glinkowej ,ssać cytrynę. Stosować okłady na podbrzusze i gardło. Żylaki - pić wodę. Nacierać chore miejsca wodą. Celem powiększenia efektu dodać do wody 2-3 ząbki czosnku. Robić okłady. Brodawki - Wieczorem robić okłady z glinki wymieszanej z czosnkiem. Zmarszczki - robić gliniane maseczki, glina likwiduje zmarszczki, odmładza skórę, nadaje jej świeży wygląd Choroby skóry (wyprysk, łuszczyca, toczeń skóry) - pić wodę, okłady na chore miejsca, myć się wodą, stosować kąpiele błotne. Łysina - nacierać głowę maścią z tartego czosnku, soku cebuli i wody glinkowej. Choroby kości i stawów (osteoporoza, zapalenie szpiku, zapalenie stawów, artroza, reumatyzm, ostroga) - pić wodę, nacierać chore miejsca, okłady. Urazy (stłuczenie, zwichnięcia, złamania, rozciągnięcie wiązadeł ) - pić wodę, nacierać chore miejsca, okłady. Rany, wrzody, oparzenie - okłady. W kosmetyce glinka naturalna jest bardzo ceniona i często wykorzystywana do produkcji kosmetyków. W gabinetach kosmetycznych chętnie stosowana jest glinka naturalna.