Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już niedługo pani doktor

JAK MOŻNA JEŚĆ TAKIE ŚMIECIE?

Polecane posty

Byłam dzisiaj w Biedronce i po prostu uwierzyć nie mogłam co Polacy kupują do jedzenia. Same śmiecie, samo najgorsze ścierwo! Jedynie chleb normalny, reszta to jakieś wysoko przetworzone wolne rodniki. Przecież nie trzeba być lekarzem,żeby wiedzieć że taka dieta to nowotwory na zamówienie, miażdżyca, zawał i masę innych chorób. I to nie z biedy! Bo przecież taniej samemu zrobić wiele potraw, niż kupować jakieś gówno w torebce czy słoiku z 5-letnim okresem przydatności do spożycia! A jak patrzyłam po koszykach, to tylko największe ścierwo ludzie kupowali, nic normalnego

hahahahah a ty poszlas tam na zwiady zeby ludziom po koszykach popatrzec aby miec o czym gadac? :D🖐️

Gość z nieumytym ferdkiem
ale o co ci chodzi? o pakowane mięso? bo nie bardzo rozumiem w biedronce są też np warzywa, oliwki, woda, pieczywo chrupkie

Gość Czkawka,........
jeni to ty ?

tak, patrzyłam po koszykach W biedronce jest dużo bardzo dobrych rzeczy, a ludzie z upiorem maniaka kupują największe ścierwa wysoko przetworzone

Gość Strajkujaca!!!
TO PO CO TAM PATRZYSZ W TE KOSZYKI oni beda to robic z lenistwa bo im sie nie chce gotowac i maja w dupie a najlepsze jest to ze jeszcze troche i wyjdzie na to za mcdonald jest zdrowy hahah bo to co mamy do kupienia w sklepie jest gorsze nawet od MOM I MDOM w hambiksach i nugetsach

Gość szz
żeby samemu zrobic jedzenie trzeba miec na to czas, określone umiejętnosci (sa i tacy co nawet wode na herbate przypalą), nie raz nalatac sie za składnikami, albo wydac na nie duzo jesli maja byc zdrowe i ekologiczne

Gość kpoio
ale jakie ścierwa, wyraź się o co ci chodzi

Gość marta6776
wszystko jest pyszne oprócz chleba zawsze jakis taki twardy jest

Gość kjkjkjkjkjk
chyba ŚMIECI ?? nie ma w slowniku slowa śmiecie w odniesieniu do produktów czy resztek....oj pani doktor

to ja powiem tak, to także mój interes, bo jak później mają raka to ja ich będę leczyć za nasze wspólne pieniądze! (jakieś 40tys/tydzień) Może to i nieładnie zaglądać do koszyków, ale wydaje mi się że polityka prozdrowotna jest na tyle rozwinięta w Polsce że każdy wie do czego prowadzi jedzenia takiego gówna

już mówię o jakie ścierwa sosy w słoikach, jakieś ćwikła, zupy z proszku, wędliny z 5% mięsa, parówki, kiełbaski niewiadomego pochodzenia...

nie wiem czego ci w zyciu brak ale z pewnoscia bardzo mocno i natychmiastowo tego potrzebujesz :D moze ci sie uda wyluzowac wtedy 🖐️

Gość kpoio
czyli chodzi ci o jakies 20 % asortymentu, ktory zreszta jest nie tylko w biedronce, ale i w kazdym innym sklepie

dlatego ja robię zakupy w Almie, a nie w Biedronce, nie lubię jak mi się plebs tłumnie pałęta pod nogami

ja lubię Biedronkę, żeby była jasność, ale kupuję dobre, naturalne produkty, a nie przetworzone. I przykre że jestem w zdecydowanej mniejszości

oj tam ich wybór, ich sprawa ja osobiście też wolę sama przygotować posiłek (i uwierzcie nie trzeba nie wiadomo ile czasu na to aby zrobić smaczny, zdrowy obiad czy kolację) no ale ludzie są różni, każdy żyje po swojemu

Gość wielkie mi zeczy
ale to nie ty bedziesz miała raka czy zawał,to co cie interesuje ktoś,jak sie odżywia lub jaki ma tryb życia?jego sprawa...każdego indywidualna sprawa..a poza tym wyraź sie konkretniej o jaką zywność ci chodzi,a nie napisałaś ogółem,co masz na myśli chipsy lub słodycze??przecież każdy wie że to śmieciowe jedzenie ale jakie smaczne..:classic_cool:

Ester, jedzenie gotowe jest dużo droższe niż samemu przygotowane

Poza tym jednak zdrowie jest najważniejsze Paczka frytek kosztuje ok 5 zł. Za to można kupić 5 kg ziemniaków i zrobić frytek z piekarniku bez konserwantów, wzmacniaczy i ulepszaczy

Gość wielkie mi zeczy
akurat jeśli chodzi o frytki to bardzo mało osób kupuje w paczkach bo są po prostu drogie,niektóre paczki kilogramowe kosztują ok.10 zł i to jeszcze na 2-3 porcje,więc dla rodziny trzeba by było kupić ze dwie paczki to już masz jakieś 20 zł...

Gość Callluna79
Niedawno widzialam (chyba nie w Biedronce) fasolke w sloiku na 2 obiady za 2,50. A kupic fasolke, zrobic, doprawic... wcale nie wychodzi taniej. Ale nie kupuje gotowcow

Gość anaQ
interesuj sie swoim koszykiem a nie cudzym!!!Co to za temat wogole?!!A gowno cie obchodzi co ludzie jedza!!Przezywasz jak stonka wykopki!!!

No akurat zdrowie Polaków ma dla mnie znaczenie Co musi być w "klopsikach" skoro kosztują za pół kilo 2 zł?!

Gość wielkie mi zeczy
zmielone chrząstki i kości zwierząt🖐️