Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już niedługo pani doktor

JAK MOŻNA JEŚĆ TAKIE ŚMIECIE?

Polecane posty

Ester, a kto w taki ziąb spaceruje 30 min? w ładną pogodę także? Tyle co konieczne i nic więcej

Gość no-name-for-naive
Oj, Pani doktor...mam nadzieję że ten entuzjazm do wykonywania pani przyszłego zawodu minie Pani w pierwszym roku praktyki, kiedy to zetknie się Pani z realiami życia jakimi uraczą Panią pacjenci...

będziesz mieć co robić jak skończysz Co to znaczy bo nie zrozumiałam? ;)

Gość anaQ
no to jak przyszla pani doktor to sie powinnas cieszyc- bedzu\iesz miala co robic!!!!hahahahahaha...TWOJ ZAWOD NIGDY NIE ZGINIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POLACY JEDZMY SMIECIOWE JEDZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;D

studiuję stomatologię, więc onkologiem nie zostanę ;) wcześniej pisałam "ja leczyć" w konteksie służby zdrowia

Gość wielkie mi zeczy
a co bedziesz leczyć,że tak sie interesujesz co kto je? na ginekologie i urologie nie potrzebne sa takie informacje:D:classic_cool:

od śmieciowego jedzenia próchnica też się robi , no chyba że zamierzasz zostać ortodontą jak wszyscy teraz , niedługo już nie będzie miał kto zęba usunąć

Gość wielkie mi zeczy
qrwa ile tych stomatologów tu na kafe jest??? jedna juz jest taka yebnieta,starczy nam🖐️

Gość Teoretycnza znawczyni diet
Pani doktor radziłabym się doszkolić. Otóz moja droga wiem,ze wysoko przetworzona żywność jest niezdrowa i ble, ble,ble. Ale nie wiem czy wiesz,że np ekologiczne jabłka też mogą być szkodliwe,bo atakują je takie bakterie,ktore tylko niektore pestycydy moga zabić. Także jeżeli człowiek miałby słuchać takich jak Ty to na pewno by nic nie jadł A raka to możesz dostać od telefonu komórkowego,swojego laptopa,samochodu ktorym jezdzisz.

ester, będę tym, jaką mi dadzą specjalizację. Ortodoncja bez znajomości? raczej bez szans

Może zle sie wyraziłam Każdy je śmieciowe jedzenie, bo trudno jechać tylko na ekologicznym, ale trzeba je minimalizować, a mam wrażenie ze tendencja zdecydowanie wzrostowa. Nawet najprostsze w przyrządzeniu dania ludzie kupują gotowe

Gość purk-purk
@Teoretycnza znawczyni diet Brawo Brawo :) Taka jest prawda (niestety)...I co na to "nasza" przyszła Pani stomatolog :)?

Gość jdwehfsdv nm
Ja chodze codziennie w takie mrozy 1 godz conajmniej ;)

Gość ja jakos nigdy nie
spotkalam sie z tym,zeby ktos wstydzil sie kupowac w biedronce. Sa tam fajne rzeczy, do tego dla biedronki produkowane sa te same jogurty margaryny itd co np. dla bakomy,ramy, mniej placimy bo nie placimy za marke i reklame. A wysoko przetworzone jedzenie kupuje sie wszedzie, nie ma znaczenia czy idziemy do almy, biedronki czy osiedlowego sklepiku.Tutaj rodzaj sklepu nie ma znaczenia TRZEBA CZYTAC SKLADY!!!

Gość purk-purk
a ja uważam że @przyszła pani Doktor minęła się ze swoim powołaniem - dietetyką. proszę zmienić kierunek studiów póki jeszcze można, bo inaczej w przyszłości będą Panią zżerać niespełnione ambicje i z gabinetu stomatologicznego zrobi się poradnia dietetyczna

Gość purk-purk
@ja jakos nigdy nie - dokładnie,zgadzam się z Tobą. gdyby ludzie zaczęli czytać etykiety na produktach wówczas nie byłoby problemów z żywieniem...(oczywiście dopisać do tego trzeba aktywność fizyczną)

a poza tym gdybyś była taka mądra to byś wiedzała że nie tylko dieta wpływa na nowotowry. wpływają na to rożne inne czynniki takie jak czynniki dziedziczne, tryb życia ekspozycja na warunki środowiskowe, to jest tak jak z rakiem płuca ktroś może nie palić papierosów a może zachorować,

Gość no i po co?
strzep se lechtake

Gość 23872euikqu
Paczka frytek kosztuje ok 5 zł. Za to można kupić 5 kg ziemniaków i zrobić frytek z piekarniku bez konserwantów, wzmacniaczy i ulepszaczy bucahcahcaha 2,5 kg ziemniaków to koszt rzedu 6 zł..., a paczka frytek 4 jesli juz...

Gość biała breja
konserwowanie żywności za pomocą pasteryzacji- słoiki to jedna z najlepszych metod. Co jest złego w ćiwkle. Przyszła pani doktor nie zna się na zywności ale swoje klepie...

Gość AnnaTymoszko
Ja w biedronce kupuje ,,papier do twarzy",ręczniki jednorazowe,lenora,podpaski,chusteczki chigieniczne,do kibla zapach i kostki,domestos,ogórki kiszone,cebulę,kukurydzę,majonez na święta,kostki cielęce knor,no i to chyba wszystko...no jak znajdę to majeranek,oregano,i mase innych tego typu przypraw licząc że zapłace nieco mniej bo biore po 5opakowań gdyż potem wsypuje do słoików na przyprawy i do jednego tyle wchodzi.No jak już jestem to odrazu sól cukier mąkę.. Mięso kupuje w mięsnym jak przywiozą dostawę lub jadę pół miasta do sklepów gdzie szybko schodzi i stale świeże dostawy,lub kupuje u hodowców ćwiartuje i mroże. Chleb tylko ze sprawdzonej piekarni(przyjaciela) od 20lat ten sam. Masło osełka lub od hodowców krów którzy sami robią-pycha! Mleko ja pijam to z lidla a dziecku kupuje u hodowcy kóz. Z przetworzonej żywności lubie czipsy raz na jakiś czas i fast-food jeszcze rzadziej ale tylko kfc bo z mc-donalda lubie tylko frytki. Czasem napije sie pepsi bo pomaga na biegunki. Czasem za dużo wypiję i potem długo nie piję wcale. A i mam słabośc do parówek które czasem dziecku kupię,bo lubi.

Zgadzam się. Tez czasem z nudów, czekając w kolejce przy kasie oczy mi na wierzch wychodziły ze zdziwienia jakie produkty kupują niektórzy ludzie... całe kartony napojów gazowanych, wszystko przetworzone itp. Bardzo dużo świństw różnego rodzaju, a dieta jest niesamowicie ważna w życiu.

Zgadzam się. Tez czasem z nudów, czekając w kolejce przy kasie oczy mi na wierzch wychodziły ze zdziwienia jakie produkty kupują niektórzy ludzie... całe kartony napojów gazowanych, wszystko przetworzone itp. Bardzo dużo świństw różnego rodzaju, a dieta jest niesamowicie ważna w życiu.

Gość mikikun
kasze trzeba jesc wrócić do natury dzisiejsze mięso to sama chemia na hormonach i antybiotykach hodowana lepiej kupować na wsi lub zostac wegetarianinem trzeba pozucic chemie