Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurkumab6

staz pracy a zasilek macierzynski, pomozcie

Polecane posty

Gość mou
myślisz że ZUS jest głupi i nie doda sobie dwa do dwóch? zatrudnienie w 4tc (ok można nie wiedzieć) przez osobę z rodziny, do tego w najkrótszym możliwym czasie pójście na L4. A wcześniej pracowałaś? bo jeśli nie to tym bardziej będziesz na cenzurowanym.

Gość efrtbh5y5
uciekła boi sie że ja namierzą :)

Gość a tam odezwaly sie i bedą
prawic moraly!!! dziewczyna pyta to albo odpowiedzcie jak wiecie albo nie wypowiadajcie sie i krytykujcie!!! takie czasy sa że po studiach ciezko prace dostac to czemu dziewczyna nie przykominuje jak tylko sie da? mnie szwagier zatrudnil gdy bylam w 3miesiacu ciązy,placilam mu za zus przez 3msc(od najniższej krajowej żeby nie przekroczyc 520zl na jednego czlonka rodziny)i na ostatnie 3msc ciąży poszlam na L4. gdy bylam na L4 szwagier niby mi placil chorobowe a przez ostatnie dwa miesiące zus mi do kieszeni ok 90% wynagrodzenia i potem dostawalam macierzynski przez 4.5msca i obecnie jestem ponad rok na platnym wychowawczym:):):) mam nadzieje ze jasno ci wytlumaczylam:) i szwagier nie mial zadnych kontroli

Gość efrtbh5y5
koleżanko kontrolować może do 5 lat, dopiero po tym czasie sie sprawa przedawnia, dobrze że zostawiasz ślad w postaci IP :D

Gość kurkumab6
oczywiscie ze pracowalam i nie w jednej firmie pracy szukam od wrzesnia, myslicie ze jest tak latwo bo wy macie prace nie wiecie co znaczy "odezwiemy sie" nie zaszlam w ciaze celowo, wpadka, pech nie najezdzajcie na mnie bo kazdy nie wiedzialby co tu zrobic dlatego zapytalam liczylam na pomoc a nie obelgi

Gość efrtbh5y5
własnie że sie wypowiem bo ta kasa idzie również z mojej kieszeni, płace co miesiąc ZUS i to nie mało. A ty darmozjadzie i nierobie nie będziesz mnie tu pouczał

Gość wy-fiołkowana
Nie zfajadaj się czasami. Sama siedziesz w pracy i zamast pracować to na kafe bzdury piszesz, albo na zasiłeczku na koszt państwa.

Gość kurkumab6
a tam odezwaly sie i bedą dziekuje Ci za pomoc, wlasnie to chcialam uslyszec, chociaz jedna konkretna dziewczyna :)

Gość kurkumab6
a powiedz mi jeszcze na umowe zlecenie Cie zatrudnil czy o prace?

Gość mou
dopiero ostatnio zus zabrał się za kontrole L4. chcesz to kombinuj tyle zebys miała podkładkę ze pracowałas w razie czego dla zus.

Gość efrtbh5y5
nie siedze nw pracy hahahhahaha

Gość efrtbh5y5
ta na umowe zlecenie hahahha co za debilka! do szkoły sie cofnij nieuku

wiesz co jest chore? że mialam swoj maly biznes placilam prawie 1000zl zusu i jak zaszlam w ciąże to sie okazalo że żadne świadczenia mi nie przysluguja,zadne macierzynskie,o wychowawczym nie wspomne bo to jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza!!! chore!!!!wiec zatrudnil mie szwagier i dzieki temu mam teraz swiadczenia. Ciekawe co byscie powiedzialy gdyby co miesiac z twojej kieszeni szlo tysiac na zus a tak jak jestes zatrudniona w firmie to tego nie odczuwasz bo nie placisz ty tylko pracodawca a ty godzisz sie na taka a nie inną pensje. wiec nie oceniajcie jak nic nie wiecie a jestem zatrudniona na czas nieokreslony

Gość kurkumab6
moj blad mialam na mysli wlasnie na stale czy na konkretny czas okreslony pozatym nie rozumiem ludzi, ktorzy wlasnie jak ten "literkowiec" w nicku, wyzywaja ludzi od niewiadomo jakich, nie rozumiem po co? kompleksy chyba ich dopadly

Gość kurkumab6
a tam odezwaly sie i bedą powiedz mi jeszcze, czy orientujesz sie moze, jezeli wlasnie po zatrudnieniu mnie po wyplaceniu juz zasilku chorobowego z zusu firma upadnie, zostanie zamknieta czy wtedy dostane zasilek wychowawczy?

tego to nie wiem,to juz najlepiej jakiejs ksiegowej zapytac... pozdrawiam

Gość kurkumab6
okey bardzo dziekuje Ci za pomoc :) rowniez Pozdrawiam :)