Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo tak sie zastanawiam

zasieg w Play'u

Polecane posty

Kochani czy ktos z Was ma telefon w Play'u? jak u Was z zasiegiem?

slyszalam, ze sa problemy z zasiegiem w Play'u i dlatego pytam o opinie :)

ja mam play i jest ok, tylko czasem na wioskach różnie bywa. W każdym razie jestem bardzo zadowolony ze względu na ofertę ;)

Gość playyyyyyyy
Zasięg w play jest różny, zależy gdzie, jak go nie ma to przechodzi na nadzajmiki Plusa

Gość playyyyyyyy
miało być nadajniki

wlasnie te oferty sa kuszace ze wzgledu na ilosc duzych darmowych minut ;). ale pewnie w koncu sie zdecyduje :)

no, tak, ta miła panienka w Play'u, powiedziała , żebym najpierw przetestował przez 7 dni internet i na stronie play, sprawdziła zasięg po moim adresie

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
najgorsza siec z mozliwych.. internet mobilny jak i zwykly tel.! ciagle nie ma zasiegu, ciagle!musze telefon trzymac przy oknie i rozmawiac rowniez stojac przy oknie bo gdzie indziej siec zanika. internet to tez spore nieporozumienie- tez ciagle zasiegu w bloku nie bylo, musialam kupic kabel i podlaczac ten maly modem do tego kabla a koniec kabla do laptopa i modem klasc na parapecie zewnetrznym bo w srodku nie bylo zasiegu! a nawet jak i na tym parapecie zlapal zasieg to transfer byl chujowy...mniejszy niz ten za ktorego sie placilo :-O zrezygnowalam, mam teraz z netii zwykly internet i jest super. a z tego playa to jedyny plus to oferta oraz to ze maja wyjatkowo zasieg w metrze :D :-O ale w bloku juz nie...przetestowalam w warszawskich i podwarszawskich blokach- u siebie, rodzicow i znajomych :D wszedzie bylo to samo:-O gora jedna kreska i to przy oknie :-O

podbijam... nadal nie wiem co robic :P

Co do zasiegu w playu to w teorii ma najlepszy zasięg w Polsce ponieważ używa nadajników własnych, Plusa oraz Orange. A w rzeczywistości już nie jest tak pięknie. Po pierwsze Play ma za mało własnych anten przez co siec jest przeciążona i rozmowy są tam mocno kompresowane przez co jakość połączeń jest niska. Po drugie niby maja umowę na korzystanie z zasiegu plusa i orange ale użytkownicy playa mają najniższy priorytet. Czyli jak sieć orange i plusa jest przeciążona to w pierwszej kolejności użytkownicy playa sa rozłączani, czy nie mogą sie dodzwonić. Czyli jak chcesz miec niedrogo ale byle jak to Play Jak chcesz miec drogo ale dobrze jakościowo to np. Plus który ma największa sieć stacji bazowych