Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjolkiiia

opieka nad starsza osobą w polsce, iel wziąc za godz?

Polecane posty

Gość jjjjjolkiiia

mam doświdzcenie i umeim gotować, dzwoniłam i babka pwoe ze dają 6 zł za godz, hmmm...to nie ma być moja praca na stałe, w tym czasie będę szuakć czegoś dalej iel wy byście wzięli? chciałbym chociaż te 7zł, w sumie to nie jest ciężka praca, 5-6 godzin dziennie, pewni coś ugotować posprzątać , pomóc wyjść do toalty, ja wiem o c chodzi bo od lat jeździłam do niemiec

Gość Czubarubba16
Warszawa- 4,50 za godzine zajmowania sie osoba starsza. Do tego pranie, sprzatanie, gotowanie, zakupy, itd...

Gość jjjjjolkiiia
żartujesz?

Gość jjjjjolkiiia
co to za stawka w ogóle jest? głodowa chyba:/ ja wiem że to praca na czarno więc ich nie obchodzą najniższe stawki, ale ej... to ze ja mam się litować nad starszą osobą a nade mną nikt, ze mi to na życie nie starczy? uważam żę 7 zł to i tak mało, ale juz znośnie, mama racje?

Gość jjjjjolkiiia
no włąsnie chyba będę musisął negocjować, bo to jest na prawdę mało, a im mniej da tym krócej będę tam pracować:/

Gość strsza osoba po prostu kasy
nie ma - wez to pod uwage

Gość lela***
moja ciotka płaciła za opieknę nad swoją starą matką 5 zł za godzinę ale ciotka, to sknera jakich mało, ma kasę, a oszczędza na wszystkim :-0

Gość maturks4
Wszystko zależy w jakim stanie jest ta osoba i jaki jest zakres obowiązków. Czy ta osoba mieszka sama? Bo raczej nie miałabym ochoty sprzątać po innych domownikach

Gość jjjjjolkiiia
ale to pewnie córki płacą, z resztą nie każda babcia jest biedna

Gość jjjjjolkiiia
no ciekawe ile bedzie chętnych w ogóle, zmykam już stąd widzę ża stawki o 4,5 do 10 zł

Gość mała różyczka
znajomi płacą opiekunce 10zł/h , składek jej żadnych nie opłacają, ale nie musi sprzątać i gotować obiadu, jedynie zrobić kanapki chorej osobie, czy podgrzać obiad, najwięcej czasu spędza rozmawiając z nią, oglądajać z nią seraile jestem w szoku, jak można zaproponować 6zł /h i to bez odprowadzania sk łądek :O

Gość jjjjjolkiiia
no ja właśnie też byłam w szoku:/ ja moge nawet gotować bo to lubie, ale za wiećej anie 6 zł:/

to tez zalezy pewno jakie miasto. ja tak jak mowilam place p. Krysi 10 za godzine. dodatkow co miesiac 100 zl premii i na swieta dostala 400 zl na karpia.

Gość mała różyczka
Coralick i dobrze, tak powinno być, trzeba szanować innych ludzi.

Gość 344444444444
6 zl za godz o ja zarabiam za siedzenie na recepcji i odbieranie telefonow:/ bez przesady opiekowalam sie moja matka sparalizowana przez 2 lata i kurwa 10zł za godz tominimum ale i tak to malo jak na taki zapierdziel

Gość u mnie w mieście
średniej wielkości (trochę ponad 100 tys.) biorę tak: 10 zł za godzinę - do 5 godzin dziennie 8 zł - do 10 godz. powyżej - 6 zł jednorazowe wejście - 20 - 50 zł, w zależności, co trzeba zrobić przy pacjencie

Gość wr23r32r
Jak znalezc tego typu pracę? Bo ja szukam w Poznaniu, na razie dałam ogłoszenie i nikt się nie zgłosił..

Gość Polerujący granity Florian
wr23r32r może obejdź wszystkie przychodnie lekarza rodzinnego i tam powywieszaj ulotki? Starsi ludzie często chorują albo idą po recepty

Gość przesadzacie
chciałybyscie kokosy zarabiac, ja bym wiecej niz 4-5 zl nie zaplacila za godzine, przeciez to lekka praca

Gość przesadzacie
no przepraszam, posiedziec z babcia albo dziadkiem, zrobic mu cherbate i chcialybyscie za to kokosy ? :o ja jak bym wziela do opieki jakas smarkule to wiecej niz 4 zl bym jej nie zaplacila, niech sie uczy szanowac prace

Gość wr23r32r
przesadzacie- ile masz lat? Bo piszesz jakbys sama była smarkulą. nie wiem kto normalny brałby do opieki nad starsza osoba smarkule. Ja mam 34 lata, i mam wątpliwosci czy portafiłabym sie odnalezc we wszystkich sytuacjach. Na pewno trzeba umic udzielic pierwszej pomocy, wezwac pogotowie i wykłócic sie zeby przyjechali i zabrali taką osobe do szpitala bo z reguły nie chca... No i pomoc w czynnosciach higienicznych moze byc nawet b. ciezka, dzwiganie, niektóre widoki

Gość to nie jest lekka praca
a co Ty myślisz, że ktoś bierze smarkulę do tego aby posiedziała i pooglądała tv z babcią lub dziadkiem? najczęściej ludzie płacą za opiekunkę gdy z taką osobą jest naprawdę źle, trzeba zmieniać pieluchy itp.

Gość przesadzacie
mam 25 i po studiach zarabiam 1700 na reke dlatego nie uwazam bym miala placic dziewczynom co zamiast sie uczyc wolaly balowac nie wiadomo jakie pieniadze

Gość wr23r32r
Moja matka kiedys sie zajmowała parą starszuków. Facet byl w dosc dobrej formie, jego zona lezała plackiem, była niewidoma do tego, i chyba w ogóle bez świadomosci.Trzeba ja było dzwigac co dzien i myc, karmic. Jeszcze mieli osobliwe wymagania- np. nie uznawali makaronu ze sklepu, trzeb było robic samemu na obiad. To samo z pieczywem- tylko pieczone samemu i to co dzień... :(

do przesadzacie zobaczysz jak to wygląda jak Ci ktoś zachoruje, to wtedy się wypowiadaj

Gość wr23r32r
przesadzacie- o jaka z ciebie wielka pani, hehe. Przeciez różni ludzie opiekuja sie starszymi osobami, ja mam tez mgr i szukam takiej pracy...

Gość przesadzacie
bo to chore żeby za prace fizyczna zarabiac wiecej niz za umyslowa, nie wiem co sie w tym kraju dzieje

kwestia popytu i podaży w tym wypadku, niestety ale jest mało chętnych do "podcierania" starszych osób - bo to nie jest lekka praca w żadnym wypadku

Gość HOOOKER GIRL5436
ja mam 50zl/dzien osoba chodzaca, sprawna. sprzatanie, ale pobiezne, nastawienie prania, zakupy, obiad, podawanie lekow, zalatwianie biezacych spraw, spacery, weizyty u lekarza.zero komntaktu emocjonalnego i jakiejkolwiek kontroli czasowej, weekendy wolne, przynosze jeszcze jedzenie jak za duzo sie kupi. super praca jak dla mnie.

Gość HOOOKER GIRL5436
co do wyksztalcenia, jestem magistrem polonistyki hehe. i taka praca nijak mi nie uwlacza, jest lekko , ma,o czasu i oplacalnie.