Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjolkiiia

opieka nad starsza osobą w polsce, iel wziąc za godz?

Polecane posty

Gość gość
Opieka nad osoba starsza to praca fizyczna? Od kiedy?Duzo sie jeszcze musisz nauczyć. Owszem parzenie herbatki nie wymaga magisterium ale popatrz sobie na przedmioty jakie musi zaliczyć profesjonalny opiekun. I nie cwaniakuj bo jak Ci zachoruje ktoś z rodziny i nie dasz tyle ile zarząda opiekun/ka to sama będziesz tego pampersa zmieniała. I wtedy zrozumiesz dlaczego taka praca musi być dobrze wynagradzana i dlaczego nie każdy nadaje sie na opiekuna

Gość Gojka772
Ja niestety sie sparzyłam kiedy zatrudniłam młodą dziewczynę do opieki... Zdecydowanie lepszą opcją (przynajmniej moim zdaniem) jest jakaś profesjonalna firma która w razie jakichkolwiek problemów ponosi odpowiedzialność za swoje działania. W Poznaniu na pewno mogę zarekomendować https://www.jesiennie.pl.

Gość gość
6 zł?! Ja w Polsce miałam 15 zł na godzine. Dziewczyny, nie dajcie z siebie robić niewolników! Teraz pracuje w Niemczech przez agencję Ambercare24 i tu już w ogóle mam kasę marzenie. Polecam wyjechać jak ja.

Gość arleta32
Stawki są różne, ale z tego co się orientuję, to coraz mniej osób decyduje się na takie usługi. Wolą wynająć opiekunkę z firmy takiej jak np. ta http://goldcare.pl/ , bo są pewni jej pracy i umiejętności. Więc myślę, że jeśli ktoś chce pracować w zawodzie to warto rozważyć opcję zatrudnienai się w takim miejscu.

Gość gość
A wiecie ile kosztuje miejsce w domu seniora?

Gość gość
Moja ciotka przebywa w Nowym Dworze Mazowieckim w ZOL Dom Rodzinny i jestem prywatnie, płaci za pokój 1 – osobowy z łazienką 4000 zł/mc . Ale wszystko jest na mega wypasie. Jedzenie smaczne, dużo zajęć, zabiegów, stała opieka medyczna. Można się też na NFZ zapisać. Oczywiście pokoje ze współlokatorami są tańsze.

Gość gość
22.32 Stara koooorewko pamietaj,ze nasi emeryci nie maja takich pieniedzy,takze twoja reklama jest dobra dla twojej burdel matki.Nie dziekuj!

Gość gość
22.32 Rzeczywiscie naciagaczka reklamuje sie,bo szuka frajerow. Zapomniala idiotka ,ile emerytury maja nasi seniorzy.Tfuuuu !