Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnolia_24

ile mierzyły Wasze dzieci w dniu narodzin?

Polecane posty

Gość magnolia_24

Witam wszystkie mamy. Zaczynam kompletować wyprawkę dla noworodka i nie wiem jakie ubranka kupić - 52, 56 czy może nawet 62 cm. Możecie mi napisać ile cm mierzyły Wasze maleństwa? Będzie to dla mnie podpowiedzią.

Gość gfj
moj mial 50 cm

Gość ojej co za glupie pytanie
moje mierzylo 57 cm..kup na 58 i juz

Gość mama dwulatki83
52 nie kupuj wcale 56 kilka albbo i tez nie u mnie 55 i56 cm

Gość warto mieć odrobinę mniejszych
ciuszków, ale niewiele, bo noworodki rosną błyskawicznie. WIele też zależy od wagi dziecka. Moje dzieci urodziły się ze wzrostem 53 i 52 cm, ale synek rodząc się był 400 g cięższy niż córeczka. Synek miał 3540 wagi, więc też nie olbrzym. Na niego pasował rozmiar 56 z lekkim luzem, ale na córci standardowy 56 wisiał na początku. Nie dokupywałam jednak rozmiaru 50. Miałam jedne body 50 i ono początkowo było idealne..., niemniej teraz córcia ma 3,5 miesiąca i nosi rozmiar 68. Można kupić mały rozmiar, ale dosłonie maleńko.

Gość hjklhjkl
56 cm

Gość mój synek, gdy urodził się
miał 55 cm długości i ubranka na 56 dosłownie wisiały na nim był bardzo drobny pomimo prawidłowej wagi, 31 cm klatka piersiowa więc może dlatego?

47 cm 2.970 kg 40tydzien 5 dzien ciazy ciuchy na wczesniaki na niej wisialy

a tak w ogóle autorko. Dzieci przeważnie (nie wszystkie) dziedziczą wzrost urodzeniowy (wagę niekoniecznie) po ojcu. Czasem się to nie sprawdza, ale np w przypadku moich dzieci ta teoria się sprawdziła.

Gość magnolia_24
dziękuję Wam za odpowiedzi. My jesteśmy wysocy (ja 170, mąż 184), więc pewnie dziecko też będzie duże. Z tego co piszecie wnioskuję, że chyba nie ma sensu kupować ubranek w rozm. 52, kupię kilka 56 i resztę 62 chyba. A napiszcie mi proszę po ile sztuk czego mniej więcej potrzeba, np. ile pajacyków, śpioszków. body itp. Ja planuję kupić po 6 szt z każdego, nie wiem czy nie za mało.

Gość gość
52 :)Ja myślę że możesz kupić 56 bo 62 raczej będą za duże Ja jak kupowałam to też nastawiałam się że 62 jak będzie duże dziecko ale tak czy owak to i tak by było za duże :)

Gość nickcarter
62 cm ! waga 4200 kg a ja mam 1,60 cm

Magnolio, Wg mnie kup 3 zmiany ciuszków w rozmiarze 56 (góra 4). Jeśli dziecko okaże się maleńkie, to najwyżej dokupisz. Kupuj body i wg upodobań śpiochy lub pajace. W tym rozmiarze wstarczy. Co do tego, ze piszesz, że jesteście wysocy, to dziecko będzie duże, to właśnie niekoniecznie tak jest. Mój mąż ma 186, ja 168, więc jacyś mali nie jesteśmy. Mój wzrost urodzeniowy to 60 cm, mojego męża 53. Uznaliśmy, że nasz synek urodzi się długi, na dodatek lekarz mówił, ze ma długie kości udowe. Urodził się właśnie niewielki - 53 cm, za to rósł błyskawicznie. Musieliśmy dokupić ubranka, bo mieliśmy tylko jeden zestaw w rozmoarze 56. NIe dało się go ubierać w 62, ale nie tzreba było dużo, bo wyrósł błyskwicznie i obecnie jest bardzo wysoki w stosunku do swojego wieku.

Gość moja pania a
55 cm waga 3500

Oboje z Druga Polowka mamy lekko powyzej 180cm wzrostu natomiast synek w dniu narodzin mierzyl 54cm. Szybko to jednak nadrobil,dzis konczy dwa miesiace i ma 61cm.

Gość huygftdrgx
Oboje mieli 57 cm. Na szczęście miałam tylko kilka ciuszków z rozm. 56

Gość no to u nas teoria z długością
taty nie sprawdziła się;) mój mąż, gdy urodził się mierzył tylko 50 cm/ 3100g (urodzony w 42 tc) ja 53 cm/ 3200g (urodzona w terminie) a synek 55 cm/ 3450g (urodzony w terminie) dodam jeszcze tylko, że mąż ma 191 cm wzrostu, ja 169 cm, a synek jest typowym średniakiem;) różnie to bywa jak widać;)

Gość mój synek.////////
synek miał 52cm i wazył 3kg.mialam ubranka na 56 i na 52.ale na 56cm kilka sztuk body,pajaców,kaftaników.mały chodził w tym 3-4tyg.tak wiec duzo ubranek na 56cm nie kupuj.

Gość mój synek.////////
ja mam 168 a maz 186 a synek mial 52cm.urodzony w 39tc+1. tak wiec nie wiem czy to ma cos wspolnego z waga dziecka.ja wazylam 3300,a mialam 55cm.maz 3500,a dł.54cm.

Dominika- 50 cm (urodzona w 36 tygodniu ciąży) Krystian- 56 cm Marika 57 cm

Gość Mój miał 2700
i 49 cm.Dzień przed terminem się urodził.Nie wiem czemu taki malutki.Ale szybko nadrobił.