Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wódz Szczota Bromden

anal a trwałość związku

Polecane posty

Hej, mam taką obserwację z mojego życia erotycznego. Miałem stosunki analny z czterema partnerkami, z których jedna była jednorazowa, a trzy to były moje stałe związki, wieloletnie, monogamiczne i ze wspólnym mieszkaniem. Żaden z tych związków nie przetrwał. Obecna partnerka stanowczo odmówiła mi stosunku analnego. Ten związek trwa już ponad 8 lat i nic nie wskazuje na to, żeby miał się rozpaść. To trochę za wiele jak na przypadek. Jak myślicie, o czym to świadczy? Czy to mówi coś o mnie? O moich partnerkach? Czy o obyczajach seksualnych i seksualnej moralności naszego społeczeństwa? Tak z ciekawości pytam, podszywy, chamy i idioci - może się nie wysilać.

Gość Pomarańczowy PSP
twoje ostatnie zdanie skutecznie zniechęciło większość rozmówców którzy mieliby coś do dodania. Więc ja też wykurwiam z przytupem 🖐️

Gość ciagle nowy nick
anal umacnia zwiazek. tak jakby go pieczetuje, cos jak przysiega malzenska. w kazdym zdrowym zwiazku anal powinien byc.

Oczywiście że nie przypadek. Po prostu w kilku próbach trafiłeś wreszcie na kobietę która jest z tobą wytrzymać dłużej niż osiem lat. Przetrwaliście kolejne kryzysy i tyle. Przed wami kolejny ok 10 roku związku. Jak by się rozpadł to by twoja teoria padła.... Ale jak byś spróbował w tym związku analu i by się rozpadł to zwalił bys to na to mimo że powód mógł by być inny. Naciągasz teorie do wydarzeń. A teraz ciekawej jak byś ten anal uprawiał i związek by ci sie rozpadł mogło by to świadczyć nie o takim związku przyczynowo skutkowym a o tym że masz problem z psychiką albo że twoja teoria zapanowała nad twoim życiem. W każdym razie jest wiele par które twoje wywody w pył mogą rozbić.

Gość facet z dużym przyrodzeniem
stary anal to już est perwera w związku, nic więcej nie wymyślisz po za oczywiście sraniem na klate i sado. Mówimy tutaj o normalnym sexie, może to że ciągle chcesz tego anala trzyma cie przy niej. :)

Myśliciel, ciekawa opinia i pewnie dużo w niej racji, ale chodziło mi trochę o coś innego. Generalnie uważam, że jestem wolny od takich przekonań, że pewnych rzeczy w seksie nie należy robić z żoną/stałą partnerką o statusie żony (poza wielokątami, ale to uważam inna kategoria). Są kolesie, którzy chodzą na dziwki bo uważają, że (przykładowo) żona nie powinna robić laski a chcą to mieć. Zastanawiałem się po prostu, czy to moje przekonanie o sobie nie jest jednak błędne i czy jakoś tam podświadomie nie działam tak, jakbym uważał że skoro dziewczyna zgodziła się na coś takiego, to nie warto z nią tworzyć stałego związku. I zastanawiałem się raczej niezobowiązująco, w wolnej chwili - to nie jest sprawa, która mi spędza sen z powiek. Po prostu byłem ciekaw, co ludzie o tym myślą.

"i czy jakoś tam podświadomie nie działam tak, jakbym uważał że skoro dziewczyna zgodziła się na coś takiego, to nie warto z nią tworzyć stałego związku" Odpowiedź masz zawartą w tym co napisałem. Jeśli tak by było to by znaczyło o tym że masz jakiś problem ze sobą. Nie jest to coś co ma prawo wpłynąć na zdrowy normalny związek o ile nie jest podszyte przymusem. A fakt faktem że ten rodzaj seksu jest jakąś formą wyrazu zaufania. Wiele kobiet na tą zabawę zdecyduje się a co najważniejsze będzie w stanie czerpać z tego przyjemność dopiero po wieloletnim związku w którym zrodziło się silne zaufanie do partnera.