Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość globtrotterka

Gdzie na wycieczkę z dzieckiem?

Polecane posty

Gość globtrotterka

Szukam inspiracji na wycieczki z dzieciakami. Teraz zbliżają się ferie, ale później im bliżej wiosny i lata, wycieczek będzie coraz więcej. W najbliższej okolicy chyba wszystko już odwiedziliśmy i szukamy inspiracji na dalsze wypady. Możecie mi polecić jakieś ciekawe miejsca, gdzie warto wybrać się z całą rodzinką? Chodzi mi o atrakcje, nie o noclegi - te zawsze jakoś się znajdzie.

Gość mój mąż pasjonuje się historią
I dlatego latem tego roku robimy objazd po zamkach i grodach. w zeszłym roku zwiedzaliśmy twierdze i bunkry po II wojnie światowej na wybrzeżu. oczywiście zaczęliśmy od westerplatte,a zakończyliśmy na wilczym szańcu w kołobrzegu. zabawa super-chłopcy bardzo szczęśliwi,ja mimo iż nie jestem pasjonatką historii też się dobrze bawiłam.

Wilczy Szaniec jest koło Giżycka, o ile się nie mylę? A może są dwa?

Gość co za dziewczyna....
teraz mamy sie domyslac, w jakiej okolicy juz wszystko widzieliscie? :O rozumiem, ze to, czy dzieci maja 2 miesiace, czy 10 lat, to tez wedlug ciebie wszystko jedno?

Gość Ferie już się skończyły
w tym roku.

Gość Jako atrakcję polecam
Eye of London :)

Gość mąż pasjonuje się historią
Jezu przepraszam za byka! kamienny szaniec w kołobrzegu.

Gość globtrotterka
Interesuje mnie małopolska najbardziej, ale często podróżujemy, dlatego region nie jest do końca taki ważny. Co do wieku, to 3-15 :) Jeździmy w większych grupach i przekrój mamy spory ;)

Tak jak napisałam to mąż pasjonuje się historią nie ja...

Gość Mokersma
Trafiłam kiedyś na taki portal: http://wycieczkazdzieckiem.pl/ - masa inspiracji dla całej Polski :) Szukaliśmy tam miejsc na wakacje i trafiliśmy kilka perełek. Można się zarejestrować i dodawać swoje miejsca. Może znajdziesz coś inspirującego dla siebie.

Jak małopolska to polecam wycieczkę na jeden dzień do Tarnowa-mauzoleum i park J.Bema i ruiny zamku na górze Marcina-chyba,że byliście... a i jeszcze skansen/muzeum romów w Tarnowie.

Gość Wobeec tego
Krakowsko- Częstochowska. Bardzo atrakcyjna turystycznie i nietrudna do zwiedzania.

Gość Wobeec tego
Jura

No właśnie może góry stołowe, park ojcowski, jaskinie. macie blisko.

Gość do sosnowca
jw

Gość Rodzynki są pyszne
http://wycieczkazdzieckiem.pl/ - to chyba jakiś nowy portal? Do tej pory go nie znaliśmy. Bardzo bogata baza do wyszukiwania miejsc :) No i dzięki za podsunięcie info o lodowiskach w naszych okolicach!

Gość teraz ja!
Polecam Bałtów w woj. świętokrzyskim. Park i minimuzeum dinozaurów, spływ tratwami, kino 5D,rollercoaster (czy jak się to pisze), wielki i urozmaicony plac zabaw, jazda konna, kilkuhektarowy ogród zoologiczny, trasy spacerowe. Jednym słowem, dużo atrakcji dla osób w różnym wieku, skupione w jednym miejscu. We wsi i gminie sporo gospodarstw agroturystycznych. Blisko też Sandomierz, Ćmielów z fabryką porcelany (organizują zwiedzanie i fajne zajęcia dla dzieci), no i Góry Świętokrzyskie na wyciągnięcie ręki.

parki dinozaurów to świetna rzecz, sama się ubawiłam jak dziecko :D u nas w Zatorlandzie są dinusie nawet ruchome, dzieciaki piszczą, przeżywają, jest frajda nie tylko dla maluchów :) a przy okazji czegoś mogą się nauczyć!

Gość gość
W zeszłym roku byłam na tym reklamowanym nachalnie basenie w Białce Tatrzańskiej i było o całe poziomy niżej niż wcześniej, w pierwszych latach działania. Wodę schłodzili pod prysznicami, już się umyć nie da, wszędzie jakoś chłodno. Brudniej też niestety. Ratowników nie widać. Serwisu sprzątającego nie widać. W tym roku odpuściłam sobie. Jeśli nie mam możliwości umycia się w ciepłej wodzie i ogólnie z "termy" wychodzę zmarznięta, a jeszcze przepłacam, to czuję się oszukana. Bania dobiła właśnie do dna, czyli do poziomu Bukowiny. Oj, wy a zagranica to różnica cywilizacyjna.

Gość gość
Podobało się nam w Western Camp a byłem z żoną i córką niedawno. Super lokalizacja, cisza i spokój, choć nie ma co ukrywać, że ośrodek jest dość duży i też przeznaczony dla większej ilości gości, ale w każdym razie jak my byliśmy to nie było tłoku. Mają swój serwis na https://westerncamp.pl/.

Gość gość
jak na jednodniową wycieczkę się chcecie wybrać to odwiedźcie sobie tunel aerodynamiczny w Lesznie :) Fajna sprawa a dzieciakom na 100 % się latanie spodoba :)

Gość gość
Mega jestem zadowolony z wycieczki do parku edukacyjnego Mikrokosmos (tu ich można oblukać – http://mikrokosmos.edu.pl), mają też swojego FB. Świetnie zaprojektowany duży teren, z ogromnymi owadami – rzeźbami, które w fajny atrakcyjny sposób przybliżają świat przyrody i to jak on naprawdę wygląda.

Gość gość
Z bachorami to najlepiej do Wałbrzycha Fabrycznego hałdy węgla i rudy ogladac. Buhshsha huahaha