Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misiaczka24

OKROPNY BÓL PODBRZUSZA i inne objawy :( - MOŻLIWOŚĆ CIĄŻY?

Polecane posty

Gość Misiaczka24

Witajcie kobiety, Mam pytanie - od tego cyklu staram się z mężem o dziecko, bo bardzo o tym marzymy :). Więc tak - 11 stycznia miałam ostatnią @, oczywiście po @ starałam się z mężem. Od momentu owulacji, mam bóle w podbrzuszu - z dnia na dzień coraz silniejszy - najbardziej czuję macicę, a okresowo kłucie w jajnikach - co nigdy mi się to nie zdarzało, a przyznam że te objawy są podobne do @ ale ciutkę inne. Do tego jestem okropnie senna, zmęczona, rozdrażniona, raz mi jest okropnie zimno, a raz jestem rozpalona jak piec, a wiem że na test ciążowy jest za wczas. Jak myślicie jaka to przyczyna? Czy miałyście też przed spodziewaną @ takie objawy które okazały się być ciążą? Oczywiście nie nakręcam się tymi objawami, lecz one nie dają mi żyć, uwierzcie mi :( bo po prostu boli mnie najbardziej podbrzusze, a na drugim miejscu stawiam senność. A jeśli uważacie że to coś innego, czy powinnam iść jak najszybciej do ginekologa? Czy raczej mi to minie? Proszę o rozsądne odpowiedzi, Pozdrawiam Misia

Gość Błagam Cię
Jak boli macica ??? :o

Gość Misiaczka24
Będę wdzięczna za dobre wskazówki, bo zależy mi na zdrowiu, boję się o siebie. Jeśli to nie objaw ciąży, to co to może być?

Gość Misiaczka24
Po prostu czuję tak jakby skurcze macicy, dlatego określiłam to bólem + jajniki bolące i kłujące

Gość Misiaczka24
Poza tym nie oczekuję od Was nakręcania mnie że jestem w ciąży czy coś, lecz czy to może mieć inne podłoże? Ale jeśli faktycznie miałyście tak przed spodziewaną miesiączką, to po prostu będę spokojniejsza i będę wiedzieć w którym kierunku mam działać. A kolejnej @ spodziewam się 8 lutego, a zaznaczę: że bóle brzucha czułam 2-3 dni przed @, a to u mnie praktycznie ciągnie się od owulacji...

Gość jhtjrtjjtjttjrtjajtraetjuatjar
to ma wszystko podłoże genetyczne zapytaj się mamy, babci, prababci, praprababci...........

Gość prawie lekarka
PIERWSZYM objawem ciąży jest opóźniona miesiączka. I nie ma innej możliwości. Napaliłaś się na tą ciążę i myślisz ciągle o tym, dlatego to prawdopodobnie jest taki nerwoból. Nie ma innej rady, jak czekać na test ciążowy. Nie słyszałam, żeby kogoś bolał brzuch w 2,3 tyg ciąży.

Gość Misiaczka24
Nie to że się napaliłam, tylko się przestraszyłam bo ten ból naprawdę mnie męczy :(. Tylko co to może znaczyć? A może to zapalenie przydatków? Ja już sama nie wiem :(.

Gość prawie lekarka
Nic się nie bój, czekaj na @ (albo i nie:D) Tak czy siak, gin zbada cię dopiero po @, więc nie ma co się stresować teraz. Jeśli to jakaś bakteryjna sprawa, miesiączka ją złagodzi. Moje zdanie jest takie- możesz być w ciąży, ale te bóle to może być po prostu sprawa nerwów. Będzie dobrze, trzymam kciuki:)

Gość hihiehhh
Może mieć to podłoże psychiczne a może być to ciąża nikt ci tego nie powie. Poczekaj do terminu @ i zrób test.

Gość takajakasja
prawie lekarka jak widac " prawie" robi wielka roznice.. tak sie sklada,ze u mnie przy obydwu ciazach pierwszym objawem byl bol jak na okres,tyle ze silniejszy,brzuch zaczal mnie bolec okolo tydzien po owulacji i bolal do okolo 2-3 dni po spodziewanej @

Gość Misiaczka24
W sumie jedynie czego tu nie dopisałam to 2 razy w życiu (6 i ponad 2 lata temu) leżałam w szpitalu przez zapalenie przydatków, z tym że miałam tak silny ból że aż nogi w całej długości mi rwały, i dlatego też zaczęłam się schizować że to te przydatki (ale przyznam że teraz nie jest tak intensywnie jak wtedy), chociaż wzięłam też pod uwagę możliwość ciąży i dlatego prosiłam o opinie tym bardziej że od owulki to się ciągnie. Do @ zostały 5 dni.

Gość Misiaczka24
To co powyżej opisałam - to o to mi najbardziej chodzi - strach o zapalenie przydatków których nie wolno bagatelizować. Jeśli takiego jesteście również zdania to jutro pojadę do szpitala zbadać się.

Gość Misiaczka24
A jeśli uważacie to również jako możliwość ciąży to spokojnie poczekam do dnia spodziewanej @ :D

Gość dfffghg
Jednak chcesz, by inni nakręcali cię że jesteś w ciąży - :( Po co założyłaś ten topik?..jesli chcesz wiedzieć czy jesteś w ciąży, to poczekaj do terminu @ i zrób test...nie wyszukuj objawów na siłę...pierwszym objawem ciąży jest brak @, dopiero potem dołączają inne tj. zmęczenie, senność i nudności...nikt na forum ci nie powie, że jestes (lub nie) w ciąży...cierpliwość, to coś czego musisz się nauczyć - przyda ci się gdy będziesz mieć dziecko...

Gość Misiaczka24
Tylko szkoda że nikt nie czyta moich dalszych postów, a to dla mnie ważne i potrzebuję Waszego wsparcia :(.

OKROPNY BÓL PODBRZUSZA i ciąża.ja bym pojechala na pogotowie niebawem bol kolana bedzie powiazany z ciaza hehe a jaki jest powod medyczny bolu brzucha i to okropnego w trakcie ciazy ? bo ja nie znam takich

Gość takajakasja
saleminka google nie gryzie,przeczytaj sobie albo na nastepnej wizycie zapytaj gina