Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gnxfgnjxfnjmf

pytanie do mam które podają krople na kolke proflikiaktycznie

Polecane posty

Gość gnxfgnjxfnjmf

kto podaje profilaktycznie kropelki na kolke nie mowlakowi, jaką metodą to robicie?na łyżeczce? jak to logistycznie wygląda? podkładacie lyżeczke pod usta po troszkeczkę czy wkładacie do buzi i czekacie az dziecko językczkiem to zliże. Sorki, ale nie wiem jak to powinno wyglądać.

ja odmierzałam 15 kropelek i przed każdym karmieniem podawałam łyżeczką po troszku aż wszystko wypiła. podawałam sabsimplex i mała nie miała kolki

Ja dawałam na smoczek i mała sobie ładnie zlizywała, a jeśli akurat trafiłam na otwartą buźkę, to wkraplałam wprost do środka. Na szczęście obyło się bez kolek, miała jedynie małe problemy z wzdęciami.

ja nalewałam na łyżeczke odowiednią ilość kroelek i dodawałam troche herbatki jedną ręką pprzytrzymywałam główkę żeby się nie kręcił a drugą wlewałam po troszku do buzi jak połką to wlewałam jeszcze troche aż wypił wszystko.

Gość justyssil
podaje esputikon jedną kropelkę na smoczek i mały zlizuje

Ja dawałm sab simplex strzykawką, wyjmowałam z butelki ten zakraplacz i nabierałam do strzykawki, takiej najmniejszej jaka była w aptece.

Ja nie podaję takich kropli, ale wiem że są specjalne smoczki do aplikowania syropków, kropelek itp. W aptece widziałam.

Gość gnxfgnjxfnjmf
dziękuję bardzo za odp!

Ja dodawałam krople do mleka (jak pije z butli rzecz jasna), ale w ten sposób można podawać tylko wtedy, kiedy ma się pewność, że dziecko wszystko wypije. Inne zalecenia od lekarza, to z łyżeczki podawać albo strzykawki i nie dawać ze smoka od butelki.

Ja dodawałam krople do mleka (jak pije z butli rzecz jasna), ale w ten sposób można podawać tylko wtedy, kiedy ma się pewność, że dziecko wszystko wypije. Inne zalecenia od lekarza, to z łyżeczki podawać albo strzykawki i nie dawać ze smoka od butelki.

Gość ja daję na łyżeczkę
silikonową w najmniejszym rozmiarze. Wszystko w ten sposób podaję i Sab Simplex i witaminę D (podaję w kroplach) i Cebion i wszystko mała pięknie pije. Pierwszy raz podawałam z łyżeczki jak miała 10 dni.