Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona....

czy powinnam udać się do gina ?

Polecane posty

Gość przestraszona....

hej . jestem na skraju załamania .... okres przeważnie mam co 28 dni, czasem się spóźnia, ale teraz powinnam dostać 30 stycznia, a jest 5 lutego a tu ani śladu @ ! ; ( . Współżyłam z chłopakiem w połowie grudnia, a w styczniu dostałam @ 2 dni wcześniej niż powinnam. czy mimo tego że dostałam ten okres w styczniu mogę być w ciąży ?

Gość moie
a test robiłaś?

Gość hej, jestem w tej samej
sytuacji. Okres powinien być 29 stycznia, a tu nie ma. Zabezpieczaliśmy się. Chyba dziś zrobię test. Tak się boję :(

Gość przestraszona....
testu nie robiłam jeszcze, bo się cholernie boję wyniku....

Gość mmmmmmmmmmmmmmmllll;;;;;
a ile masz lat? mozna wiedziec?

Gość przestraszona....
17. wiem, że mało, ale nic na to już nie poradzę...

Gość przestraszona....
co powinnam zrobic ?

1. kiedy miałaś okres w grudni tzn. którego dnia? 2. ile trwał ten w styczniu o ktorym pisalaś , czy byl taki sam jak zawsze czy jakis inny?

3. czy współżyłaś tylko w grudniu? ktorego dnia? 4. czy w styczniu tez współżyłaś czy nie?

pytam, bo jeśli miałaś dostać okres 30.01, to prawdopodobnie miałaś okres około 28.12, 29.12, lub 30.12. Więc jeśli współżyłaś w połowie gudnia to prawdopodobnie w okolicach owulacji. Jak się zabezpieczyliście? Jeśli nijak to tak, jest wielce prawdopodobne, że jesteś w ciaży i to w około 8-9 tygodniu. Czy teraz czujesz się jakoś inaczej?

Gość rumianek dzbanek
Powinnaś udać się do apteki po test. Pisanie na forum nic nie zmieni, czekanie tym bardziej. Jeśli jesteś w ciąży, to jesteś i do tego nie-robieniem testu nie uciekniesz. No chyba, że uprawiałaś seks bez ryzyka zajścia.

Gość moie
cóż, trzeba po pierwsze zrobić test. chowanie głowy w piasek nic nie da. :O

zalezy tez jaki był ten okres w styczniu o ktorym piszesz. Jak wyglądał? Czy był jakiś inny? Krótszy niż zawsze?

Gość przestraszona....
więc tak : 1.w grudniu dostałam siódmego. (regularnie na 28 dzień) 2.w styczniu dostałam drugiego (dwa dni za wcześnie) i trwał normalnie 5 dni (przeważnie tyle mi trwa) i był normalny jak zawsze . 3.19 grudnia współżyłam z chłopakiem 4.w styczniu już nie

jeżeli zaszłaś w ciążę w grudniu test powinien wyjść już pozytywny. Jeśli w styczniu nie musi jeszcze dać odpowiedzi. Kup test w aptece, albo markecie. Gdziekolwiek. To tylko ok. 10 zł. Jeśli wyjdzie negatywny, a @ nie przyjdzie, to go powtórz za tydzień. jesli nadal nie przyjdzie, to udaj się do gina. Jesteś młodziutka być moze to tylko zaburzenia hormonalne :) A jeśli to ciąża, to uszka do góry. Zobaczysz, że dacie sobie jakoś radę :)

Gość przestraszona....
zabezpieczaliśmy się . ! . prezerwatywy były, nic nie pękło i wgl., poza tym uważaliśmy i chłopak nie skończył we mnie.

Gość przestraszona....
dzięki za odpowiedzi . podniosłaś mnie na duchu chociaż troszkę : ) .

Gość rumianek dzbanek
no to skąd te "mądre" pytanie? :O Okres może spóźniać się w wielu różnych powodów. To, że nie masz miesiączki w terminie, nie świadczy automatycznie o ciąży.

Gość przestraszona....
no tak ale ja już dostaję pier...lca ;/ dzisiaj w aptece kupię test, mam nadzieję że nie wyjdzie pozytywny...

Gość kadżajna
nie jesteś w ciaży, nie tak łatwo jest zajśc. Proponuje zrobić test dla uspokojenia. Okres przyjdzie niedługo, mnie jednego razu sie spóźnij dwa tyg. Glowa do góry i nie zamartwiaj sie już tak

kochana przestraszona, więc jeśli tak było to współżyłaś idealnie w dni płodne.... Jest wielce prawdopodobne, że jesteś w ciąży. Dziwi mnie ta zwykła miesiączka, ale czasem się zdarza takie krwawienie na początku ciąży w dniach spodziewanego okresu. Nie zostaje Ci nic innego jak zrobić test. Jeśli jesteś w ciąży wyjdzie już pozytywny, bo współżyłaś kilka tygni temu. I tak jak pisałam jest to skończony 8 tydzień ciąży. Tu są wyliczenia: http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html ale...... ZRÓB TEST!!!!! Ja się mogę mylić i życzę Ci oby ak było, bio nie jesteś gotowa na dziecko ;) Mogą być tylko jakieś zaburzenia hormonalne, albo torbiel itd. Jeśli się @ nie pojawi udaj się do gina i to biegusiem :)

Gość rumianek dzbanek
Zastanów się, jakim cudem miałabyś zajść w ciążę? :O No ale w internecie nic nie dziwi. A co do "łatwości" zajścia, to nie ma na to reguły, ale do tego potrzebny jest raczej inny rodzaj seksu niż ten, który opisałaś.

jeśli się zabezpieczaliście jest mało prawdopodobne, że jesteś w ciązy :) ale zawsze jakiś % jest. także nie bój się już tak bardzo. Być może stres blokuje Twój organizm i dlatego @ nie nadchodzi. Ja tak miałam przed ślubem, a nie współżyłam z narzeczonym wcale! dostałam okres w 35 dniu cyklu, a miałam około 26-27 dniowe :) zrób test i napisz tu koniecznie co wyszło :) jeśli pozytywny, podtrzymam Cie troszkę na duchu :)

Gość rumianek dzbanek
i po co nakręcać spanikowaną dziewczynę? Nie rozumiem :O Żadnej ciąży z tego nie ma i tyle. Zrób sobie ten test, może ci ciśnienie zejdzie, tylko nie zakładaj kolejnego topiku, że test negatywny, a ty pewnie jesteś w ciąży.

My też używaliśmy gumek i tak jak u autorki nic się nie stało, a jednak okresu nie ma. Wczoraj pod wieczór bardzo bolały mnie piersi myślałam ze dziś obudzę się i okres się pojawi, a tu nadal nic. Chyba nie ma sensu dłużej czekać. Co prawda nie mam żadnych objawów ciąży. Porannych mdłości brak, kawę piję chętnie i nie odrzuca mnie od niej, nie mam wcale śluzu, raczej jest sucho, no może niewielka ilość śluzu takiego zbitego, gęstego i mlecznego. Dwa dni temu miałam delikatne różowawe plamienie. Myślałam ze się zacznie, a tu nic. Pojawiło się jednorazowo i nic więcej się nie dzieje. Piersi mi się nie wypełniły i bolały wieczorem i w nocy ale piersi a nie sutki. Sutki nie są wrażliwe. Sikam normalnie, nie jakoś specjalnie częściej. Nie jestem senna, w wręcz przeciwnie ostatnio dużo mniej sypiam bo czuje się jakaś poddenerwowana wieczorami. Nie mogę wyleżeń. Czuje jakby zaraz miało się coś stać (coś miłego) i jestem taka podekscytowana wiec oglądam tv do 3-4 w nocy i o 8 jestem już na nogach. Jedyne co to czuje się słaba ale to pewnie z powodu niedoboru snu. Okres spóźnia się dokładnie tydzień. Chyba dziś popołudniu zrobię test jak go kupie, ale na pewno nie wyjdzie bo jakoś nie czuję się w ciąży no i jakby mogło do tego dojść jak zawsze była prezerwatywa. Kochaliśmy się i w dni płodne, ale zawsze z gumką.

Gość kadżajna
popieram, nie ma ciaży i nie słuchaj tych głupich wypowiedzi.

pierwsze objawy ciąży pojawiają się zazwyczaj późno około 8 tygodnia ciąży. gdy poziom hormonów jest już wysoki. Poza tym nie każda kobieta ma intensywne objawy :) mam kilka koleżanek, które ominęły mdłości i wymioty w ciąży. Zróbcie testy i tyle. :)

oj, zdziwiłybyście się :) znam kilkoro dzieci urodzonych z "idealnych" zabezpieczeń :) test, test, test :) my tu za bardzo nic nie pomożemy wirtualnie.

Gość rumianek dzbanek
No tak, wmawiaj jej dalej :O Takich przypadków-wypadków można sobie szukać. Co do pierwszych objawów, to ja miałam je o wiele wcześniej i o czym to świadczy? Gdybym nie podejrzewała, że jestem w ciąży, to zrzuciłabym to wszystko na normalne zachowanie organizmu po owulacji.

A u mnie taka różnica ze ja miałam normalnie okres ostatnio 1 stycznia i dopiero ten się nie pojawił. Wcześniejsze cykle były bardzo regularne 28 lub 29 dni. Raz miałam cykl 33 dniowy ale to było 9 cykli temu. No ale dziś już 36 dzień cyklu. Przeanalizowałam cały mój kalendarzyk w którym zapisuje dni miesiączki, wiem kiedy mam dni płodne bo wtedy mam idealny płodny śluz, ale zawsze się kochamy nie zważając na to czy dni są płodne czy też nie bo używamy prezerwatywy. No a tym razem jest jak jest. Dodam, ze się nie nakręcałam. Dopiero od 2 dni zaczęłam myśleć o ciąży. Wcześniej myślałam, ze on przyjdzie. Zresztą nadal jest tak ze co wieczór mówię ze jutro na pewno dostanę a okresu nadal brak.Jedyne co u siebie zauważyłam to to że zrobiłam się bardzo płaczliwa i szybko się wzruszam. Przeczytam jakiś głupi wierszyk o dziecku które kocha mamę i łzy mi się cisną do oczu. To żaden objaw po prostu tak mnie wzięło i nie wiem czemu zazwyczaj na takie rzeczy nie zwracałam uwagi.