Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Mniejszosci narodowe w Poslce. Niepokojace grupy i statystyki.

Polecane posty

Dajcie tej ROR ignora bo mysli dziewczyna ze moze sie tu na forum wykazac a tylko sie osmiesza. :D Pamietajcie zeby nie dotykac gowna bo smierdzi. Dyskusja z upartym oslem to jak grochem o sciane, dajcie se siana bo ani to madre ani fajne tylko za takie chyba chce uchodzic. :o

"M o d l i s z k a Pomylilam sie, jest na odwrot. Przyjaciolka ma 20, pakistaniec ma 30. Ona jest managerem bo studiuje i cos wnosi do tego sklepu" no na pewno cos wnosi - chovby fajki;-))) " a on mimo ze ma 30 to z ledwoscia duka po angielsku i pracuje tam tylko dlatego ze szef mojej przyjaciolki a wlasciciel sklepu to pakol" wzruszylam sie;-)) nawet nie bede przytaczac odwrotnych historii...nie warto;-)

"M o d l i s z k a Dajcie tej ROR ignora bo mysli dziewczyna ze moze sie tu na forum wykazac a tylko sie osmiesza" chcialaby dusza do raju ale nie dla psa kielabasa ;-) i to myslenie rasistowkie - nie lubie co ktos mowi - wykluczmy go - takie wiesz...hitlerowskie troche;-)) no ale kazdy ma takiego guru jakiego sobie wynierze albo na jakiego go stac;-)) "Dyskusja z upartym oslem to jak grochem o sciane, dajcie se siana bo ani to madre ani fajne tylko za takie chyba chce uchodzic' dyskusja?;-))) ubawoiiulas mnie - z takim poziomem to tylka jedynie niezobowiazujace pogawedki, poczytaj slonko co to znaczy dyskusja - ty mylisz dyskusje - z prostacka klotnia dwoch przekup z bazaru z ktorych jedna nie moze zniesc faktu ze nie zdolala przekrzyczec drugiej;-)) as easy as it is;-))

Mialam na mysli, ze nie obchodzi mnie twoja opinia na moj temat. Kompleksy masz ty, a w dodatku widac, ze ogromne. Nie masz argumentow w dyskusji, to najezdzasz na swoich rozmowcow zlosliwymi gadkami. Teraz udowodnilas swoja totalna glupote. I co moze jeszcze mam sie wstydzic, ze jestem Polka, bo moj narod kojarza ze sprzataniem? No i co z tego? W sprzataniu nie ma nic zlego. A skoro jestes taka anty-polska, to po co rozmawiasz z Polakami? Mowisz po polsku? Przeciez nas nienawidzisz. Ja nie lubie brudasow to z nimi nie gadam.

na 100% daje dupy ciapatym! albo dawala. w pakistanie, kobiety to gorszy gatunek. chyba 90% jest bitych, jakos tak. prawie kazda. pamietam jak demonstracji przeciwko emigracji kiedys weszla kobieta na scene i z placzem mowila, ze jej corka zostala porwana na ulicy przez pakiego i pozniej splonela w samochodzie zywcem. a najlepsze jest to, ze tam zgwalcona kobieta jest uwazana zawsze za winna! bo prowokuje! ha ide spac. jutro... blad. w sumie dzis. musze w ten mroz jebany odpalic. :(

"Mialam na mysli, ze nie obchodzi mnie twoja opinia na moj temat" juz ci mowilam scizofrenie da sie leczyc;-)) mowisz ze cie nie obchodzi i ciagle sie do mnie zwracasz;-)) "Kompleksy masz ty, a w dodatku widac, ze ogromne. Nie masz argumentow w dyskusji, to najezdzasz na swoich rozmowcow zlosliwymi gadkami" jasne lepiej jest inwektywami obrzucac tak jak to czynia tobie podobni;-))) i te "argumenty" pt "ty glupoty gadasz" - juz ci mowilam ze tutaj dyskusja sie nie toczy - bo nie ma partnerow;-)) i to ciagle pisania "jaka ja jestem"/"co mam..." itd. - "argumentacja" na poziomie dziecka z przedszkola;-0) "Teraz udowodnilas swoja totalna glupote" a ni mowilam/:-) " I co moze jeszcze mam sie wstydzic, ze jestem Polka, bo moj narod kojarza ze sprzataniem? No i co z tego?" ja nic takiego nie sugerowlaam - udrze w stol a nozyce sie odezwa, bo pzrciez nie masz kompleksow - co nie?;-) tylk ja mam, tiaaaa..;)) " W sprzataniu nie ma nic zlego" nie ma to fakt - kazdy robi co lubi i umie najlpeij. " A skoro jestes taka anty-polska, to po co rozmawiasz z Polakami?" nie ejstem anty-polska - to ty tak sobie dospiewalas;-)) " Mowisz po polsku? Przeciez nas nienawidzisz. Ja nie lubie brudasow to z nimi nie gadam" nie mierz mnie skarbie swoja miarka bo jest za krotka;-0)) najwidoczniej... a nienawisc to obce mi uczucie;-))) as easy as it is;-))

Na wstępie odpowiem na kilka "argumentów" skierownaych w moją stronę. Jak będę mieć chwilkę doczytam resztę wątku i chętnie się do niego ustosunkuje. "rzeczywiscie im czlowiek ma wyzsze kwalifikacje, wiecej roznorodnych doswiadczen tym kolor skory jest bardziej przezroczysty - podtrzymuje te teze - ale sa tez wyjatki - ja bardziej mowilam o tendencji kt widze" Na szczęscie jest to tylko Twoje zdanie (+paru innych lewaków) nie poparte zadnymi statystykami. Równie dobrze mogę powiedzieć na odwrót człowiek inteligentny o otwartym umyśle, widzi co się dzieje dookoła niego i nie jest wstanie zaakceptować kultury muzumanskiej. "nie , nie atakuje ja sobie luzno gawedze - a ty widac masz silniejsze emocje z tym zwiazane i moja pogawedke traktujesz jako "atak" " Ubliżająć innemu człowiekowi i sugerując mu ciasnotę umysłową atakujesz. "nie zgadzam sie z tym - oceniamy tez wrazenie - najczesciej pierwsze i ogolne. ja nie tworzy zadnych profili psychologicznych bo az tak zajmujacy interlokutorzy nie sa to ze ktos jest np. wulgarny (i mu to wypomne) nie ozncza ze nie jeste swietnym specjalista np. to ty sobie dorabiasz teorie np. o tym ze ja tworze obraz rasisty po podstawowce - i potem kazesz mi sie z przypisanych/wyimaginowanych slow tlumaczyc " Zaprzeczasz sama sobie, nie ładnie kręcić tak w dyskusji. Na szczęście jest to rozmowa w internecie, gdzie poprzednie wypowiedzi nie znikają. Zacytuje Twoją wcześniejaszą wypowiedz: "ego rodaka kt cienko przedzie w rodzimym kraju i wyjezdza np. do uk (o tych wyjazdach do uk to ksiazke moznaby napisac i wtedy odkrywa ze "nienawidzi" arabow czy hindusow bo konkuruje z nimi czesto (nie zawsze) na rynku pracy , czesto jest to rynek o najnizszych wymaganychkawalifikacjach. Im kwalifikacje i pensje wyzsze tym kolor skory bardziej przezroczysty" Powyższą wypowiedzią, próbujesz udowodnić, że np: człowiek o niskim wykształceniu, walczy o stanowiska na zmywaku z arabem. I to według Ciebie tworzy niechęć do innych kultur. Czyli według Ciebie rasista to mało inteligentny, kiepsko wyksztacony wieśniak. Niestety jest to tworzenie profilu. Bardzo mocno generalizujesz a póżniej kłamiesz innym w oczy, że tego nie robisz. "nie zywie wobec ciebie zadnych emocji - niczego bym dlacienie nie chciala ani "nie nie chciala" - mierzysz mnie swoja miarka najwyrazniej " Odnosze wrażenie, że Ty to robisz. Zarzucając innymi podnoszenie sobie poczucia wartości. Uważasz się za lepszą od innych bo za taką światową i otwartą na inne kultury. "uogolnienie i genaralizacje rasistow takich jak ty - wydaja mi sie infantylne -mieszkalas kiedys w kraju arabskim?" Nie mieszkałam w kraju arabskim i nie mam takiego zamiaru. Zresztą po 2-tygodniowym pobycie w Izrealu żaden "wspaniały, tolerancyjny" arab nie wpuści mnie do swojego kraju. Póki nie zmienie paszportu nie mam wjazdu do krajów arabskich. Nie przeszkodziło mi to osobiście poznać arabów. Książki, internet, gazety oraz TV również w domu posiadam i potrafie pozyskiwać z tych źródeł informacje o krajach arabskich. "no i oczywiscie utwierdzasz mnie w przekonaniu ze nie dysponujeszwystarczajaca wiedza co do powaznej i merytorycznej dyskusji powtarzsz banaly zaslyaszna na ambonie (tylko mi nie wyjezdzaaj ze swoja wiara prosze - bo nie o to mi chodzi - nie mowie ze musialam to z mabony uslyszec tylko ze podobne glupoty mozna tam uslyszec) albo w tv pro-amerykanskiej " A jaką to wiedzą Ty dysponujesz? Narazie w rozmowie nie podałaś ani jednego konkretnego argumentu poza kilkoma lewackimi sloganami. Powtarzasz banały zasłyszane w lewackich mediach. Masz klapki na oczach. "w europie kobiety nie moga decydowac o wlasnym ciele w niektorych krajach takicj jak np. reziomowo-lkatol;icka polska - p\polecam pobyt kilkumiesieczny w iranie - a inaczej spojzysz np. na rzeim katolicki w polsce tamtejsze spoelczenstwo w praktyce ma wicej wolnosci " A w jaki to sposób polska kobieta nie może decydować o swoim ciele? Konkretne przykłady proszę. Podam kilka przykładów gdzie prawa człowieka nie dotyczą arabek np w wychwalanym przez Ciebie Iranie. We wrześniu 2010 zawieszono wyrok ukamieniowania Iranki Sakineh Mohamadi Asztiani za "cudzołustwo". Tylko pod wpływem fali krytyki ze świata zachodniego. A teraz poproszę o informacje kiedy ostatnio publicznie ukamieniowano polkę za to, że przyprawia mężowi rogi. Teraz o obrzezaniu kobiet, które różni się od obrzezania mężczyzn tym, że jest to okalecznie kobiety. Kobiecie usuwa się łechtaczkę, często zszywa tak wargi sromowe, że wydostanie się krwi miesięcznej powoduje ogromne bóle. Według danych ONZ na świecie żyje 130 milionów obrzezanych muzumłanek. Dodam również, że obrzezanie jest dokonywane siłą na małych dziewczynkach. Ile Polek zostało ostatnio obrzezanych? Prosze znajdż chociaż jedną. Nie zapominajmy o młodych dziewcznykach siłą wydawanych za mąż za 3 wielbłądy. Temu procederowi sprzyja to, iż Mahomet podpisał kontrakt małżeński z Aiszą, gdy ta miała sześć lat, a małżeństwo skonsumował, gdy żona miała lat dziewięć. Za przykładem Proroka podążają wielkie rzesze muzułmanów na całym świecie. W Polskim prawie, 12 latka nie ma prawa wziąć slubu. Ach ta zacofana polska :P Jakoś nie zazdroszcze arabskim kobietą. Tak z innej beczki ile jest noblistów wsród Europejczyków, Amerykanów, Japończyków, Żydów oraz Arabów? :P Sprawdź jeszcze jaki iloraz intelignecji wychodzi na dany kraj. Araby łapią się gdzieś na szarym końcu. Dla mnie araby to pustynne czarnuchy i tego się będę trzymać. W jednym podziwiam lewackich idealistów, kiedy ktoś pluje im w twarz wierzą, że to pada deszcz :P

i jeszcze pare słow do ROR "te ktore maja na to ochote beda to robic chocby pod krzyzem tym marnym chrystuskiem - a ty mozesz co najwyzej skomlec z zazdrosci" "i zeby jeszcze w jezuska przybitego do krzyza gwozdzikami ocho uwierzyli , co nie" Nie jestm katoliczkną ale ubliżanie czyjeś wierze chyba nie jest zachowniem godnym osoby tolerancyjnej. Chyba ,że Ty jesteś taką samą rasistką jak my tyle, że nienawidzisz Polski jej kultury oraz wiary. W niczym nie jesteś lepsza od innych rasistów. Za karykature mahomeda jeden Duński satyrysta straciłby życie przez wkurwionego araba. W Polsce na szczęście za ubliżanie Chrystusowi nikt nie wyda na Ciebie wyroku śmierci. "to takie polskie: jestesmy biali, jetsesmy europejczykami - to co ze w wiekszosci kojarza nas ze sprzataniem jestesmy super, nie?" Według Twojego toku myślenia to tylko tendencyjne generalizowanie przez rasistów. Nie powinnaś ulegać takiemu myśleniu :P Mnie i wielu innym ludziom arab kojarzy się z pustynnym czarnuchem. No ale my to źli rasisci ale inni którzy uważają Polaków za pomioty do sprzątania to już światowcy :P

Gość Podróżnik w czasie
Wredzioszku, nie tylko Tobie Arab kojarzy sie z pustynnym czarnuchem. Mimo iz wiem, ze istnieja Arabowie wyksztalceni, posiadajacy jakas wieksza oglade i kulture osobista niz wiekszosc reprezentujacych islam Arabow przebywajacych na terenie Europy, to wiem takze, ze swoje 'sadystyczne islamskie' zapedy moga dlugoterminowo ukrywac pod maska 'europejskosci'. Zeby sie wbic w tlum i uzyskac aprobate otoczenia, czesto takze pokazac, ze islam jest dobry, poniewaz: 'ja jestem dobrym czlowiekiem, a cala rzesza tych, ktorzy pokazuja islam w zlym swietle to banda zlych i glupich ludzi, ignorantow nie znajacych zasad islamu'. Oczywiscie! Bo tak najprosciej! ROR proponuje wyjechac do jednego z krajow muzulmanskich (nie, nie Egipt, Tunezja lub Maroko; tam jeszcze mozna miec 'luz'), zamieszkac w takowym i usilowac cieszyc sie zyciem. Polecam Pakistan. Nie zaleznie od tego czy jestes zona muzulmanina czy tez nie, mieszkajac w kraju muzulmanskim, gdzie Szaria rzadzi krajem, wyrobisz sobie opinie, ktorej juz nic nie zmieni. Tylko, nie mam na mysli miesiecznego pobytu na wakacjach u tesciow czy na wakacjach w ogole. Dwa lata powinny zrobic swoje.

"Na szczęscie jest to tylko Twoje zdanie (+paru innych lewaków) nie poparte zadnymi statystykami. Równie dobrze mogę powiedzieć na odwrót człowiek inteligentny o otwartym umyśle, widzi co się dzieje dookoła niego i nie jest wstanie zaakceptować kultury muzumanskiej" typowo rasistyczny komentarz z ktorego jasno wynika ze czlowiek intelgentny=nie-muzulaminin;-))) wydaje mi sie ze nie masz tez wiedzy z zakresu historri, chyba sama przyznalas ze jestes inz. wiec byc moze to dlatego - choc to rzadkie i tak wsrod inzynierow. na szcescie;-))) "Ubliżająć innemu człowiekowi i sugerując mu ciasnotę umysłową atakujesz" nie ublizam i to cie boli ;-)) ach i twoja "stylistyka bazarowa - a wlsnie ze robisz to, a to, a tamto;-))) "Zaprzeczasz sama sobie, nie ładnie kręcić tak w dyskusji" to jest juz pomowiuenie;-)) ale wycieczki personalne sa bronia ludzi mialkich - idaczaproponowana przez ciebie retoryka;-) "Powyższą wypowiedzią, próbujesz udowodnić, że np: człowiek o niskim wykształceniu, walczy o stanowiska na zmywaku z arabem. I to według Ciebie tworzy niechęć do innych kultur" napisalam to jako jeden z powodow a nie jedyny;-))) "Czyli według Ciebie rasista to mało inteligentny, kiepsko wyksztacony wieśniak. Niestety jest to tworzenie profilu" co za laska;-))) imputuje mi cos do glowy - proponuje zaczynac zdania od wedlug mnie a nie wedlug ciebie;-)))) jak bede miala ochote napisac kim jest dla mnie rasista to sama to zrobie - as easy as it is. "Odnosze wrażenie, że Ty to robisz. Zarzucając innymi podnoszenie sobie poczucia wartości. Uważasz się za lepszą od innych bo za taką światową i otwartą na inne kultury" tak jak napisalas to jedynie twoje wrazenie a nie np. moj zamiar - jesli cie cos dotyka to poszukaj przytczyn w sobie a nie we mnie "Nie mieszkałam w kraju arabskim i nie mam takiego zamiaru. Zresztą po 2-tygodniowym pobycie w Izrealu żaden "wspaniały, tolerancyjny" arab nie wpuści mnie do swojego kraju" nie bede tu nawet wchodzila w dyskujse na temat polityki bo to wyarznie bez sensu;-)) potwierdzasz swoimi wypowiedziami moja opinie o przecietnym rasiscie;-))) nie mieszkalam - ale slyszlaam jak jedna pani drugiej mowila;-)) taka retityka z bazarku;-)) " Książki, internet, gazety oraz TV również w domu posiadam i potrafie pozyskiwać z tych źródeł informacje o krajach arabskich" ani mowilam - internet i tv oknem na swiat wyksztalconych i elokwentnych rasistow;-)) "A jaką to wiedzą Ty dysponujesz? Narazie w rozmowie nie podałaś ani jednego konkretnego argumentu poza kilkoma lewackimi sloganami. Powtarzasz banały zasłyszane w lewackich mediach. Masz klapki na oczach" ty juz mnie okreslilas - dlatego nie wchodze w polemike z toba - tak tylko gawedze - napisalas co ja mysle, wiem i czuje i nawet jakie mam poglady - uoplasoilwas sie tym samym w moim przekonaniu na stsnowisku "nierokujacego" interlokutora - ty chcesz po prostu swoje "zale " wykrzeczec na mnie/do mnie - so go ahead;-)) posmiejmy sie razem;-) "A w jaki to sposób polska kobieta nie może decydować o swoim ciele? Konkretne przykłady proszę" usuwajac zygote ;-) zlepek komorek bo sie sutannicy oburzaja;-)) "Podam kilka przykładów gdzie prawa człowieka nie dotyczą arabek np w wychwalanym przez Ciebie Iranie" ale sie poczuyla dotnieta -;-) to juz nie tylko jetsm muzulmanka , obronczynia iranu i czyms tam jeszcze;-))) ja niczego nie bronie tylko smiesza mnie takie zapetlone sady osob kt bija piane a wszystko widzialy w tv. - i podawanie przykladow ze gdzies jest gorzej - to dla mnie poziom najnizszy;-) ad obrzezania - rozmawilas kiedys a taka kobieta? odwiedzilas jakis osrodek? czy w tv program widzilas? obrzezanie wywodzi sie nie z islamu (choc w niekt krajach jest praktykowane) ale z wierzen afrykanskich - moim zdaniem jest tak samo glupie jak polewanie malego dziecka zimna woda w imie chrztu;-)) prosze nie traktowac mojej wypowiedzi doslownie (o ile to mozliwe;-) i iprzedzajac nie pisac o tym ze wylanie zimnej wody na glowe malego dziecka jest mniejszym zlem niz usuniecie lechatacki zyletka - nie to moja wypowiedz miala na celu, i mysle ze intelegetne osoby przeczytaja pewna analogie - te drugie beda sie pieklic;-)) "Ile Polek zostało ostatnio obrzezanych? Prosze znajdż chociaż jedną" znam dwie...;/, i co obala to twoja teorie? "W Polskim prawie, 12 latka nie ma prawa wziąć slubu. Ach ta zacofana polska.Jakoś nie zazdroszcze arabskim kobietą" nie musiz ;-) ja natomiast wpsolczuje polskim gdzie w XXI nie moga dokonac aborcji;-)))) "Tak z innej beczki ile jest noblistów wsród Europejczyków, Amerykanów, Japończyków, Żydów oraz Arabów? Sprawdź jeszcze jaki iloraz intelignecji wychodzi na dany kraj. Araby łapią się gdzieś na szarym końcu. Dla mnie araby to pustynne czarnuchy i tego się będę trzymać" czekalam na rten argument rasisttko;-)) jak bys znala historie to bys wiedziala co w pzreszlosci robil tzw" bilay czlowiek" ganial za owocami podczas gdy np. w azji kwiotly zaczatki cywilizacji ;-) nie bede wchodzic a te dywagacje - bo reprezentujemy inne poziomy;)) "W jednym podziwiam lewackich idealistów, kiedy ktoś pluje im w twarz wierzą, że to pada deszcz" i zapewne chcialas dodac ze ja jestem o lewackim pogladach ...whatever makes you feel better, skarbie;-)))

"Nie jestm katoliczkną ale ubliżanie czyjeś wierze chyba nie jest zachowniem godnym osoby tolerancyjnej" ja nie ublizam ja przedstawiam swoja opinie - ajak juz mowilam ktos sie czuje dotkniety niech sie zastanowi dlaczego;-))) argument pt "obarzanie mojej religghi" jest dla mnie tak zabawny jak calowanie stopek jezuska;-)) moje poglady religijne - a przyznam sie ze wierze.....w zdrowy rozsadek - sa obrazane na kazdym kroku;-))) " Chyba ,że Ty jesteś taką samą rasistką jak my tyle, że nienawidzisz Polski jej kultury oraz wiary" no pokrzycz soebie w moim imieniu - no jeszcze;-)) moze ci ulzy... nie zywie nienawisci do zadnej nacji jako takiej - bo dla mnie to sprawa obojetna ale rasistce trudno to bedzie pojac;-)) po prostu ty obrazasz arabow i "czarnuchow" - jak to ladnie okerslasz - wiec staram sie dostosowac do poziomu rozmowcy - i pokazalam druga strone medalu - obrazanie polskosci, polakow i wiary w chrystuska. I nagle co sie okazalo? ;-)) ze larum wszyscy podniesli - a przeciez wam rasistom to nie powinno przeszkadzac, co nie?;-) ty nie lubisz arabow a kto polaczkow - as aesy as it is. przciez popierasz rasizm, czyz nie?;-) i tak mnie to bawi - to wmawianie mi nienawisci;-))) taka, tak - az mi z ucha zieolan para poszla - tak sie zagotowlaam w swojej nienawisci do polakow;-))))))))) ;-) ;-) ;-) ;-) " W niczym nie jesteś lepsza od innych rasistów" a to sa jakies zawody - ze mowa o byciu lepszym?;-) ja z wami nie konkuruje - ja was omijam szerokim lukiem. wszystko mi jedno czy jestem lepsza czy gorsza - Grunt ze inna! ! ;-)) " W Polsce na szczęście za ubliżanie Chrystusowi nikt nie wyda na Ciebie wyroku śmierci" a zaatakowal cie kiedys pochod kt w czerwcu podnieca sie bozymcialem??;-)) to sa bardzo agresywni ludzie - i byc moze tez by sie smiercia albo ciezkim obrazeniem ciala skonczylo gdyby nie interwencja policji "Według Twojego toku myślenia to tylko tendencyjne generalizowanie przez rasistów. Nie powinnaś ulegać takiemu myśleniu" [przeciez to byula ironia;-) ;-))) nie do takich jak ty skierowana ;-)) skoro rozmawiam z rasistami - probuje sie dostosowac;-)) "Mnie i wielu innym ludziom arab kojarzy się z pustynnym czarnuchem" ;-))) no i rposze zwowu jak przekupka z bazaru;-)) ale widac w moich slowach szanowna rasistka musiala sie dopatrzec prawdy skoro ja tak wzielo;-)

ROR autorko - ja juz wole islam od szalejacego katolicyzmu w polsce jakis tam post tej ROR, generalnie pobuje ciagle analizowac wypowiedzi ludzi, ale robi to nieudolnie. tak teraz spojzalem w wyszukiwarce. ma tez jakies ciagaty do muslimow. tak jak pisalem. tylko u nich ma szanse.

"Mimo iz wiem, ze istnieja Arabowie wyksztalceni, posiadajacy jakas wieksza oglade i kulture osobista niz wiekszosc reprezentujacych islam Arabow przebywajacych na terenie Europy, to wiem takze, ze swoje 'sadystyczne islamskie' zapedy moga dlugoterminowo ukrywac pod maska 'europejskosci'" bo akzdty arab to terrorysta, kazdy latynos to ognisty kochanek, a akzdy polak to zlodziej samochodow;-))))))) wiecie ze streotypy sluza porzadkowaniu wizji swiata dla prostych ludzi, na pewno to wiecie - nie?:-) "Zeby sie wbic w tlum i uzyskac aprobate otoczenia, czesto takze pokazac, ze islam jest dobry, poniewaz" islam to opcja - ale dla polskiego katolika wszystko co nie ejst zwiazane z chrystuskiem to zle, fuj i wielkie zagrozenie, co nie?;-)) "ROR proponuje wyjechac do jednego z krajow muzulmanskich (nie, nie Egipt, Tunezja lub Maroko; tam jeszcze mozna miec 'luz'), zamieszkac w takowym i usilowac cieszyc sie zyciem. Polecam Pakistan" a mieszkales czy tylko w tv slyszales?;-))))) nie wiesz gdzie mieszkalam ani gdzie mieszkam obecnie - qwiec bardzo prosze skoncz z polecaniem bo mierzysz mnie najwyrazniej z akrotka miareczka;-)))))) a w pakistanie polecam gir-git - ale to bardziej dla turystow, poza tym to piekny kraj i teoche sie nostalgicznie zrobilo;-/ " Nie zaleznie od tego czy jestes zona muzulmanina czy tez nie, mieszkajac w kraju muzulmanskim, gdzie Szaria rzadzi krajem, wyrobisz sobie opinie, ktorej juz nic nie zmieni." naprade? ;-))) no co ty?;-)))) tak na wikipedii napisali - czy sam wymyslies?;-) tak jestem zona, matka, siostra i babnka muzulmanina;-)))))) ;-))) ;-)))) ;-))) to przeciez "logiczne" dla bialego polaka katolika-rasity, co nie?:-) "Tylko, nie mam na mysli miesiecznego pobytu na wakacjach u tesciow czy na wakacjach w ogole. Dwa lata powinny zrobic swoje' dwa a moze trzy i pol - jak sadzisz?;-))

autorko - ja juz wole islam od szalejacego katolicyzmu w polsce" tu bym byla skolonna sie zgodzic;-)) "ma tez jakies ciagaty do muslimow. tak jak pisalem. tylko u nich ma szanse" ;-)) ;-))) ;-)) whatever makes you feel better;-)) jak dla ciebie moge byc kochanka, matka, siostra i babka muzulmania w jednym;-))) calez to poslkie - te wyczieczki personalne - a bo glupia, a bo brzydka, a bo nikt jej nie chce, a bo malo zarabia, a bo jej sie pryszcz zrobil;-)))))) jak widzisz nieczego nie potwierdzam i nie zaprzeczam - bawi mnie jak ludzie bladza po omacku - zaslepienie sterotypami, generalizacja oraz rsizmem - a przy okazji dowartosciowuja sie moim kosztem;-))) dawaj dalej - napisz jeszcze kto mnie nie chce .....mi tam to zwisa a ty sobie ulzysz;-))) as easy as it is;-))

twoje posty sa gownaine jak zety. nie chce sie tego czytac. normalnie burdel. tu sie dziwko nie cytuje, a jak juz to pojedyncze zdania. a ty napierdalasz jak oblakana. pytam sie - nikt cie chcial, wiec brudzisz? idz na fb, niech brudasy sobie popisza z toba. bo tutaj juz jestes skonczona.

"Prezes Wertyp twoje posty sa gownaine jak zety. nie chce sie tego czytac" to nie czytaj - as easy as it is;-)) " normalnie burdel. tu sie dziwko nie cytuje, a jak juz to pojedyncze zdania. a ty napie**alasz jak oblakana. pytam sie - nikt cie chcial, wiec brudzisz?" jestes przezabawny - matke tez nazywasz dziwka?;-)) widac tak cie wychowlaa;-))))) "idz na fb, niech brudasy sobie popisza z toba. bo tutaj juz jestes skonczona" nie tyobie o tym synus przyjdzie decydowac;-)) as aesy as it is;-) -----------------------------------------------

glupia kurew, rozpieprza ten watek tym cytowaniem i tepymi analizami kazdego zdania. zalozylem ten watek i uznaje iz nie jestes tu mile widziana.

belle - tez tak uwazam;-))) now iesz w koncu to "typowy" rasista;-)))

Przepraszam za off, ale wszyscy musicie wiedzieć, że ten sposób działa !!! Jestem mega szczęśliwą osoba :D ZARÓB 15,000 ZŁ W JEDEN MIESIĄC! Ta strona zarobi dla Ciebie 10,000 zł! Zamykając ją "wyrzucasz" 10,000 zł. Przeczytaj tę stronę do końca a gwarantuję, że nie pożałujesz! Naprawdę warto! Jedyne, co musisz zainwestować to 5 zł i 20 - 30 minut jednorazowo. Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 15000 zł w okrągły miesiąc! (ja dokładnie zarobiłem 12495 zł w miesiąc bo poświęciłem 1 godzinę ,a nie 30 minut! Opłacało się). Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy... i tak się rozeszło aż trafiło do mnie i do Ciebie! Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym przeczytać zapisz adres tej strony i wróć do niej kiedy będziesz miał czas : ) Tak więc pomyśl czy warto się troszkę zaangażować zanim pochopnie "wyrzucisz" tyle forsy? To zależy tylko od Ciebie! Ja wahałem się bardzo długo, ale w końcu się zdecydowałem. Przecież 5 zł to niewielkie pieniądze, nawet jak je stracę to tego nie odczuję. I wiesz, co? Moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie, to zostanę milionerem! Czy jest to możliwe?! To smutne, że tyle osób musi ciężko pracować aby utrzymać dom i rodzinę, lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Jestem bardzo wdzięczny temu, kto przedstawił mi ten pomysł, i cieszę się, że zdecydowałem się spróbować i zainwestować pieniądze po to by same pracowały na mnie. Nigdy nie zarobiłem mniej niż 14 000 zł z każdej okazji. Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES! Nie musisz niczego sprzedawać! Nie musisz konsultować tego z przyjaciółmi, rodziną czy kimkolwiek (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie będziesz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości! To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie. Ok., więc. ZACZYNAMY! NIE ważne ile masz lat. NIE potrzebujesz specjalnej wiedzy lub talentu. NIE musisz przeglądać stron internetowych, NIE musisz nigdzie dzwonić czy klikać w bandery, NIE będziesz także płacić za reklamy itp. Wszystko, czego potrzebujesz to: - Konto w banku ( Internetowe, lub nie ) - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo! Jeżeli masz minimum 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w banku. Nie wierzysz To wejdź nawww.mbank.pl i znajdź ofertę izzyKonto. Zobaczysz, że mając zaledwie 13 lat możesz mieć już własne, prawdziwe konto w banku. A oto moje instrukcje: KROK 1 Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, że aby coś otrzymać musisz coś od siebie dać! Więc pierwsze, co musisz zrobić to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki - "jeśli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać! Tak, więc: 1. Przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe tytułem: "Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej." CHCĘ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ(A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM! To naprawdę proste! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroooko uśmiechnąć . Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Oto obecna lista: 1. Nr konta: 97 1140 2004 0000 3702 5056 9547 2. Nr konta: 85 1540 1144 2068 6481 0634 0001 3. Nr konta: 79 1540 1144 2068 6481 1325 0001 4. Nr konta: 68 1140 2017 0000 4102 0739 9605 5. Nr konta: 10 1140 2004 0000 3102 6598 9460 PAMIĘTAJ! Wpłać 5 zł na konto nr 1. i jako nazwę odbiorcy wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta to pieniądze i tak dojdą! KROK 2 2. Gdy już przelałeś 5zł na konto znajdujące się na 1. miejscu listy, następna rzecz, jaką musisz zrobić to skopiować tekst z tej strony, następnie konto nr.1 skasuj, a na dole (na 5. miejscu) dopisz swoje konto przesuwając konta nr 2, 3, 4, 5 do przodu. NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA POZYCJĘ NR 1, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ! ZAPEWNIAM CIĘ! Robisz to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z książki mailowej albo reklamując na swojej stronie WWW - tak jak ja to zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się), ale możesz zareklamować to w darmowy sposób w Internecie, przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić! POTRZEBUJESZ DOWODÓW? Tutaj są przykładowe 4 osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które brały udział w tym programie i które zainwestowały tylko 5 zł i 30 minut swojego czasu. "Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko, co mi poradziliście z jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać, 15 000 o których mówiliście, ale te 9 135zl też mnie powaliły, a jest jeszcze tydzień!" Tomasz, Warszawa "Cześć. Tu Justyna! No cóż, co mogę powiedzieć? - DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO - wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o ocalej tej sprawie, bo tak naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się załamałam! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 15 000 złotych! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej! Dziękuje jeszcze raz!" Justyna, Strzelce Opolskie "Byłem zaskoczony, kiedy zobaczyłem moje konto! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9440zl. Na początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie super kompa! Nareszcie! Dzięki, dzięki, dzięki!" Ryszard, Gdańsk "Mam 14 lat i wziąłem udział w tym planie (dla ścisłości mam konto w banku od 13 lat), powysyłałem maile, zrobiłem stronę i ogólnie zapomniałem o tym. Po miesiącu sprawdzałem w Internecie stan mojego konta i normalnie spadłem z krzesła. Na moim koncie było ok. 15000zł (byłem wtedy tak podniecony, że zapomniałem dokładnie ile było wtedy kasy na koncie). Bardzo, bardzo dziękuje!" Marcin, Białystok Kilka miesięcy temu, każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo, co Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał. A wystarczy troszkę matematyki: Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą stronę w inny sposób, będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po to by zarobić poważne pieniądze! Żaden inny program nie daje tak wysokich i realnych pieniędzy z różnych powodów, które wytłumaczę poniżej. Jak długo będziesz wysyłać tą wiadomość do ludzi, którzy będą zainteresowani programem, możesz spodziewać się, że średnio odpowie na nie 25% ludzi. Ale bądźmy bardziej pesymistyczni i dajmy na to, że tylko 12,5%, dla utrudnienia. Gdy wyślesz 40 maili do różnych osób, możesz spodziewać się ze 5 z nich zrobi dokładnie to, co Ty (12,5% z 40= 5). Ale tym razem twój numer konta przesunie się na 4 pozycje. Wówczas będzie już o tym programie wiedziało 200 osób (5 x 40). Z tych 200 ludzi, udzieli się 25 (12.5% z 200= 25), więc dalsze 1000 maili (25 x 40), podniosą Twój numer konta na 3 pozycje. Z tych 1000 ludzi, możesz spodziewać się, ze udzieli się 125 osób (12.5% z 1000= 125), więc dalsze 5000 maili (125 x 40) podniesie Twoje konto na 2 pozycje w liście. A z tych 5000 ludzi, możesz spodziewać się 625 osób, które się udziela (12.5% z 5000= 625), więc kolejne 25000 osób (625x40) podniesie TWÓJ NUMER KONTA NA 1 POZYCJĘ! I teraz, z 25000 ludzi, możesz spodziewać się, ze 3125 z nich odpowie (12.5% z 25000= 3125). A w tym czasie to Ty będziesz na 1 miejscu! Więc dostaniesz: 15 625 złotych! (3125 x 5zł). Więc, jak Twój numer znajdzie się na 1 pozycji przez kolejne kilka dni, to będzie Twój czas na to by zbierać pieniądze! Przez 30 dni, te pieniądze będą wysłane przez kilka tysięcy ludzi tak jak Ty to zrobiłeś! Powodzenia! Proszę, nawet, jeśli się jeszcze nie zdecydowałeś(aś), nie wyrzucaj adresu tej strony. DOBRZE CI RADZĘ! Mało, kto wierzy ze można tyle zarobić, ludzie są bardzo sceptycznie nastawieni do takich spraw, ale to jest naprawdę realne, a te 5 zł to nie dużo. Tu nie ma żadnego ryzyka! Tylko zyski! Zachęcam Cię jeszcze raz do wzięcia udziału w tym wspaniałym planie < WYSOKICH ZAROBKÓW !

"Prezes Wertyp belle de jour 1982 - a twoj pan to z jakiego kraju?" adlaczego pyatsz?;-) w koncu nie dla psa kielbasa;-))

" [zgłoś do usunięcia] Prezes Wertyp cos mi salatka nie wyszla. to wina ROR! po czesci" to dobrzez ze kucharzysz;-)) twoja partnerka albo twoj partner beda mielsi z ciebie pozytek;-)

" [zgłoś do usunięcia] Prezes Wertyp jem, ale to bez smaku. nie jestem dobry w te klocki" nie dziwi mnie to;-) ogolnie ryzujesz mi sie jako cienki bolek;-)

"typowo rasistyczny komentarz z ktorego jasno wynika ze czlowiek intelgentny=nie-muzulaminin wydaje mi sie ze nie masz tez wiedzy z zakresu historri, chyba sama przyznalas ze jestes inz. wiec byc moze to dlatego - choc to rzadkie i tak wsrod inzynierow. na szcescie" A gdzie powiedziałam, że arab nie może być inteligentny. Typowy brak w rozumieniu słowa pisanego się kłania bądź zamierzona nadinterpretacja. Co do mojej wiedzy z zakresu historii na szczęście bardzo się mylisz :) "ach i twoja "stylistyka bazarowa - a wlsnie ze robisz to, a to, a tamto " Nie skomentuje tego. Twój tekst jest poniżej poziomu. "to jest juz pomowiuenie ale wycieczki personalne sa bronia ludzi mialkich - idaczaproponowana przez ciebie retoryka " Czyli nie dość, że jesteś małym kłamczuszkiem ( co Ci udowodniłam, cytując Twoje posty) na dodatek brak Ci honoru aby przyznać się, że kręcisz w swoich wypowiedziach tak jak Ci wygodnie. Nie ładnie :P "nie bede tu nawet wchodzila w dyskujse na temat polityki bo to wyarznie bez sensu potwierdzasz swoimi wypowiedziami moja opinie o przecietnym rasiscie " Jasne, dla Twojego bezpieczeństwa zostaw polityke daleko bo jak widać brak Ci wiedzy i poległabyś w tej dyskusji z kretesem. Dobra za to jesteś w przepychankach słownych jak przekupa z bazaru więc pozostań na tym poziomie :) "ani mowilam - internet i tv oknem na swiat wyksztalconych i elokwentnych rasisto" O książkach i prasie ( odrazu dodam nie prasie typu fakt) zgrabnie ominełaś, przecież to nie pasuje do stworzonego przez ciebie w Twojej głowce obrazu rasisty :D "ty juz mnie okreslilas - dlatego nie wchodze w polemike z toba - tak tylko gawedze - " Nie określiłam Cię. Póki co na Twojej gawędzi i pustych przepychankach słownych się kończy. Prosiłam o konkretne argumenty ja kilka podałam Ty póki co żadnego. Szczerze już wątpie abyś napisała coś ciekawego popartego mocnymi źródłami. Sprowadzasz dyskusje do przepychanki słownej :O "w moim przekonaniu na stsnowisku "nierokujacego" interlokutora - ty chcesz po prostu swoje "zale " wykrzeczec na mnie/do mnie - so go ahead" haha dziękuje za rozbawienie mojej osoby do łez :D Gdzieś Ty się dziewczynko doczytała jakiś żali, poglądy to nie żale. Czyżbyś tego nie potrafiła objąć swoim "genialnym" mózgiem :)? "ale sie poczuyla dotnieta - to juz nie tylko jetsm muzulmanka , obronczynia iranu i czyms tam jeszcze " A gdzie ja to napisałam? Chyba czytać niepotrafisz. Podałaś, że w Iranie kobiety są bardziej wyzwolone od Polek. Podałam przykład kamieniowania kobiet np: za cudzołóstwo. "ja niczego nie bronie tylko smiesza mnie takie zapetlone sady osob kt bija piane a wszystko widzialy w tv. - i podawanie przykladow ze gdzies jest gorzej - to dla mnie poziom najnizszy" Jak również z ksiązek oraz prasy :) Może dla Ciebie nie jest gorzej . Określenie gdzie komu lepiej a gdzie gorzej jest odczuciem subiektywnym. Ja np: nie chciałabym będąc dzieckiem przeżyć obrzezania a w wieku 12 lat zostać wydana przez ojca za mąż za 2 wielbłądy :P To są fakty. "ad obrzezania - rozmawilas kiedys a taka kobieta? odwiedzilas jakis osrodek? czy w tv program widzilas" Znam jedną, obecnie mieszkającą we Francji. Powiedziała mi jedno doBitne zdanie: została okaleczona, żadna kobieta nie powinna być okaleczana w ten sposób. To jej słowa. "jak bys znala historie to bys wiedziala co w pzreszlosci robil tzw" bilay czlowiek" ganial za owocami podczas gdy np. w azji kwiotly zaczatki cywilizacji " Dziedzictwo kulturowe wspaniałe, szczerze podziwiam. Niestety kultura poszła się bujać już dawno temu. Podziwiam natomiast kulture dalekiego wschodu. Znam dość blisko kilku chinczyków są to niesamowicie skromne, inteligne oraz bardzo pracowite osoby. Jestem również zafascynowana kulturą japońską. Dwa razy odwiedziłam Japonie i nie omieszkam zrobić tego kolejny raz. Niesamowity kraj o ciekawej oraz bogatej kulturze. "argument pt "obarzanie mojej religghi" jest dla mnie tak zabawny jak calowanie stopek jezuska" a obrażanie biednego arabuska już jest złe. Coś się kupy te Twoje wypowiedzi nie trzymają. "i pokazalam druga strone medalu - obrazanie polskosci, polakow i wiary w chrystuska. I nagle co sie okazalo?z e larum wszyscy podniesli - a przeciez wam rasistom to nie powinno przeszkadzac, co nie? ty nie lubisz arabow a kto polaczkow - as aesy as it is. przciez popierasz rasizm, czyz nie? " Ja nie podnosze larum bo daje prawo każdemu do nielubienia bądź lubienia tego czego chce. Jednak Tobie jako wielkiej obroniczyni tolerancji takie słowa poprostu nie pasują. albo jesteś tolernacyjna dla wszystkich w tym również polaków katolików albo jesteś rasistka. Wybieraj :D Reasumując, na chwile obecną sprowadzasz rozmowe do przepychanki słownej nie podając ani razu jednego konkretnego argumentu dla poparcia swoich teorii. Twoje historyki jakie tworzysz na temat rasistów mało mnie intereują. Rozmowa z Tobą jest strasznie nudna, a bardzo lubie dyskutować jednak na poziomie. Twoje przepchanki są na poziomie bazarowej przekupy i tam pewnie wygrałabyś w przebiegach ;) Wszystkie Twoje wypowiedzi mogę streścić w 3 zdaniach: "Pochodze z wielokultourowego srodowiska, znam ludzi wsoko postawionych którym głupiutkie polaczki mogliby buty czyścić.. Moja wiedza na temat polityki, histori jest na miare tajemnej wiedzy masona najwyższej rangi. Nie podziele się jednak z wami informacjami które posiadam ponieważ macie za małe, puste móżdżki aby to zrozumieć wy głupie, zacofane rasistowskie polaczki." :D Kończe z Tobą rozmowe, nie widze sensu w przepychaniu słownym z pańcią o przerośnietym ego. Jak zaczniesz gadać do rzeczy używając konkretnych argumentów chętnie pogadam. Jednak przepychanki słowne są dla żenujące.

znowu cytujesz... to zalosne. wracajac do tematu. uwazam, ze nalezy tutaj zrobic sporo zmian. a polki edukowac, i tak te zw. sa dramatami zazwyczaj.

Prezes odwal się, nie tylko ja tu cytuje. Jest to wygodne rozwiązanie kiedy chce się ustosunkować do kilku wątków rozmowy. Nie wiem w czym masz problem.