Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luce Price

bol zębow a infekcja ? help !

Polecane posty

Gość Luce Price

Czy to mozliwe ,ze po chorobie , ktora leczyłam na własna reke (przeziebienie) mogł wysytapic u mnie bol zebow. ? Czuje takie odretwienie w jedynce i gdy ucisne w okolicy nosa, to czuje bol, jakgdyby w korzeniach była ropa, bo nieraz mi tak pulsuje. Wgl o ile takie długie sa korzenie od jedynek.

Gość do laurki
Może zatoki szczękowe masz chore?

Gość Luce Price
nie wiem.. mozliwe.. własnie mama mi podsuneła to z tymi powikłaniami po chorobie..kurde nie chce leczenia kanałowego jedynki..juz nie chodzi o bol,ale o fakt ,ze zab staje sie siny ;/ jutro chwila prawdy ;D strach sie bac;(

Gość do laurki
A jak pukniesz w ząb np. łyżeczką? To boli? Bo jeśli tak to znaczy, że stan zapalny jest przy korzeniu. No i nie chcę Cię straszyć ale jak jest "pulsowanie" to raczej na bank ropa.

Gość Luce Price
nieraz mnie tak to boli ,ze nie mogę wcale dotknąc , nawet gdy zamykam usta,czuje nacisk wargi ;( ... Tylko tej ropy nigdzie nie widac ;\ wgl teraz zauwazyłam,ze pomiedzy ta jedynka a dwojka mam takie miejsce bardziej no hmm nie wiem jak to nazwac...zółte?

Jeżeli masz pod ręką antybiotyk to weź. Jeżeli masz stan zapalny zwykła tabletka nie pomoże.

Gość Luce Price
ogolnie..wziełam takie bardzo mocne tableki jakos na D dalax delax.. mama je stosowała, jak ja bardzo głowa bolała..ale sa super, bo nic wtedy nie czuje po nich i dwie wystarczaja na cały dzien i noc. a dzien wczesniej musiałam 4 paracetamole zabrac..jutro mam nadzieje,ze to wyjasnie i dzieki za odp.. bo myslałam ,ze sie nie doczekam :)

Gość wiaaa
łyknij dwie aspiryny bayera na noc jak to nerw trójdzielny to przejdzie

Gość Luce Price
narazie mam spokoj ;D jutro jade do dentysty.. ale co dziwne zimne napoje i cola pomagaja mi ;)

Gość napiszę pod pomarańczowym
masz ostre zapalenie okołowierzchołkowe , konieczne leczenie kanałowe , jutro do dentysty bo ci sie ropień zrobi

Gość wiaaa
zgorzel

Gość Luce Price
no to mnie pocieszyliscie ;D