Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarenka28aaaaaa

* KTO PŁACI ALIMENTY JEŚLI OJCIEC UMIERA ?*

Polecane posty

Gość sarenka28aaaaaa

Mam pytanie co z alimentami kiedy umiera ojciec mający zasądzone 1800zł na 3 dzieci. Bardzo proszę o odp.

Gość rolling in the deep
no to dzieci powinny miec rente po ojcu

Gość dzieci dostają wtedy
tzw. rentę rodzinną, o ile ojciec przez jakiś czas wstecz, nie pamiętam ile, uiszczał składki, tj. pracował legalnie.

Gość rolling in the deep
5 lat

Gość sarenka28aaaaaa
aha, a jeśli nie zarabiał całkiem legalnie a alimenty były zasądzone dużo wcześniej kiedy pracował ? Czy to będzie taka sama suma i do końca nauki czyli do 25 lat ?

Gość yeeeeeeeeeee1
Ja dostałam dom od teściów wyceniony na 600 tysiecy i zrzeklam sie alimentow

jesli w pl to dostaja rente - tak jak ktos napisal, ale dzieci maja zyjaca matke ktora musi je utrzymac - aleimenty maja to tylko dopelnic, no chyba ze matka byla na tyle naiwna ze myslala ze ojciec bedzie je zawzse w 70% utzrymywal - to teraz ma klops;/ za naiwnosc sie placi

Gość sarenka28aaaaaa
no sorry ale ciężko zajmować się dziećmi i pracować mój ex mąż wolał żebym zajmowala sie dziecmi, był dobrym człowiekiem nie takim jak ci co kłócą sie o kazdy grosz bo nie dak bóg ex zona kupi sobie podpaski nawet ubezpieczyl nas na duza sume ale niestety nie oplacil skladek do konca bo trzeba wplacac powyzej 6 mcy :( eh co za ludzie :(

Gość rolling in the deep
no to jak ojciec nie ma wymaganych lat pracy to niestety ale nic nie dostaniesz trudno

nie dziw sie, wiekszosc kobiet kloci sie o 3 stowki i gania ojca po polsce sama ma na glowie dom dzieci i do pracy zapierdziela dostaniesz rente albo rodzina bedzie placic nie martw sie

Gość 777777777777777777777777777777
kobieta zawsze ze wszystkim sama :(:(:(

Gość czyli twoj ex
mąz opłacał dodatkowe ubezpieczenie??nie wydaje mi sie,zeby wymagano skladki pół roku do przodu-to absurd!!!najlepiej idz do prawnika-zaplacisz za wizyte,ale wszystkiego sie dowiesz-od renty(alimentow)po ubezpieczenie.

Gość czyli twoj ex
aaa powyzej 6 m-cy...teraz doczytalam,sorry.No to pozostaje kwestia pracy-ile mial przerwy?-nie moze miec dłuzej nic 5 lat-to juz w zusie musisz ustalic