Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylviee.D

Dlaczego potępia się matkę Madzi a p.Czubaszek nie?

Polecane posty

Gość NoszJakDługoJeszcze?
saint-gobain a teraz to co daja dziecku znieczulenie ogólne zanim je wyjmą po kawałku? Zanim sie zorientowałam że jestem w ciązy moje dziecko miało juz rączki móżki sie krztałtowały serducho biło itd Normalnie mordowali,mordują i będa mordować!

Gość Czubaszek działala zgodnie
Czubaszek nikogo nie namwiala do aborcji! przeciwnie, mowila,ze chce,zeby sie rodzilo jak najwiecej dzieci ( ludziom, ktorzy tego chcą!) I naprawde czubaszek lansowac sie nie musi, to nie celebrytka, jest uznanym , popularnym twórcą.

coscie sie prZyczepili akurat jednej Czubaszek? Gdy bylam na studiach ( za czasow mlodosci Czubaszek) srednio co trzecie dziewczyna miala w życiorysie abporcje, a czesc sie preciez nie prznawala. Ciekawe, co by bylo, gdyby Polki zacely sie masowo spowiadac. Zdziwilybyście się.

Tak ale faktem jest że sie naraziła różnym grupom ludzi: tym którzy nie uznaja ludzi którzy nie chcą dzieci lub kochaja bardziej np.zwierzęta od ludzi... I tym którzy uwazaja że aborcja to zwykłe morderstwo(słusznie zresztą) Każdy ma prawo do swoich przekonań ale mówie o aborcji w ten sposób jest jej promowaniem i obraża jak to napisał ktoś wcześniej moralnośc innych.

mnie sie nie narazila. Mam dzieci i jest to wylacznie moja decyzja, a nie tego , co ktos "promuje". Jak ktos jest na tyle durny,zeby ualeznial macierzyństwo od "promowania" to lepiej, zebyi w ogole nie miał dzieci. Poza tym mysle, ze Czubaszek wystraczjaco duzo dala ludziom jako autorka, nie musi byc jeszcze matką.

Szóstego tygodnia ciąży rozwija się zaczątek układu nerwowego. Wzdłuż smugi pierwotnej pojawia się zagłębienie. Brzegi tego zagłębienia zbliżają się do siebie i powstaje cewa nerwowa, z której rozwinie się rdzeń kręgowy i nerwy obwodowe. Kilka dni po powstaniu cewy nerwowej istnieją już zaczątki mózgu i rdzenia kręgowego dziecka. Pojawiają się również zaczątki oczu. Zatem mamy już człowieka! nerwy są-odczuwamy już ból W 6 tyg ciązy- potencjalna zainteresowana idzie na solke lub na plaże może do siłowni albo robi tysiące innych rzeczy-po test sięgnie może za dwa tyg. Kiedy usunie? Kiedy dziecko będzie już dokładnie czuło!

Masakrą to jest zacofanie jakie nadal istnieje w temacie aborcji Za czasów mojej matki mógł być jeszcze ciemnogród ale teraz?

Czubaszek działala zgodnie-durnych ludzi jest było i zawsze będzie znacznie więcej niż tych mądrych -dlatego ci którzy mają to szczęście powinni zważac na to co mówią! Moda promowana przez media działa b.silnie na młodych ludzi na przykład A moda na macierzyństwo wsród celebrytów? Kiedyś była niemoda,teraz moda a moim zdaniem to głupota Robienie z wszystkiego mody-robienie sieczki z mózgu podatnym na sugestię!

Gość Tak kazda sobie powinna
to obejzec

Gość egoizm oto
co kieruje takili jak ona! Mona sobie to ubierac w slowa...jest w tym dobra Jednak to zwykly egoizm

Gość z_ uśmiechem
jedna i druga zabiła swoje dziecko:-( nie ma różnicy

Gość mam pralkę w kuchni
stara a głupia! nie interesuje mnie co ona zrobiła a czego nie w swoim zyciu. to kwestia jej sumienia. ale po co ona o tym opowiada w tv? wie baba doskonale jaką tv ma siłę przekazu.

Gość prawo w innych krajach
( pod kazdym wzgledem ni gorszym od Polski) ustanawaili ludzie na pewno nie głupsi niz u nas. podpierali i sie badaniami medycznymi. Dlaczego akurat oni wszyscy maja byc w bledzie ? Czy tylko jedna Polska ( i Irlanidia Pn ,aja miec ,monopol na prawde, wiedze i moralnosc? Cala reszta to bandyci, zwyrodnialcy i analfabeci medyczni? Gdzie konsekwencja? Polacy histeryzuja,ze w Polsce jest zle, pliuja na rzad, chwalą zachod ,ogladaja jego filmy, spiewaja piosenki, kupuja ciuchy, snobuja sie , malo tego - wyjezdaja do tych krajow "mordercow." typu Czubaszek. I co na to powiecie?

Gość Jestem przeciwna
mam pralkę w kuchni - z psychologicznego punktu widzenia to jest wolanie-jestem taka,kochajcie mnie taka jaka jestem,do cholery jestem wspaniala przeciez! Moim zdaniem ona sobie nie potrafi wybaczyc i zaakceptowac tego jaka jest! Wie juz zapewne,bo jest juz stara,ze gdyby sie przemogla wtedy, to teraz bylaby z siebie dumna i tych dzieci. -Szuka rozgrzeszenia!

Gość to sa badania naukowe!
Szóstego tygodnia ciąży rozwija się zaczątek układu nerwowego. Wzdłuż smugi pierwotnej pojawia się zagłębienie. Brzegi tego zagłębienia zbliżają się do siebie i powstaje cewa nerwowa, z której rozwinie się rdzeń kręgowy i nerwy obwodowe. Kilka dni po powstaniu cewy nerwowej istnieją już zaczątki mózgu i rdzenia kręgowego dziecka. Pojawiają się również zaczątki oczu. czuje bol i to jest morderstwo!

Gość Cos w tym jest!
w wzwiadzie sama przyznaje ze matka ja zranila wyznaniem,,zaluje ze nie zostalas nauczycielka,, moze na zlosc tej matce szla w zaparte?

Gość ona taka nie chce bo mi
tak dobrze jest! Ciekawe jakby ja poproszono aby publicznie ten film o aborcji skomentowala

Gość hahahaha....
Wy nawet nie wiecie ile waszych matek czy abek mialo skrobanke :D W tamtych czasach, kiedy jeszcze czarni sukienkowcy nie zgaladali ludziom pod koldry i w macice, aborcja byla na porzadku dziennym. Pozniej zrobiono ludziom pranie mozgu i tyle :D Popytajcie matek, ciotek, babek :P Ciekawe jak wiele waszych siostrzyczek i braciszkow splynelo kanalizacja :D:D:D:D

Gość do hahhahahhaha
DOKŁANIE TAK JAK PISZESZ

Gość mam pralkę w kuchni
to nie o to chodzi. ja wiem że aborcja była legalna w pewnych latach. ale nagada taka jedna z drugą w tv że takie to wspaniałe zero kłopotu i 14-15 latki juz nie będą miały zahamowan w sexie no bo zawsze zostaje aborcja. skoro taka czubaszek mogła to one dlaczego nie?

Gość ekspert_po_72
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Dlaczego potępia się matkę Madzi a P.Czubaszek nie? moim zdaniem dlatego ,że Madzia miała juz parę miesięcy ,tą historią żyła cała Polska i wszyscy mieli nadzieje ,że dziewczynka się znajdzie. W każdych wiadomościach o tym mówili , wszędzie w pobliskich miastach wisiały ogłoszenia ,w prawie każdej gazecie o tym pisali. Gdy okazało się ,że dziewczynka została zamordowana ludzie przeżyli szok bo przecież jak matka może zrobić coś takiego własnemu dziecku ? kobieta zakpiła z ludzi ,którzy chcieli jej naprawdę pomóc wierząc w jej historię .W tej chwili to co dzieje się w mediach w związku z jej osoba to zwykła szopka P.Czubaszek zaś jest podstarzałą tancerką jeśli dobrze pamiętam , która tylko dzięki programowi wróciła do łask publiczności :(moim zdaniem chce zrobić szum wokół swojej osoby i lansuje sie na wielce światową feministkę:( wszystko oby było o niej głośno

oj przepraszam pomyliłam P.Czubaszek z P. Mazurkówna czy jak jej tam ponieważ i ta pani przyznała się do kilku aborcji

Gość Mamuśka007
Aborcja na życzenie była kiedyś legalna - ok, nie zostało popełnione przestępstwo -ok, ale po co ktoś wywleka to do mediów? Przecież to jej osobista sprawa, a ona trąbi o tym, jakby to kogokolwiek interesowało. Widać na starość zachciało się reklamy.