Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziecko nie może być głodne :(

JE CZĘSTO, ALE MALO - JAK TO ZMIENIĆ ?

Polecane posty

Moja córka ma 6 miesięcy. Od urodzenia karmiona jest MM. Nigdy nie piła tyle ile w tabelce na opakowaniu. Mając miesiąc piła 40-60 ml, mając 2-3 m-ce 90 ml. Teraz ma pół roku, a ona nie wypija więcej jak 120 ml i to 2 razy na dobę :( Czy spowodowane jest to tym, że w tym wieku je już bardzo dużo innych rzeczy. Przesypia całe noce (8-10 h), po przebudzeniu wypije 120 ml MM, a czasem nawet nie wypije całości - za dwie godziny dopomina się jedzenia - zjada wówczas 180 ml kleiku bądź jakiejś kaszki - za 3 godziny zjada zupkę lub obiadek ok.150 ml, ale nie potrafi się tym nasycić, dlatego... - po godzinie robię mleko, gdzie ze 120 ml wypije tylko 80 ml - mijają dwie godziny i podaję jej jakiś deserek do którego dodaję 50 ml kleiku ( na wodzie ) - za niecałe 2 godziny znów upomina się o jedzenie, wypija wtedy ok. 100 ml MM - później kąpiel, po kąpieli kaszka lub kleik ( 180 ml ) i śpi znów całą noc Pomiędzy tym wiele pije innych płynów ( soki, woda, herbarki ) i podjada chrupki kukurydziane, ale tego akurat nie można zaliczyć do jakiegokolwiek posiłku. W swoim wieku powinna pić 210 ml MM 3 razy na dobę i to mnie martwi, ze ona nie chce pić tego mleka. Ona nawet butelki już zabardzo nie lubi, co z jednej strony mnie cieszy ( z niekapka nie chce pić bo się go boi :D ) Bardzo ładnie je jak podaje jej jedzonko łyżeczką - tutaj jestem z niej naprawdę dumna. Powiedzcie mi mamy, czy mogę wpłynąć jakoś na to, żeby jadła bardziej konkretnie, a rzadziej, czy może to tak musi być, czy może tak dzieci mają, a mnie sie wydaje to jakies dziwne ? Uciążliwe jest to, że np. nakarmię ją, ubiorę, zapakuję i jade np. na zakupy, ale nim się wybiorę i dojadę to zakupy rozpoczynam od nakarmienia jej gdzieś na pasażu, później szybko zakupy i myk do domu nim znów będzie głodna. Dodam, że miesiąc temu miała 6850 g, także przypuszczam, ze teraz bedzie miala gdzieć ponad 7 kg ( ważona będzie w piatek )

Gość kochana dziecko to nie robot
zaprogramowany na taką to a taką ilość jedzenia -bo tak napisane w ksiażce:D Mój jadł identycznie ...ile ja sie napłakałam Ale trafiłam na fajna pediate i ona własnie mnie z tego wyleczyła:) Dziecko ma jesc tyle ile chce .Nawet był taki czas kiedy mały miał 3 lata i jadł jak wróbel -tez rozwiewała moje obawy .Teraz ma 9 lat -chłop jak dab

Gość ciesz sie w przyszłosci
n ie bedzie spaślakiem,Dzieci tak własnie powinny jesc .zresztą dorośli także -mało ale czesto

Gość dziecko może bezpiecznie spać
moja też jada po troszku, ma 2 lata a zjada 6 posiłków dziennie Nie martw się z twoim maluchem wszystko ok, taki typ :) ale moja uwaga taka, że chrupki i soczki zapychają więc też je licz jako jedzenie

Moj synek ma roczek i nie wypije wiecej niz 150 mm Je co 3 godz czasem co 2,5 Ma ogromny apetyt a wazy 9kg W nocy tez wstaje co 3 godz i pije mleko Probowalam go oduczac jedzenia w nocy ale sie nie da bo drze sie jakby go ze skory obdzierali On od 6 miesiaca mleko z butli pije tylko w nocy bo w dzien nie ma szans Rano i wieczorem dostaje kasze mleczno ryzowa w ciagu dnia jakies owoce jogurt obiadek Nie wszystkie dzieci musza pic z butli:)

Och, to mnie troszkę uspokoiłyście. Córka należy do tych drobniutkich :) Jest długa i nie ma fałdek jak dzieci np. moich znajomych, którym prawie oczu nie widać. Ona jest taka normalna, nie jest malutkim tłuscioszkiem :) Naprawdę mnie uspokoiłyście. Już dawno zabierałam się za napisanie togo wątku, ale zawsze brakowało czasu. DZIĘKUJĘ !!! :D

mój też tak jadł. kiedy pił mleczko to NIGDY nie wypił więcej niż 150 ml na raz ( a mm pił od 11 miesiąca życia). zawsze jadł malutko ale często.