Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziemia,ogień,woda

Czy jest tu osoba na stażu z UP?Bądz taka która już miała staż?

Polecane posty

Gość ziemia,ogień,woda

Witajcie:-) chciałabym poznać osoby które były bądz są badz te które dopiero będą szły na staż z urzędu pracy,ponieważ mam kilka pytań;-)

Gość pytaj co chcesz wiedziec
ja byłam na stażu

Gość tez byłam......
dwa razy po 6 mies

Gość ziemia,ogień,woda
Witaj;-) a więc tak,ile czasu byłaś zarejestrowana w up zanim dostałaś staż? -czy sama załatwiałaś?jeśli nie,czy mogłaś wybrać rodzaj stażu z listy? -ile trwał staż i czy potem Cię zatrudnili? -co to był za staż?mniej więcej jaka branża

Gość ziemia,ogień,woda
Kobietki i jeśli mogłybyście napisać -ile macie lat i czy się w międzyczasie uczyłyście? -jakie macie wykształcenie -ile Wam płacono na ręke

Gość ziemia,ogień,woda
i jeszcze jedno,teraz w moim mieście jest spora lista "stażowa",czy jeśli teraz się zarejestruje w up,mogę liczyć na jakiś?

Gość blondynkaZnatury
zalatwialam sama, w papierach zakreslilam ze interesuje mnie staz i jakies brazne przykladowe. Czekalam ok pol roku, interesowal mnie konkretny w urzedzie, zaluje ze nie wzielam stazu w banku slaskim.. trwal pol roku, nie zatudnili mnie w tym urzedzie bo nie mialam zaczetych studii.

Gość blondynkaZnatury
mialam wtedy ok 20 lat, po maturze, placili wtedy 475zl, teraz placa wiecej.

Gość to teraz powiedz
-czy sama załatwiałaś?jeśli nie,czy mogłaś wybrać rodzaj stażu z listy? Na staż sama od siebie zapisałam się po skończeniu szkoły, wybór miejsca gdzie miał się odbyć staż wybrałam sama (w PUP było kilka do wyboru) -ile trwał staż i czy potem Cię zatrudnili? 9 m-cy, nie musieli bo nie mają takiego obowiązku - tak jakoś się złożyło, że ktoś odchodził (wyjazd za granicę) i mnie przyjęli -co to był za staż?mniej więcej jaka branża praca biurowa

Gość ziemia,ogień,woda
ok a mogłybyście odpowiedzieć na pozostałe pytania?byłabym bardzo wdzięczna:-)

Gość ziemia,ogień,woda
to teraz powiedz-a czy ten staż był zgodny z Twoim wykształceniem?jeśli mogę-jakie masz? -kiedy to było i ile czekałaś na przyznanie stażu? -ile Ci placili? Bo podobno teraz płacą 782zł na ręke.

hmm chyba zaley od miejscowosci bo u mnie nie ma czegos takiego jak lista stazowa.. kazdy sam szuka sobie pracodawcy i przynosi imienny wniosek i w pierwszej klejnosci sa brani ci ktorzy maja wpisane we wniosku ze ich zatrudnia u mnie ciezko o taki staz dlatego kazdy szuka bo sami pracodawcy malo kiedy sie zglaszaja

tak teraz placa na reke ok 780-790 zl to jest ustalane na dany rok kazdy ma tak samo

Gość to teraz powiedz
- czy ten staż był zgodny z Twoim wykształceniem?jeśli mogę-jakie masz? tak bo jestem po administracji/ekonom. (ale nie po marketingu i zarządzaniu) -kiedy to było i ile czekałaś na przyznanie stażu? ok. 6 lat temu, a czekałam kilka m-cy bo staż finansowany był przez UE -ile Ci placili? Płacili mi coś ok. 430 zł brutto (na rękę miałam ok 330-350zł) ale akurat dla mnie najważniejsze było nabranie jakiegoś doświadczena. Teraz z tego co wiem na stażu płacą więcej.

Gość ziemia,ogień,woda
u mnie właśnie jest teraz sporo ofert stażowych w PUP,chce się zarejestrować,tylko jaką mam pewnosć,że mi coś zaproponują:-(a nie mam szans sama znaleźć jakiegoś pracodawcy.

znajdz sobie pracodawce, ktory wypelni imienny wniosek, ze konkretnie Ciebie chce na staż. Ja tak zrobilam. Dostałam stażna 6 mcy a do PUP zarejestrowałam sie tydzien wczesniej, tuż po obrnie licencjatu, zeby rejestrowac sie juz z wykształceniem wyzszym

a dlaczego niby nie masz szans znalezc jakiegos pracodawcy? Jak wywieszaja Wam jakies listy gdzie mozna isc odbyc staż to po prostu udaj sie do tego pracodawcy na rozmowe i moze on bedzie akurat Ciebie chciał na staż

Gość ziemia,ogień,woda
to teraz powiedz-bardzo Ci dziękuję,właśnie ja nie mam wykształcenia związanego z pracą biurową a na taki staż chciałabym właśnie pójść.

Gość ziemia,ogień,woda
bo pracodawcy nie chcą zatrudniać po odbytym stażu,a to PUP rozpatruje w pierwszej kolejności.

jak to nie masz szans wchodzisz do pierwszej lepszej firmy, to co chcesz robić moze w pierwszej sie nie zgodza ale moze w nastepnej juz tak, a dla pracodawcy to nic takiego bo nic za ciebie nie placi, idz najlepiej do takiego miejsca dzie mialabys szanse na zatrudnienie. albo tez najlepiej idz do pup i sie zarejestruj i zapytaj jak to jest z tymi stazami dziwne ze w innych miastach juz sa srodki a w moim jeszcze nie ;/

a jakie masz wykształcenie? z czym rejestrujesz sie w urzedzie? bo musisz tam dostarczyc dokumenty poswiadczające Twoje wykształcenie. Wpisujesz tez umiejętnosci takie jak biegła znajomośc jeżyka, pakietu Microsoft Office, prawo jazdy i na tej podstawie pozniej bedą Cie kwalifikowac do jakiego rodzaju pracy sie nadajesz

Gość to teraz powiedz
ziemia,ogień,woda - u mnie w pracy na stażu była dziewczyna, która studiowała polonistykę co prawda szef jej nie zatrudnił ale na staż przyjął

Gość ziemia,ogień,woda
Średnie tylko,nie mam prawa jazdy,co do języków angielski-niemiecki,pakiet office znam ale nie mam żadnego papierka na to.

Gość ziemia,ogień,woda
Kochane jesteście:-)pójde tam i popytam po prostu,może akurat się uda,kurczę zależy mi na stażu,chciałabym uzyskać go jak najszybciej:-(

Gość to teraz powiedz
Ja czegoś nie rozumiem :/.. bo w moim powiecie PUP przyznawał staż nawet tym osobom, które nie miały szans na późniejsze zatrudnienie (ja też nie miałam potwierdzenia, że po stażu zostanę zatrudniona) - np. moje koleżanki odbywały staż w firmach gdzie po ich zakończeniu dostawały tylko "referencje" i słyszały "do wiedzenia".

znam osobiscie 2 osoby po ogolniak ktore byly na stazu w biurze i oie zostaly przyjete tym zejedna miala imienny wniosek a druga nie wiem niestety

no niestety tak bywa. Wszystko zalezy od urzedników i od tego ile dany urzad dostanie pieniedzy na staze. Jak ma wiecej to i nie raz rozdaje te staże nie patrzac czy firmy pozniej beda zatrudniac.

to teraz powiedz masz rację ale w pierwszek kolejnosci rozpatrywane sa wnioski gdzie pracodawca zobowiwazuje sie zatrudnic stazyste

generalnie kazdy pracodawca podpisujac umowe na stażyste ma w umowie, ze powinien go zatrudnic (bylam na stażu w zeszlym roku) ale jezeli sie z tego nie wywiąże to nie czekają go zadne sankcje poza taką, że moze mu następnego stażysty tak szybko nie dadzą. Ale! ostatnio slyszalam, ze w tym roku jest juz obowiązek zatrudniania po stażu na tyle ile staż trwał (tak slyszalam). Jak ja bylam na stażu takiego obowiązku w umowie nie bylo. Bylo, ze pracodawca powinien zatrudnic, ale nie że MUSI zatrudnić