Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama234y

przyczyna pieluszkowego zapalenia skory

Polecane posty

Gość mama234y

u mojej corci stwierdzono pzs, ale nie mam pojecia jaka jest tego przyczyna, zmienilam jej wczesniej pampersy z active baby na premium care to chyba nie powinno zle wplynac na pupe malej, chusteczki tez bezzapachowe zawsze naturalne, czesto jest przewijana, nie wiem, pomozcie drogie mamy

Gość kolorowe kredki w pudełeczku n
zmien pieluchy-moje dziecko po pampersach mialo totalnie odparzona pupe teraz mamy huggiesy i jest OK niektore mamy próbuja dziesiatek rodzajow pieluch zanim trafia na takie co nie uczulaja dziecka

Gość mama234y
dzieki to bedziemy sprawdzac, ale chyba wrocimy do pampers active baby, niepotrzebnie wogole zmienialam

Gość mama234y
dzieki juz byla maka ziemniaczana i nic... lekarka przepisala masc robiona, dzisiaj odebralam i zobaczymy.

Gość sialalalalal
przede wszystkim odstaw chusteczki!!! pupke przemywaj tylko i wyłącznie ciepłą wodą. do kąpieli używaj oilana, lub tego typu olejku, ewentualnie parafinę ciekłą, dopóki dziecko ma zaczerwienienia stosuj maść LINOMAG i tak jak ci doradzały poprzedniczki zmień pieluchy. U mnie np pampersy pierwsze odpadły, bo te boczne gumki podrażniały pachwinki. Najlepsze sie okazały baby dream z Rossmana,niestety zanim ich odkryłam troszke mały pocierpiał. i najlepiej jak najwięcej pozostawiaj małą bez pieluchy, tylko tak żeby nie zaziębić:)) powodzenia

Gość mama234y
no tak zapomnialam, ze teraz pupe malej tylko woda przemywam, i caly czas jest kapana w emolium, pupa smarowana penatenem na odparzenia, a wydaje mi sie, ze jezeli od pieluch to od tych premium care bo z active baby nigdy nie bylo problemu, a niby te premium care lepsze...

Gość bfgbraaa
mozesz pomęczyc się z teterowymi? ciekawa jestem czy u dzieci tez mozna stosowac kremy z mocznikiem; tak jak ja robie przy atzs

Gość sialalalalal
tetrowe to chyba nie będą DOBRE, bo wilgoć jest prz pupie

Gość bfgbraaa
a używasz kremów z tlenkiem cynku?

Gość sialalalalal
nie naDAJĄ SIĘ PRZY PODRAŻNIENIACH I odparzeniach. Bo cynk dodatkowo wysusza

Gość kaja0909
tak, bo polecila.mi pediatra sudocrem lub linomag, my mam penaten, do tej pory, bo zaczelysmy smarowac ta robiona na recepte. Wsadzilam ja w tetre, ale zanim zobaczylam jak tam pielucha zyje to juz mala byla cala mokra ( a zrobilam to po15 min.)

Gość mama234y
sory siostry nick mi sie wyswietlil. kaja0909

Gość mama234y
to ja tym.kremem tylko pogarszalam...

Ja miałam straszne problemy z moim małym. Dupcia cała czerwona, tak że nawet krostki się pojawiały. Walczyłam z tym chyba przez 2 tyg i pediatra poleciła mi, żebym przemywała to octaniseptem i smarowała maścią clotramizolum. Po trzech dniach nie było prawie po tym śladu. Teraz używam kremu nivea sos i jest ok:) Spróbuj:)

Gość mama234y
zobacze czy pomoze ta od pediatry na recepte, moze ktoras z Was ja uzywala dla maluszka?

Gość byłoniebyłoaqle siezmyło
linomag ale zwykłą maść, nie ten z cynkiem krem U mnie super zdał egzamin balsam oilanu u pół rocznej małej, choć na opakowaniu jest napisane stosować powyżej 1 roku życia (ale o napisach na opakowaniach i dlaczego są tonie ten wątek) generalnie też polecam, bo jest z parafiną, a ta ci na pewno nie podrażni. PROPONUJE CI AUTORKO NA WŁASNĄ RĘKĘ NIE STOSOWAĆ NADMIARU KOSMETYKÓW, ŻEBY NIE POGORSZYĆ ZAMIAST POMÓC. mi np. polecali rumianek, na który moje dziecko sie okazało uczulone. Na pewno zwykła ciepła (jak masz niedobrą,to może być przegotowana ) woda i ewentualnie maść linomag, bo ta przez dziesiąt lat jest na rynku ta sama i jeszcze sie nie spotkałam żeby komuś zaszkodziła