Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona172

Jak zmienić moje życie?

Polecane posty

Gość Ona172

witam wszystkich! Założyłam ten nowy temat, ponieważ myślę, że jest wiele osób które pogubiły się w swoim życiu, rozstania, powroty, choroby, albo po prostu wewnętrzna potrzeba jakiejś zmiany w życiu. Myślę, że każdy z nas marzy o tym by coś niesamowitego wydarzyło się w jego życiu. Wielka miłość, powrót ukochanej osoby, wyjazd itd. Życie bardzo często wystawia nas na próbę, my musimy pokonywać wiele przeszkód. Chcałabym, aby każdy kto zetknie się z tym wątkiem napisał o tym co go dręczy o czym marzy, co sprawia mu radość, a co ból. Pozdrawiam Was wszytskich

Gość Ona172
Może nie tyle, że liczę na odpowiedzi ale głównie chodzi mi o to by można było się czasem "wygadać" bo sama też tego potrzebuję myślę że główną zaletą tego jest to, że pozostanie się anonimowym, liczę również na to że któś mnie natchnie szukam zmian w swoim życiu jakiegoś celu

Gość wójekstaryhuejk
dręczyć męczyć sprawiać ból radość chyba jakaś sadomasohistoza wlazła i się mądrzy

Wiesz najkrócej można by przytoczyć scenę z filmu Chłopaki nie płaczą. Musisz sobie odpowiedzieć na jedno zajebiście ważne pytanie Co lubie w życiu robić? I zacznij to robić. :)

Gość Ona172
No tak zawsze znajdzie się ktoś kto będzie krytykował, nie wymądrzam się bo gdybym uważała się za mega mądrą pewnie bym tu nie pisałą w ogóle

Gość ja też chcę coś zmienić
ale na razie zmiany które wprowadziłam nic dobrego nie przynoszą

a co Ty konkretnie chciałabyś zmienić

Gość Ona172
od pół roku jestem sama starsznie to przeżyłam, bo był o poważny związek, po tym wszytskim utraciłam wiarę we wszystko, zbładziłam ze swojej sciężki. Chciałbym zmotywować się znaesc cel i dązyć do niego, ale nie mam pojęcia co to ma konkretnie być, na nową miłość za wcześnie

Człowiek to w większości takie stworzenie które boi się zmian, woli nawet zło które go otacza , ważne aby to zło było znane. A zmiany to niepewność i jeśli nie przynoszą od razu wymiernych korzyści zastanawiamy się czy nie były chybione.

Gość Ona172
Zgadzam się z tym co napisałeś

współczuje tego zawodu, u mnie w tej kwestii ok, ale ja jestem bardzo naiwna darze ludzi dużym kredytem zaufania a prawie wszyscy to wykorzystują :-(

Jak chcesz coś zmienić to zacznij bawić się życiem . Bo jak to śpiewa pietrzak ' z nie pewnym skutkiem śpiewajmy sobie tak ,życie jest zbyt krótkie by żyć byle jak .

Gość Ona172
to tak jak ja. Strasznie jestem ufna, zawsze całą sobą chce dla innych jak najlepiej nie myślę często o swoim szczęściu dlatego teraz potrzebuję jakiegoś znaku nie wiem jak to nazwać

Ja Cię nawet rozumiem. Myśle że potrzebujesz czegoś żeby móc się tego uchwycić i pójść dalej bo narazie masz wrażenie stania w miejscu i jest Ci z tym żle.

chciałabym sie nauczyć być taka zimną wyrafinowaną osóbką dobrzy ludzie są naiwni i mają cieżkie życie niestety

wiesz P. Choelo napisał tak "Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy." Ty przegrałaś bitwe ale musisz znależć nowy cel :)

Gość Ona172
Ja ostatnio zaczełam oglądać serial przepis na życie i niesamowicie podobała mi się Pola w tym serialu pewna siebie osoba kurcze niby tak nie wiele a jednak ciężko.

masz jeszcze coś takiego "Nawet jeśli czasem trochę się skarżę - mówiło serce - to tylko dlatego, że jestem sercem ludzkim, a one są właśnie takie. Obawiają się sięgnąć po swoje najwyższe marzenia, ponieważ wydaje im się że nie są ich godne, albo że nigdy im się to nie uda. My, serca, umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach, które mogły być piękne, a nie były, o skarbach, które mogły być odkryte, ale pozostają na zawsze niewidoczne pod piaskiem. Gdy tak się dzieje, zawsze na koniec cierpimy straszliwe męki." Tak że nie bój się i rób krok na przód z podniesioną głową.

Gość Ona172
To rozstanie mnie tak zniszczyło , jestem młoda mam 22 lata nie przyczepiam się do swojego wyglądu uważam że jestem ok ale jest we mnie blokada nie potrafię spotyykać się z chłopakami tzn byłąm pare razy na randkach al drugi raz się już nie umówiłam

Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej

Gość Ona172
Tyle miałam wcześniej energii, marzeć celów, planów byłam niesamowicie szczęśliwa, a teraz nie mam już nic

Bo wciąż o tym myślisz, przeżywasz, analizujesz. Trzeba się otrząsnąć i iść do przodu życie czeka , trzeba tylko od nowa zacząć żyć, czerpać garściami , cieszyć się nim,

ja wiem że to brzmi brutalnie, ale podobno w życiu czasami trzeba przezyc jakiś wstrząs żeby człowiek wiedział, ze w ogóle żyje. Ty nie miałaś lekko chyba za bardzo zaufałaś i dlatego to tak boli. A robisz teraz coś dla siebie jakieś zajecia treningi aerobik zumba, wypady z koleżankami, żeby nabrać energii?. Na wszystko potrzeba czasu być może czas będzie sprzyjał temu że spojrzysz na tą cała sytuację z innej perspektywy.

Gość Ona172
Wiele przeżyłam wiele wycierpiałam życie dało mi w kość, masz racje lepiej mieć takie doświadczenia dostać kopa od życia by wiedzieć na czym polega życie

Jeśli przeszłość cię nie zadowala, zapomnij o niej. Wymyśl sobie inną historię życia i uwierz w nią. Pamiętaj tylko te chwile, kiedy udało i się dopiąć celu. Poczujesz siłę, by osiągnąć to, czego pragniesz.

Gość Ona172
Dziewczny to co piszecie jest piękne, poważnie.Mam wielu przyjaciół ale czasami wydaje mnie się że mnie nie rozumieją a ja też wiecznie nie chce żalić się jaka jestem nieszczęśliwa przez niego, dziękuje wam

Brakuje nam odwagi, żeby podążać za marzeniami, za znakami. Może stąd bierze się twój smutek? Życie często daje znaki ale my ich nie zauważamy