Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kllllarsarofeten

chcialabym urodzic sie w sredniowieczu. nikt by mi nie trul dupy o macierzynstwi

Polecane posty

Gość kllllarsarofeten

e. teraz jest nagonka na to zeby rodzic . Kiedys takiego przymusu nie bylo.

Kiedyś w Twoim wieku już dawno byłabyś prababcią albo rodzina by Cię wygnała ze wsi jako bezużyteczna :D

Masz rację, kiedyś bezpłodna kobieta umierała z głodu lub kończyła jako prostytutka. Generalnie była bezwartościowa w tamtym społeczeństwie ...

Gość kllllarsarofeten
chyba myslisz o okresie powojennym. W sredniowieczu mieli to w d.. Nawet program niedawno byl dokumentalny (niestety nie pamietam tytulu) ze nie bylo takiego nacisku.jak ktos nie mial dzieci to nie byl tak wyzywany jak teraz

Gość kllllarsarofeten
brawo jacus. masz zonke 3 dzieci. baw sie dobrze.Typowe myslenie. jak kobieta nie ma dzieci to prsotytutka. Brawo jacus.

Gość kllllarsarofeten
*prostytutka

Nie wiem jaki Ty program oglądałaś, ale chyba zupełnie inny niz ja, albo coś zrozumiałaś opacznie :D Zanim zaczniesz sie pultać przypominam że jest mi wszystko jedno czy masz dzieci czy nie... :p

kllllarsarofeten A Ty jesteś wtórnym analfabetą czy masz jakiś problem:P? w średniowieczu nikt nie truł, bo oczywistym było ze dzieci musza byc. Jak nie było, to w odstawkę baba szła ( np. do klasztoru)

Gość kiollastrofennnn
zdaje sie nie umie czytać :D dalsza dyskusja z nią może być zabawna :classic_cool:[ 🖐️

Gość kllllarsarofeten
a bo mnie wkurwia ta nagonka. nie kazdy tak naciska na dzieci, ale wiekszosc. wrecz kaza mi urodzic i zalozyc rodzine i ciagle te pytania. W internecie niby taka tolerancja. a w realu inaczej.

Gość kiollastrofennnn
w realu to teraz są tuncycki po 4.99 p:classic_cool: MNIAMMMM!

Nagonka? To opierdol jednego z drugim że to Twoja sprawa. A jak ktoś potrzebuje gromadę bachorów to ośrodki adopcyjne i sierocińce pękają w szwach. A jeśli nie działa warknięcie to odpowiadaj jak idiotka. Szukam w tej kapuście i szukam a tu nic. Chyba mnie bocian nie lubi.:(

Gość kllllarsarofeten
kiollastrofennnn poprawilas mi humor :)

Gość kiollastrofennnn
ty mnie tez 🖐️

Ja rozumiem że taka nagonka Cię wkurza, ale żeby aż wymyślać programy o średniowieczu :D Pociesz sie że jakbyś miała dziecko wcześnie też byłaby na Ciebie nagonka tylko w inną stronę

Gość kllllarsarofeten
czlonekwzwodzie opierdalam, ale nic to nie daje. jak sie spoktkam ze starymiznajomymi to zawsze pada pytanie kiedy bede miec dziecko i slub???? cyz to jakis obowiazek? czy nikt nie potrafi zrozumiec ze tos inaczej chce zyc?:(

Gość kllllarsarofeten
lisabet byl taki dokument gdzie poruszyli ten temat. nie wymyslilam. :)

ale glupota;D w sredniowieczu bez dzieci, jasne tylko ktos kto nie ma pojecia o epoce moze pisac takie bzdury. w sredniowieczu liczyło sie tylko jedno- ziemia, posiadanie ziemi. kto tego nie mial był nikim. jak sobie wyobrazasz kobieto zyc bez dzieci? jesli byłabys biedna to gdzie bys pracowala? samotna kobieta bez mezczyzzny nie miała szans sie utrzymac. zyjac z mezem -wiadomo dzieci byly. dzieci byly zabezpieczeniem na starość. a jakbys była bogata to wydano by ciebie za maz za własciciela ziemskiego i jasna sprawa albo rodzisz syna ktory przejmie majatek albo mąż wywaliłby cie na zbity łeb bez zadnych praw. ewentualnie-zakon.