Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Moja koleżanka ma przerąbane ...

Polecane posty

... z meżem. Mieszkaja praktycznie osobno, bo ona jest non stop u mamy, nocuje u niej z dziecmi itp, a on w ich mieszkaniu. Ona nie pracuje, wychowuje dzieci, dwoch maluszkow w wieku 2 i 3 latka. Ona musi prosic sie o kazda zlotowke jaka od niego uda jej sie wyciagnac. On wychodzi rano do pracy i nigdy nie zostawia jej pieniedzy. Nawet jakby chciala isc do sklepu po mleko to nie ma za co. Pisze mu smsa, a on wieczorem wracajac kupuje co trzeba. Oczywiscie same niezbedne rzeczy. nie ma mowy o czekoladzie czy jogurtach, bo to sa tylko dla przyjemnosci smakolyki. Mieszkaja na wsi, wiec zeby przyjechac do miasta ona potrzebuje na bilet... Czasem mu na bilet podkrada z kieszeni, a pozniej mowi ze ktos ja wzial po drodze do miasta. Kiedy dzieci zachorowaly, on powiedzial ze nie ma pieniedzy zeby dac jej na leki. dwa tygodnie mieszkala z dziecmi u mamy i to jej mama kupowala leki, jedzenie i pampersy, bo on uwaza ze jak jej nie ma w domu to on nie ma obowiazkow co do niej czy dzieci. ona nie wie ile on zarabia, nigdy jej nie daje zadnych pieniedzy. kiedys poprosila mnie czy moglabym kupic jej paczke pampersow dla dzieci, a ona wieczorem mi odda pieniadze. Powiedziala swojemu ze potrzebuje x zlotych zeby oddac mi za pampersy, to on jej kupil na zapas kolejna paczke z pretensja ze przeciez mogly dzieci wytrzymac jeden dzien i on jej nie da pierniedzy bo sam nie ma... czy ktos tak ma? Ona wymyslila ze zalozy mu sparwe o alimenty, ale sa malzenstwem, wiec to chyba nic nie da. Jakas chora sytuacja. czy sa jakies sposoby zeby zmusiac meza polubownie lub prawnie aby dawal zonie pieniadze na prowadzenie domu?

Dodam, ze on pracuje jako murarz wiec pewnie malo nie zarabia, bo tacy pracownicy wiecej zarabiaja niz ludzie po studiach. jak to robotnik 3 piwka dziennie i fajki to standardowe wyposazenie. Az mnie krew zalewa jak widze jak on ja upokarza przez te pieniadze. To jest cos okropnego. Ona nie moze isc do sklepu i kupic cos co chce, tzn. jakies slodkosci, owoce, proszek do prania, tylko on robi zakupy, alebo ida razem i ona tylko mowi co jest potrzebne, on odrzuca albo zatwierdza jej decyzje i kupuje to co trzeba... To jest normalnie upodlenie czlowieka

Gość jhnfvfszik
współczuję, ale sama na to pozwoliła. spała, zamiast poznawac swojego partnera, pozniej męża?

Znam ja ponad 10 lat. Przed slubem on o nia dbal, kupowal jej ubrania, wczesnie sie ozenili, ona zaszla w ciaze i niestety nie skonczyla liceum. Teraz konczy zaocznie. Wczesniej nie raz sie chwalila jaki on szczodry, hojny, kupowal kwiety, zabieral do knajp. Po pierwszy dziecku wszystko sie zmienilo. Zaczal ja zle traktowac, tzn. nie bije ani nic, ale z tego co widze to on ja gorzej traktuje niz zwykla sprzataczke. Boze, nawet moja siostra opiekunce zostawia zawsze wypelniona lodowke i jakies pieniadze codziennie na jakies wyjscia na miastyo czy jakas bulke dla dziecka i nigdy jej nie rozlicza , a ten cham wlasnej zonie nawet zlotowki nie da

Ona zwrocila sie do mnie o pomoc co ma zrobic? Wymyslila ze zalozy mu sprawe o to ze nie daje pieniedzy na dom, na zycie i dzieci, ale nie wiem czy to moze przejsc. sa malzenstwem, mieszkaja razem wiec jakie alimenty? Jak mozna uporac sie z takim tyranem? Nie mam juz pojecia jak jej pomoc, Czesto zabieram ja i dzieciaki do pizzeri, stawiam im czasem kupuje zabawke, ale przeciez to sa obowiazki meza. ja tez to przezywam, bo chce pomo a nie wiem jak

Gość jhnfvfszik
pewnie dlatego ze kobiety czesto zapominaja wymagac od facetów. na poczatku sie starał itp pozniej ona olała sprawę nie wymagała od niego - więc po co sie mial starac. Facet musi zdobywać. tak samo jest sflustrowany jak ona. Ona sie poddała jemu a on nie ma co z męskim zdobywaniem zrobic wiec traktuje ja tak a nie inaczej

Gość nceownvjce
chuj cie to obchodzi

zal mi ciebeie debilko Czy mogłabys zapoznac sie z regulaminem kafeterii zanim sie wypowiesz? Obowiązuja pewne zasady, a jezeli ktos zachowuje sie jakby pierwszy raz sie do internetu dobral to bardzo szybko moze zostac zbanowany... pamietaj o tym

Gość jhnfvfszik
no to jak tak fatalnie to niech sie rozwiedzie. Nie widze sensu takiego zwiazku, a co najgorsze patrza na to dzieci i niestety ucza sie chorych sytuacji. jak sie rozwiedzie to dostanie alimenty.

ILE ONA MA LAT??MOZE NIECH ZLOZY MU SPRAWE BO TAK DALEJ ZYC TO NAPRAWDE WSPOLCZUJE

Ja jej powiedzialam ze to byloby najlepsze rozwiazanie. I tak praktycznie nie zyja ze soba, ale ona sie obawia o dobro dzieci, o to, ze moze jego zachowanie minie, ze sie poprawi, obawia sie ze mama jej kiedys bedzie wypominala to co zrobila, bo niestety tez niechetnie utrzymuje corke i wnuki, bo sama ma malo, a od utrzymania rodziny jest ojciec, a nie babcia. Poza tym on pracuje na czarno, jest zarejestrowany w Urzedzie Pracy jako bezrobotny, wiec nie ma teoretycznie zadnych dochodow....

Gość nceownvjce
Aniol ciemnosci... (ilość tematów: 151, ilość postów: 1440) jak widac ty czasu nie marnujesz w wirtualu :D te 151 watkow zalozonych przez ciebie byly prawie wszystkie na temat twojej kolezanki :D masz cos z garem nie tak?:D

TO KIEPSKA SPRAWA. DZIEWCZYNA JEST MLODA I MOZE SOBIW ZYCIE Z KIMS INNYM ULOZYC TYLKO POZOSTAJE KWESTIA UTRZYMANIA

Gość jhnfvfszik
no to wybacz, ale twoja kumpela jest poposty głupia. Jak mogła pozwolic na cos takiego?? przeciez oni jako zwiazek, partnerstwo maja razem dbac o dobro własne i dzieci. rozumiesz maja byc 'równi'. Jesli pozwolila na cos takiego to tylko potwierdziła/potwierdza zachowanie jej meza. nadaje sie do dzieci, łóżka, nic wiecej... teraz nie ma nad czym płakać, niech lepiej ucieka jak najdalej... zawsze jest MOPS

nceownvjce a co Cie to interesuje ile ja watkow zakladam i o czym. ja nikogo nie rozliczam jakie watki zaklada. Jak bede chciala to bede zakladala i 20 watkow dziennie na jeden temat i jedynie admin moze mnie rozliczyc, a nie ktos kto nie ma nic madrego do powiedzenia tylko negatywne komentarze. Nie interesuje ci ten temat to udzielaj sie w innym, moze miec i tysiac zalozonych watkow i nic Ci do tego, chyba ze az tak jestes zafascynowane/zafascynowana moja osoba, ze kazdy moj watek zamierzasz czytac i kontrolowac. twoja sprawa, twoj czas....

MOPS juz jej duzo pomaga, bo ma zasilki na dzieci i placą jej rachunki za prad, gaz i czynsz. Chcialabym pomoc, ale nie wiem co ona w takiej sytuacji moze zrobic. najlepeij to isc do pracy, a le co z dziecmi? Matka jej ciagle wsyztsko wypomina....

Gość hahahaaaxd
Madre slowa wojewoda

cóż, koleżanka sama sobie takiego męża wybrała. skoro z nim żyje, to widocznie jej to pasuje.

Gość do wojewoda
jesteś prostakiem ,obym się myliła

Gość jhnfvfszik
to niech ruszy glowa i niech okreci faceta wokol palca. jesli to zrobi dobrze, napewno sie jej polepszy. ale niech mysli przy tym...

Gość nceownvjce
aniol ciemnosci, dziewczyno nie pochlebiaj sobie a zastanow sie nad tym jak pomoc samej sobie :D

nceownvjce no jednak mam prawo sobie pochlebiac. Widac ze z twojej strony jest brak zainteresowania tematem, wiec sprawdzasz ten temat z ciekwaości co napisalam ja ... Odpowiedziales/as dwa razy i na pewno nie na temat, tylko komentujac mnie. Ciesze sie ze wzbudzam takie zainteresowanie. Im wiecej Twoich odpowiedzi, tym bardziej to udowadniasz.... Pozdrawiam i napawej sie moja obecnoscia tu poki jestem.... :)

Gość nceownvjce
anioleczku zacznij juz myslec nad 152 tematem o twojej kolezaneczce :classic_cool: a na marginesie naprawde z niej nieudacznik skoro do takich kolezanek zwraca sie po pomoc :D