Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość confuseddddd

antidotum na zmarszczki mimiczne?

Polecane posty

Gość confuseddddd

znalazłam przepis na pewną miksturę...: Okłady z octu na zmarszczki mimiczne Wymieszaj 5 łyżek octu z 1/2 litra zimnej wody mineralnej. Nasącz roztworem kawałek gazy lub wacik kosmetyczny i połóż na twarzy, w w miejscu zmarszczek. Po 10 min. zdejmij kompres i opłucz skórę chłodną wodą. Stosuj okłady codziennie wieczorem. pytanie brzmi: CZY TAKI ROZTWÓR TRZEBA PRZYGOTOWYWAĆ CODZIENNIE? CZY MOZNA PRZECHPWYWAĆ NP. W LODÓCE?

Gość confuseddddd
jeśli ktoś się orientuje czy składniki tego roztworu są aktywne dłużej niż jeden dzień bardzo proszę o odpowiedź

Gość confuseddddd
szukałam w necie odpowiedzi niestety wszędzie zamieszczane są jedynie składniki i sposób wykonania...ważnośc tego specyfiku nie może ktoś jednak zna odpwiedź

Gość confuseddddd
chyba powinnam zapytać w dziale kosmetycznym

Gość pozdrawiam z góry
Myłśe że mozna przechowywac to kilka dni. co tam moze przestac dzialac? octu nie trzymamy w lodowce a poza tym gdyby to bylo tylko na raz to mysle ze proporcje bylyby zmiejszone 2 razy

Gość confuseddddd
dziękuje z góry Dzięki za odpowiedź! też pomyślałam o proporcjach...ale nigdzie nie jest jasno napisane,że roztwór można przechowywać w lodówce...a co do tego co ma tam przestać dziaać, to niestety jestem laikiem w tej kwestii i obawiam się jakiś procesów chymicznych o których nawet nie mam pojęcia

Gość gdggdgdgdqqqaaa
a co tu się ma zepsuć niby? nawet nie musisz przechowywać tego w lodówce. tylko nie wiem na co liczysz po takiej miksturze?! już lepiej kup sobie glyco a w aptece czy jakis inny kwas jak rzeczywiscie chcesz cos osiągnąć

Gość confuseddddd
gdggdgdgdqqqaaa jesteś pewna? dzięki za odpowiedż, ale czy jest ona ugruntowana jakąś podstawową wiedzą?:) czy na tzw. chłopski rozum przepraszam,że tak pytam, ale chciałabym mieć pewnośc,że nie marze się czymś co nie ma wartości

Gość confuseddddd
nikt się więcej nie wypowie???

Gość gdggdgdgdqqqaaa
ocet ci pewnie nie zaszkodzi, ale też nie pomoże, jeżeli rzeczywiście chcesz się pozbyć zmarszczek kup gliko-a, który jest kremem zawierającym 10 % kwasu glikolowego i jest bezpieczny do domowego uzytku. http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=37565&next=1 a jak nie boisz sie powaznych eksperymentów i tego, że przejściowo skóra będzie wyglądać bardzo źle, to kup jakiś mocny kwas przeznaczony do gabinetów kosmetycznych. a jak cie interesuje wiedza na temat stosowania kwasów, to poszukaj na portalu wizaż.pl

Gość confuseddddd
up

Gość confuseddddd
dzięki ale co do octu jabłkowego to mimo wszytsko wypróbuje!:)

Gość ewtw4t44t
ocet jablkowy jest dobry ze wzgledu na witaminy i mikroelementy jakie zawiera, ja nie probowalam jeszcze, ale zamierzam, a powiedz autorko ile masz lat? bo ja 25 i chyba moge sobie takie cos zrobic... mysle ze mozesz trzymac go kilka dni, bo tylko go rozcienczasz, woda raczej tam nie zareaguje z niczym,

Gość confuseddddd
mam 26 lat i też dużo czytałam na temat octu jabłkowego! dzięki za odpowiedź!

Gość confuseddddd
up

Gość 34słońc
Ja się wypowiem tak: zmarszczki to uszkodzenie kolagenu i działanie mięśni mimicznych! Czy myślisz, że ocet odbuduje strukturę skóry ? Czy nie będziesz używała mięśni mimicznych? Na zmarszczki stosuje się kosmetykę estetyczną!

Gość confuseddddd
34słońc jestem już zdecydowana na kurację tym octem a moje pytanie dotyczy jedynie trwałości tego specyfiku i ewentualnym sposobie jego przechowywania ale dzięki za odpowiedź

Gość confuseddddd
up

Gość i niby jak to skomentować
ocet stosowano kiedyś do nacierania skóry w celu jej ujędrnienia albo rozpuszczano sól w wodzie i taką miksturą się nacierało w zasadzie ten roztwór octu był prototypem toniku kosmetycznego, który ma zakwaszać ph skóry po myciu zasadowymi mydłami

Gość i niby jak to skomentować
na zamarszczki mimiczne zadziała tylko botoks, ale nikt nie mówi że jak ostrzykniesz jeden mięsień twarzy to inne będą bardziej sie kurczyć i powstaną załamania i zmarszczki w innym miejscu....mimika się zmieni i będzie to wyglądać nienaturalnie wystarczy popatrzeć na podstarzałe gwiazdy, ponaciągane liftingami, powypychane silikonem i kwasem hialuronowym, wypilingowane a mimo tych wszystkich starań wyglądają coraz sztuczniej i coraz gorzej

Gość 34słońc
W końcu zdrowe podejście do tematu.

Gość ertymuni
Zmarszczki likwiduje się też wypełniaczami, co polega na wstrzykiwaniu substancji wypełniających zmarszczki. Znajoma była w Bellisanie w warszawie i korzystała z preparatów kwasu hialuronowego restylane, który był pierwszym produktem bardzo naturalnym produktem, a jest obecnie uznawany za złoty standard wśród produktów do wygładzania zmarszczek, mozna nim wygladzac zmarszczki gładzizny między brwiami, na czole oraz bilateralne między nosem a ustami.

Też się zastanawiałam nad tym zabiegiem usuwania zmarszczek laserem Emerge. Ile takich zabiegów trzeba wykonać, żeby był efekt?

Gość gość
Ja miałam 4 zabiegi Palomar Emerge :) I za twarz nie zapłaciłam wcale tak dużo. Polecam klinikę Cosmetologice w Gdańsku na Aniołkach, bo możesz wybrać też sobie inny zabieg. Ja jestem z tego akurat bardzo zadowolona ale wybór jest szeroki

A który z tych zabiegów najbardziej polecacie? Bo słyszałam też o mezopenie, tylko że boję się, ze to bedzie bolesne jak diabli. Ktoś na tym był w tej clinica cosmetologica? Warto? Czy jednak te lasery lepsze?