Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka 16-latki

PODWYŻKA ALIMENTÓW -POMÓŻCIE KOBIETKI

Polecane posty

Gość Matka 16-latki
,,Przez 15 lat nie dbałaś o interesy córki! Czyli nie zadbałaś o wyegzekwoawanie alimentów. Jej ALIMENTÓW! Nie zadbałaś o to aby ojciec miał wpływ na jej wychowanie. Powinno się ci zabrać to dziecko!!! Dawno temu." Kurcze chciałam wnioskować o 500 zł przy kosztach utrzymania ok 1500zł. Ale w tej sytuacji to chyba zawnioskuję o 100%, bo mi zarzucą niedbalstwo i dziecko odbiorą hmmm...

Gość TAKIE TAM!!!!!!!!!!!!!!!
mam syna 11 lat.alimenty miałam w wys 500 zł.podwyższono mi na 700.ojciec dziecka i tak ich nie płaci.

Gość Matka 16-latki
TAKIE TAM!!!!!!!!!!!!!!! Mój też nie płaci, ale wyrok leży u komornika i dług rośnie....więc w końcu zapłaci, bo pójdzie siedzieć.

Gość Matka 16-latki
Z tego co wiem to w tej chwili jest poszukiwany międzynarodowym listem gończym

jesli facet jest za granicą komornik go nie obejmuje.jest to fizycznie niemożliwe. poszukiwany międzynarodowym listem gończym- owszem jeśli wystąpiłaś z wnioskiem do prokuratury i to prokuratura go poszukuje. ja mojego ścigam od 1,5 roku i mimo ,że odpowiednim organom -czyli Sadowi Okręgowemu podałam jego miejsce zamieszkania-nadal cisza:) zaległości rosną ale wszyscy prócz mnie mają to w dupie. sąd podczas podwyżki alimentów upomniał mojego ex męża ale ten skwitował to stwierdzeniem ze nie płaci bo nie ma pracy:) a w końcu do pracy wyjechał. tragedia,nasze państwo traktuje nas jak gorszy gatunek.niestety.z problemami zostajemy same ,a urzędnicy tylko miło się uśmiechają i ze zrozumieniem kiwają głowami... ot cała pomoc.

Gość Matka 16-latki
''poszukiwany międzynarodowym listem gończym- owszem jeśli wystąpiłaś z wnioskiem do prokuratury i to prokuratura go poszukuje." Doniesienie zrobiłam na Policji.Jest podejrzany więc muszą go ściągnąć na przesłuchanie.

Gość Matka 16-latki
TAKIE TAM!!!!!!!!!!!!!!! Idź po prostu na komisariat i złóż zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.Oficjalne z wnioskiem o ściganie.

to nie jest tak dokładnie.mój obecny partner jest policjantem i ja sama mam problemy z uzyskaniem międzynarodowego wniosku o ściganie. prokurator sprawę umorzył,a mi poradzono udać się do mops-celem otrzymania FA.żenada. Jest coś takiego jak międzynarodowy wniosek egzekucji w trybie nowojorskim.więc może w ten sposób szukają twojego ex jak i to ma miejsce w moim przypadku.Takie są procedury,facet jest poszukiwany ale przez Sąd nie policję!!! dlatego też na podstawie owych procedur prokurator umarza sprawę o ściganie- bo to dwie różne sprawy.

Gość Matka 16-latki
Babka co tę sprawę prowadzi twierdzi,że poszłoby to szybciej gdybym popytała w rodzinie o miasto w którym jest.Oni ustalili tylko tyle na razie,że mieszka z konkubiną w Niemczech. Nie wiem , może ona lesera utrzymuje....żal mi jej...współczuję kobiecie...

Gość Matka 16-latki
nie znam się na tym, ale zarzut uporczywego uchylania się od obowiązku alimentacyjnego jest zasadny ,więc za to grozi mu kara

Gość qwertyujhgfdsz
"p.s.2 Możesz domagać się wyrównania zaległych alimentów za 3 lata wstecz. Z odsetkami. Nie zgodzę się z tym.Mam prawo do alimentów za cały okres odkąd jest na nie wyrok z należnymi odsetkami.Alimenty nie ulegają przedawnieniu." i tu się myslisz, zgodnie z prawem tak jak pisał ktos wyżej tylko 3 lata wstecz + odsetki, trzeba było wczęsniej zadbac o interesy dziecka.

heh moj to cwaniak wpłaci po 20 zł i mogą go cmoknąc tym sposobem nie nalezy się mi FA. znajdz go przez adwokata lub PCK -tak zrobila znajoma z facetem w niemczech,panstwo powaznie ma to gdzies

Gość Matka 16-latki
qwertyujhgfdsz ale to dotyczy alimentów, które nie zostały zgłoszone do egzekucji komorniczej.

Gość Matka 16-latki
qwertyujhgfdsz gdybym dopiero teraz poszła z wyrokiem do komornika to faktycznie mógłby ścigać tylko za okres 3 lat wstecz

Gość Matka 16-latki
a w mojej sytuacji każda czynność komornika przerywa bieg przedawnienia

Gość jak jest zameldowany
na terenie Niemiec to powinni go szybko namierzyć, ale jak bez meldunku to szukaj wiatru w polu.

Gość Matka 16-latki
jak jest zameldowany Ale skąd oni wiedzą w takim razie o tych Niemcach , o konkubinie? Normalnie to on mieszkał zaledwie 10 km ode mnie i ja nic nie wiedziałam,że go nie ma w kraju, ani o tym,że życie sobie ułożył... Ale fakt nie interesowałam się nim, bo i po co?

wywiad środowiskowy, pewnie rozmowy z rodziną i sąsiadami.

Gość Matka 16-latki
chyba się jutro przejadę do jego mieszkania, sprawdzę kto tam mieszka

o mojego sąsiada pytają już 3 lata, facet wyjechał do Francji [przynajmniej tak mówił], ale faktycznie gdzie przebywa, nikt nie wie. Od czasu do czasu przyjeżdża, ale zatrzymuje się u dalszej rodziny.

Gość Matka 16-latki
nie rozumiem go.Przecież każdy normalny ojciec dałby te 300zł , a nie robił sobie takie problemy...

Gość Matka 16-latki
nie daj Bóg go zamkną to kobietę samą zostawi, a jeszcze może też z dzieckiem...niepoważny...

Gość Matka 16-latki
no i znowu odzywa się moje ,,dobre serce" , martwię się o jego kobietę :-)

na terenie Niemiec go nie zamkną za długi alimentacyjne,

najprawdopodobniej jeżeli pracuje to dorywczo i jeżeli mają dziecko są na utrzymaniu państwa. Chyba, że ma dobry zawód i szczere chęci do pracy, ale na takiego nie wyglada

Gość Matka 16-latki
jak jest zameldowany na terenie Niemiec go nie zamkną za długi alimentacyjne, To po co go szukają? Zrozumiałam,że do przesłuchania w sprawie w której jest podejrzany...

Gość Matka 16-latki
Chyba, że ma dobry zawód i szczere chęci do pracy, ale na takiego nie wyglada Z zawodu murarz, nie wiem, może po tylu latach zmienił się...któż to wie...no chyba,że znalazł tak naiwną kobietę jak ja kiedyś :-)....ale to by pewnie też już dawno uciekła...więc stawiam na to,że się zmienił

Gość Matka 16-latki
Przybliżone koszty utrzymania małoletniej córki: 1. Wyżywienie = ok 457 zł a) chleb (1 na 4 dni) : 7,5 szt w mcu x 2,50 = 18,75 b) bułki do szkoły (2 szt x 22dni ): 44 szt x 0,50 = 22,00 c) masło 3 kost x 5,00 = 15,00 d) mleko 4 l x 2,50 = 10,00 e) soki, napoje (1 l na 2 dni) 15 x 3,00 = 45,00 f) jogurty,serki ( co 2 dni) 15 x 1,50 = 22,50 g) wędlina ,ser itp 3 kg x 20,00 = 60,00 h) owoce 3 kg x 4,00 = 12,00 i) warzywa (pomidor,ogórek,sałata) = 10,00 j)słodycze 30x 2,00 = 60,00 k) jajka 10 x 0,50 = 5,00 l) herbaty 2 x 3,50 = 7,00 ł) cukier 1 kg x 5,00 = 5,00 m) płatki 3 x 5,00 = 15,00 n) obiad 30 x 5,00 = 150,00

Gość Matka 16-latki
2.Artykuły kosmetyczno-higieniczne = ok 116 zł a) papier toaletowy, chusteczki = 5,00 b) szampon ,odżywka = 20,00 c) pasta do zębów,szczoteczka = 10,00 d)krem , balsam = 15,00 e)woda toaletowa = 25,00 f) mydło = 6,00 g) lakier do włosów,paznokci itp = 15,00 h) proszek do prania,płyn = 20,00 i)podpaski, tabletki p/bólowe = 15,00