Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierdziel lublin

pytania do matek: dlaczego używacie infantylnego języka?

Polecane posty

Gość pierdziel lublin

plecki, zupka, kupka itd. czy jesteście normalne?

Gość iiiioooouuuu
Ch* ci do tego:-) lepiej?

Gość dr psychologii
typowa polska współczesna matka: przypadkowa ciąża, brak wykształcenia, lenistwo, postawa roszczeniowa i agresja

Gość NoszJakDługoJeszcze?
Na moim topiku o obrzezaniu też któraś taka agresywna była. Miała sie za zydówkę!

Gość iiiioooouuuu
Heh nie jestem matka, wylsztalcenie mam calkiem sluszne, roszczeniowa nie jestem a irytuje mnie wtkanie nosa w nie swoje sprawy. Takze dr prychologii swoja wiedze mozesz wrzucic do kosza...

Ja czasami używam takich infantylnych określeń! Wszystko to po to żeby nie mówić wyłącznie :kupa,zupa itd.

wow

Gość kochanienki pierdzielku !
zeby to zrozumiec musisz byc kobieta i jeszcze przydałoby sie byc matka :) Niektóre mimo, ze rozumieja nie uzywaja , ale rozumieja i nie uzywaja :) Ty niestety tego nie dostapisz, wytłumaczenie tego jest jak dla ciebie awykonalne :) pozim umysłowy jest zbyt wąski, lub zbyt szeroki :), zalezy z której strony... Znajdz sobie innego konika !

Gość powiat jasielski
To samo tak wychodzi;) Jak jeszcze nie byłam mamą, też się zarzekałam, ze nie będę a) kołysać; b)nosić na rękach; c)mówić zdrobnieniami. A wszystko to robię, i dziecko wygląda na szczęśliwe:D

Gość mam podobnie jak ty
powiat jasielski doskonale rozumiem:) ja nawet jak chodziłam w ciąży wszystkimmówiłam, żeby do mojego dziecka zwracali się normalnie. nie chciałam rózowych śpioszków, kocyków w misie itp. Ile sie naszukałam białej pościeli i ochraniacza na łóżeczko bez infantylnych ozdób, a jak dostałam od kogoś kocyk w księzniczki to grzecznie podziękowałam ale schowałam go na dno szafy:) teraz mała biega w różu, bawi sie na kolorowej macie edukacyjnej a ja daje jej "soczek" i "obiadek" :):):) a i otulam ją kocykiem w renifery:P podobno to jest uwarunkowane psychologicznie.

Gość ja nie używam takich określeń
nie mam zamiaru się cofać w rozwoju tylko dlatego ,że mam dziecko.

podpisuje się pod powiat jasielski i mam podobnie jak ty;) tez się zarzekałam ze nie będe zdrobiniac, ale po prostu się nie da:P

Gość Mamalesia
Mi soczek i obiadek nie przeszkadzają. Przeszkadza mi za to nio cio maluśku,cio na śpacierek z mamiusią wyśłeś! No szlag mnie jasny trafia! Toż to jest totalne odmóżdżenie! I to nie tylko starsze panie tak potrafią elokwentnie zagadać. Jestem mamą od półtora roku i nigdy nie lubiłam takiej formy wypowiedzi. Mówię chodź kochanie, chcesz pić? Przynieś kubeczek. Ale to moim zdaniem jest jeszcze w granicach rozsądku,a nie takie zniekształcanie i pieszczenie się. Także obiadek,nóżki czy rączki mogą być, ale nie lącki czy nióźki!

Gość bogactwo jezyka polega na tym,
ze sa i zdrobnienia i zgrubienia. Zdrobnien uzywa sie , kiedy mowimy do kogos pieszczotliwie, dziecko sie w to wpisuje. Poza tym razie słowo "plecki" jest o wiele bardziej eleganckie niz "pierdziel". Mowić na dziciecą kupke "efekt defakacji"? Powodzenia,

Mnie najbardziej denerwuje jak matki utożsamiają się z dzieckiem i piszą/mówią "Mamy katarek" (choć to dziecko ma), "Zjedliśmy obiadek" (choć to dziecko zjadło). I drugie - mówienie matek o sobie "mama" zamist "ja"