Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czlowiekzproblemami

Ból ręki i dłoni po alkoholu, czy ktoś zna możliwą przyczynę?

Polecane posty

Gość czlowiekzproblemami

Czy ktoś miewa / miewał podobne jak ja dolegliwości po spożyciu alkoholu? Ból ręki od łokcia po dłoń, wraz z całą dłonią. Dziwny ból, niektórzy ludzie mówią o takim bólu, że "kręci w ręce". Mam wrażenie, że to jakby z żył, ale pewności nie mam. Ale zdarza mi się to nie raz i nie dwa. Kto zna temat lub mógłby go rozwinąć? Nie proszę głupio-mądrych o pisane w stylu "nie pij, nie będzie bolało". Pytam tylko i wyłącznie życzliwych i mogących pomóc.

Gość asfasfagh
pewnie jakiś zator Ci się robi

Gość kollleżanka
wal konia drugą dłonią

Gość czlowiekzproblemami
To prawda, niezdrowo się odżywiam (tłusto) i często piję (choć miałem dużą przerwę, wczoraj pierwszy kontakt z alkoholem od października ubiegłego roku). Ale nie mam 40 lat, jestem dużo, dużo młodszy.

Gość a w czym ci pomóc jak ty
używaj korkociąga do otwierania buzunów

Przy niektórych chłoniakach występuje ból węzłów chłonnych po spozyciu alkoholu, ale Twoje objawy raczej z węzłami nie mają nic wspólnego. To może być problem krążeniowy.(?)

Gość niełogarnienta
to z kąpielą to okazała się pomyłka, dziecko jej ponoć wypadło jak wróciła się po pampersy na chwilę, nie po kąpieli

Gość gość
Ja miałam tak samo. Dokładnie te same objawy nawet po wypiciu połowy kieliszka alkoholu. Później okazało się, że to objaw Chłoniaka Hodgkina- nowotwór złośliwy układu limfatycznego. Zachorowałam na niego a ten ból poalkoholowy był właśnie pierwszym objawem choroby. Pół roku ten ból mnie męczył ale już po pierwszej chemioterapii ustąpił. Zrób koniecznie sobie morfologię i prześwietlenie klatki piersiowej- RTG. Zasugeruj lekarzowi, że to może być objaw Chłoniaka Hodgkina i żeby to sprawdził i powiedź, że masz tą wiedzę od osoby, która miała taki sam objaw i okazało się, że jest chora. Gdybyś miał/miała jakieś pytania do mnie pisz na m.erm@vp.pl. Pozdrawiam

Gość gość
Jeżeli to lewa ręka to od żołądka. .

witam mam pytanie do osoby zakladajacej ten post co w koncu z ta reka sie okazaLO BYL TO FAKTYCZNIE CHLONIAK ?