Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patytuissa

Nie ma pracy, ludzią jest źle trzeba uciekać z tego kraju...:/

Polecane posty

Gość patytuissa

Kurdę, przeszukuję od jakiegoś czasu oferty pracy i w pobliżu mojej miejscowości nic nie ma. Pracuję na czas określony tz. nie mam stałej pracy, pozatym nienawidzę tej pracy, ale nie mam innego wyboru, lepsze to niż nic. Dzisiaj słuchałam w telewizji o reformie emerytalnej i mówili coś że jak kobieta ma wile dzieci to ma skrócony wiek emerytalny. Chore to wogóle jakoś, chcą żeby robić dzieci, tylko potem nie interesują się skąd ta matka czy ojciec weźmie kase żeby to dziecko utrzymać jak nie ma pracy. Każde dziecko teraz jedno przed drugim szpanuje jak się nie kupi dziecku porządnej rzeczy to jest wyśmiewane. W dodatku chcą osobę z doświadczeniem, którego nie ma jak zdobyć, ewentualnie chcą osobę niepełnosprawną. Pozatym ja niewiem czy dożyje tej emerytury jak człowiek cały czas w stresie żyje. W innych krajach jak sie pracuje to przynajmniej wie się za co, więc młodzi uciekają za granicę, w tym kraju to tylko wegetacja a nie życie bo trzeba sobie odmawiać wszystkiego żeby z wypłaty starczyło na podstawowe rzeczy.

Gość ryh
a czego ty sie spodziewalas i spodziewasz ??

to jest prawda... ludzie nie maja pieniedzy . prace bardzo ciezko dostac jak sie nie ma znajomosci . dramat ;(

Gość patytuissa
poprostu chciałam się wyżalić, bo wkurza mnie ta sytuacja

podwyzszaja wiek emerytalny w calej europie wlasnie dlatego ze kobiety nie chca rodzic dzieci...nawet jak im panstwo np we francji daje wyjebane becikowe... nie chca rodzic polki ktore maja w chuj kasy bo np bogaci rodzice albo maz... nie chca. kobiety w europie wola cieszyc sie młodoscią , karierą ja w moim roczniku nie mialem w klasie w szkole jedynaka... moj brat młodszy ma samych jedynakow, jak jedno rodzenstwo to wielki szoke../ poprostu... 2+1 zamiast 2+2 albo 2+3 i niedlugo zabraknie mlodych by robili na emerytury ktore trzeba bedzie wyplacic niedlugo...

Gość HMS..CDRS...Petard
Nie, nie ma pracy, oczywiście. Pracy jest od cholery. Wystarczy ruszyć cztery litery. Nie trzeba nawet specjalnie szukać.

Gość patytuissa
Dobra rozumiem, ja zawsze chciałam mieć więcej dzieci ale w sytuacji jaka jest obecnie wydaje mi się to nierealne. Wole mieć jedno dziecko ale zapewnić mu godziwe życie, na więcej dzieci mnie poprostu nie stać.

Gość HMS..CDRS...Petard
Sam siebie zatrudniłem. Tak znalazłem

Gość patytuissa
nie wszędzie ja mieszkam na wsi, daleko od miasta

Gość patytuissa
nie wszędzie ja mieszkam w takim miejscu gdzie ciężko o pracę

Gość HMS..CDRS...Petard
Gdzie mi się podoba. Najważniejsze że ja o tym decyduję:D

Gość patytuissa
a jakie to ma znaczenie?

Gość HCD BLE BLE BL;E
To wytlumacz kolezance a nie zgrywasz typowego polaczyne choojoza zawistnego i ignoranckiego. ( znizylam sie do twojego poziomu)

Gość patytuissa
jestem sprzątaczką

Gość ptasiek nastroszony
jak to pracy nie ma? dla tepego lewniwego polactwa jasne , że nie ma bo kto tumana po studiach zatrudni?

Gość rwfq43t34
ja mogę nawet 3-ke dzieci urodzić, ale wiem ze nie urodze bo nie mam pracy juz od ponad pol roku, wiec nawet nie mam kasy, nie moge odkladac, nie mam gdzie mieszkac itp

Gość patytuissa
wcześniej pracowałam jako pracownik biurowy

Gość patytuissa
a wczesniej dawalam duupy

kobiety mając ekae i perspektywy zrobienia kariery tez nie rodza dzieci... patrz spadek narodzin w karajach gdzie becikowe wynosi nie 1zl a np 30tys zlotych, po urodzneiu 3 dzieci zwolnienei z podatkow itd itp a i tak kobiety nie chcą rodzić... wiec będzie europa zapierdalać do 67 roku. w irlandii juz do 68 roku wprowadzają//// lol a panie w polsce do 60....a w irlandi kobiety pracują o 8 lat dłużej...

Gość HMS..CDRS...Petard
To wytlumacz kolezance a nie zgrywasz typowego polaczyne choojoza zawistnego Co mam jej wytłumaczyć? Jak założyć własną działalność? Jakie studia wybrać?....a może jak ruszyć dupsko i przestać narzekać?

Gość Lambadaqqq
szczerze mowiąc nieszczególnie się dziwie, że brak jest pracy dla warstwy społecznej, która cierpi na wtórny analfabetyzm i pisze "ludzią"...

Gość patytuissa
nie podszywajcie się bo ja chcę kulturalnie porozmawiać. Nie ma się z czego nabijać. Mówię jak jest

Gość patytuissa
Widze, ze ci, ktorym sie udalo sa chamscy dla innych.

Gość Lambadaqqq
tak, udało mi się chodzić do szkoły i czytac ksiązki

Gość Otello.......
w Holandii jako kelnerka byś zarabiala 2000 EURO czyli 8 tysięcy PLN miesięcznie, ciekawe kiedy u nas beda takie zarobki a przy tym mieszkania do wynajęcia sa tanie, jakieś 1500 PLN więc można zarobić zastrzegam, że to informacje od osoby która tam pracuje, nie że ja to sprawdzilem na miejscu

Gość patytuissa
Jaką niby założę działalność? Kolejny sklep odzieżowy? Sklepów to u nas jest akurat dużo, pozatym trzeba mieć jakiś kapitał

Gość patytuissa
Zastanawiam się nad takim wyjazdem, ale mam malutkie dziecko i nie wytrzymałabym tęsknoty.