Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qyamber

a jeśli Bóg jednak isnieje ?

Polecane posty

od kiedy Jezus przyszedł na świat dał nam Nowy Testament :) Nie unieważnił Starego , ale wypełnił go .

Gość caroten
brunetka , jaka ty malutka jesteś ?:) kawał baby z ciebie :D a na tym pierwszym zdjęciu to nawet taki trochę babochłop :P

Gość ... kacperek ...
Generalnie powiem Ci tak : Niestety nie mam dziś czasu więc nie popiszemy ale weź PŚ do ręki i przeczytaj je od deski do deski. Zacznij od Nowego Testamentu. To ważne bo Stary mówi o wojnach w Izraelu i generalnie łatwo jest się zniechęcić czytaniem PŚ bo wyrabiamy sobie w głowie że czytamy zwykłą książkę historyczną która nie koniecznie chce wzbudzić w nas wiarę ... Dopiero po przeczytaniu Noweg oTestamentu rozumiemy co to jest PŚ i wtedy już spokojnie możemy poznać Stary Testament. Jednak pamietaj o jednej rzeczy : PŚ nie czyta się na wyścigi. Ty musisz czytać słowo po słowie i po każdym słowie upewnić się że rozumiesz tekst !!! Często jest tak że czytasz wieczorkiem PŚ i nie kończysz jednej strony ... Niech Ci się nie wydaje że to bez sensu bo nawet jeśli jedną stronę będziesz czytał tydzień to i tak spokojnie zdążysz PŚ przeczytać kilka razy w życiu ;) Gwarantuję Ci że jeżeli wnikliwie przeczytasz Nowy Testament to powinno się z Tobą stać coś wspaniałego. Zmienisz się nie do poznania

Gość caroten
to jeszcze gorzej , bo głowę masz mocno nieproporcjonalną do całości :D

Gość nieważne skąd jesteś, ważne
Jezus, nie przyszedł zmieniać Prawa, przyszedł zmienic prawo Archimedesa, chodząc po wodzie, buhahahahahahahaha

Srały muchy będzie wiosna. Byłem bardzo wierzący. Pismo znam być może lepiej od Ciebie. Wierzyć mogę że jest ale na pewno nie jest dobrocią i miłością za jaką się podaje. Nie będę drążył tematu bo zleci się zaraz banda moherów która z chęcią mnie ukamienuje

jak widże autor sie zniechęcił poziomem rozmowy co nie jest dziwne :) powiem ci jednak ,ze Bóg juz cie dotyka skoro takie myśli przychodża ci do glowy . A jednym z największym oszustw diabła jest to ,ze masz jeszcze czas, czas ,zeby uwierzyć w Boga , wyznać swoje grzechy i przyjać zbawienie i życie wieczne .Wykupić swoja polisę :)

Gość kacperek nie pierdziel
głosisz predestynacjanizm, który jest herezją.

allium, Jezus i ta cała banda pedałów z Nowego Testamentu, to tylko dla takich poyebanych moherów jak ty, katolu.

jesli skupiasz ise tylko na Bogu straszliwym , Bogu , który nie owala naśmiewać siez siebie , Bogu St i tylko to ciebie interesuje - nie dizwię siez,e takiego właśnie Boga znasz .

Gość mikikun
oczywiście bóg sprawiedliwie każe złych i nagradza dobrych o tym jest w biblii gdy żydzi zaczęli grzeszyć spotykała ich kara w postaci niewoli lub wygnań ale najpszud wysyłał proroków by ostrzegał ich przed kara i tak było w fatimie ostrzegała przed 2 wojna światowa jeżeli nie przestaniemy grzeszyć to nas ukarze tz sami sie ukarzemy

Nieważne skąd jesteś-poziom twej wypowiedzi świadczy o poziomie twego IQ. Po co tak bluzgasz?

Gość mikikun
Kara jest następstwem grzechu, jest ona jednocześnie wielkim błogosławieństwem dla człowieka, by dać mu czas na opamiętanie się i powrót do Boga, by uratować duszę przed wiecznym potępieniem. Dlatego też należy wielbić Boga i dziękować Mu za wszystko, co dopuszcza na człowieka, bo czyni to z wielkiej troski o niego.

i nie mój, pierdole tych katoli, co sie zlecieli wklejać bzdety.

no to mam nadzieję ,ze sobie pójdziecie grzecznie :)

Gość mikikun
Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. jedno jest pewne albo piekło albo niebo innego wyboru nie ma

merkaba - po raz kolejny prosże przestań . ile razy mozan wklejac to samo ?

gówno o mnie michałku, wiesz i o moim, IQ, właśnie przeczytałem Dzienniczek św Faustyny i odreagowuje, ten szajs swiętoyebliwy.

Gość (..)
Daj spokój, Merkaba dopiero się rozkręca :D ;)

słuchaj mikun- merkabo - skoro twoje wklejki na nikogo nie dizałaja - to moze po prostu są fałszywe ?

Gość mikikun
teraz zabardzo nie mogę bo ściągam dr house sezon 8 odcinek 11

Gość mikikun
prędzej to ze nie rozumiecie co czytacie