Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qyamber

a jeśli Bóg jednak isnieje ?

Polecane posty

Tak:-D wybaczcie ale poniosło mnie i jednak się wypowiem:-D:-D bóg nagradzaa:-D dobrych:-D pedofilia rozrywane trzewia katowane dzieci z połamanymi nóżkami rączkami żebrami roztrzaskaną czaszką,dzieci rodzące się z różnymi niedorozwojami skazane na cierpienie przez całe życie-dzieci które najbardziej umiłował i które są bez grzechu. On Miłość i Dobroć Niewysłowiona pozwala na te krzywdę i patrzy na to zanosząc się śmiechem. Nie kłamie? A może na przestrzeni dziejów zmienił kaprysnie zdanie i nienawidzi dzieci. To tylko jeden argument potwierdzający moje zdanie. Przytaczać dalej?

Gość I belive in GOD
nieważne skąd jesteś, ważne - Jak narazie nie napisałes niczego ciekawego. Zgaduje ze twoje IQ jest poniżej przeciętnej czyli jakies 60. Co do pytania, jelsi Bog istnieje to kazdego z nas za dobre wynagrodzi i za złe ukaże. Proste i logiczne. jak chcecie wierzyc to wierzcie a jak nie chcecie to nie wierzcie. NIkt was do wairy w Boga nie zmusza. Wasz wybor. Co niektorzy z was maja jakies wąty do ludzi wierzacych. Wydaje wam sie ze skoro wy bluzgacie na Boga i w niego nei wierzycie to jestescie lepszymi ludzmi. Jesli tak to w czym jestescie lepsi. Bog na was patrzy i moze kiedys was dotknie palcem i sie opamietacie i nawrocicie. Czego wam zycze z calego serca. Czytajcie Biblie i otworzcie wreszcie oczy. Amen

Gość mikikun
długa droga przed tobą nie wierz i nie znasz masz wolno wole gdybyś nie miał wolnej woli to byś głupot nie pisał na forum bys był zamkniety w klatce z świniami i kurami a twoja egzystencja opierała na spaniu i wydalaniu extramentów

Tak mnie dotknął już jako małego chłopca głęboko wierzącego w jego miłość dobroć. Katowany do krwi i nieprzytomności prawie każdego dnia utraciłem te wiarę w jego 'dobroć' i już nigdy w nią nie uwierze za piekło które mi urządził na ziemi. Aż dziwne że jeszcze mi ręka od tych bluźnierstw za jego przyczyną nie uschła. Pewnie teraz w niewysłowionej swej dobroci zezwala mi na to za krzywdy które mi wyrządził:-D:-D:-D

Gość mikikun
hiob miał gorsze rzeczy i nie zwątpił ludzie przeżyli Syberia oswiecim i nie zwątpili po prostu nie mogłeś utracić wiary bo jej nie miałeś

Gość jaki,taki
"przychodzi wam do głowy taka możliwość? Że mimo wszystko on isnieje ?" przychodzi, ale co do dla mnie za różnica, jeżeli istnieje ? w zasadzie żadna, prawdopodobieństwo, że trzeba być wobec Stwórcy dokładnie takim, jak mówią religie jest prawie zerowe, więc w sumie niczego to u mnie nie zmienia :)

Gość I belive in GOD
To dziwne ze za wszystkie krzywdy i cierpienia na swiecie ludzie zwalaja wine na Boga. Wg ludzi chyba tak jest latwiej. Zlamalem noge, wina Boga, wyrzucili mnie z pracy, wina Boga, zarabiam tylko 1000 zl na miesiac, wina Boga, Zarazilem sie HIV bo uprawialem sex z prostytutka, wina Boga, Zaliczylem wpadke z dziewczyna, wina Boga Moznaby tutaj wymienaic w nieskonczonosc. 2 wojna swiatowa to tez wina Boga, hitler i jemu podobni nie mieli z tym nic wspolnego. Palenie na stosie niby czarownic to tez wina Boga bo w Biblii jasno pisze zeby palic ludzi na stosach za byle glupote. itd itd itd itd Mamy 21 wiek a ludzie dalej ciemni są.

Wolna wola:-D:-D kolejna bajka:-D:-D w szczególności judaszowi ją dał, już poprzez proroków zapowiedzi skazał go na zdradę jezusa po czym na wieczne potępienie:-D Nasz Kochany Dobry Bóg:-D

Gość do: I belive in GOD
Biblia jest pełna sprzeczności. Skąd się wzięły setki wyznań chrześcijańskich? Stąd, że każde interpretuje Biblię inaczej. Bóg nie może być taki perwersyjny, by bawić się w niedopowiedzenia i szarady.

Gość mikikun
2 wojna swiatowa to tez wina Boga, hitler i jemu podobni nie mieli z tym nic wspolnego. była o tym mowa w objawieniach fatimskich w 1917 roku o 2 wojnie św i Maryja powiedziała ze jeżeli ludzie nie przestana grzeszyć będzie o wiele straszniejsza wojna podała szczegóły kiedy to będzie za którego papieża

Gość I belive in GOD
A to Bog bawi sie z nami czy moze my bawimy się z Bogiem i innymi ludzmi. A no jest jeszcze szatan ktory lubi bawic sie ze wszystkimi.

Gość mikikun
judasz został opentany przesz szatana pisze o tym w bibli

HIV-em nie musisz zarazić się od prostytutki :D 🖐️ Na Ziemi powinna być idylla skoro czuwa nad nami wszechpotężna siła w postaci "boga". Ma tyle przymiotów, że czasem zastanawiam się nad znaczeniem niektórych. Jest egoistyczny i nie chce mu się używać tych swoich wszechsił czy jednak bawi się nami jak marionetkami?

Gość I belive in GOD
Maryja powiedziala ze bedzie wojna, ale to znaczy ze Bog te wojne sprowadzil czy maryja ostrzegala ze jesli nadal bedziemy postepowac tak jak postepujemy to przez takei postepowanie ludzie sprowadza na siebie i innych nieszczescie ?

Gość mikikun
Łk 22, 3 Wtedy szatan wszedł w Judasza, zwanego Iskariotą, który był jednym z Dwunastu. HIV-em nie musisz zarazić się od prostytutki ale jest wynikiem grzechu

Jakoś nikt nie ma argumentów na przykłady które podałem tylko wykręca się sianem pierdoląc o hitlerze:-D aha czyli skoro maryja zapowiedziała wojnę to znaczy że hitler-to anioł-posłannik boży wymierzający karę bezbożnikom:-D:-D

Gość I belive in GOD
WIdze ze dwoch ludzikow pod czarnymi nickami nic nie rozumie ale sie wypowiada. dyskusja trwa. heh

Ta opętany:-D:-D bóg w chuj lat wstecz przepowiedział zdradę przez proroków i opętany:-D dobre sobie:-D dobrze wiedział co będzie więc gdzie tu wolna wola:-D pod chuj to my ale nie nas:-D

Gość I belive in GOD
Bog zawsze wiedzial co bedzie, przeciez zna przeszlosc terazniejsza i przyszlosc. I tylko On wie jak sie to wszystko skonczy

I belive in God-oświecona istota wszystko wiedząca znająca nawet tajemnicę trójcy:-D:-D

Gość kacperek nie pierdziel
Biblii jest jasno napisane, zeby kamienować ludzi za byle glupote.

Gość I belive in GOD
Rewelacja znowu dwoje czarnych wypowiedziało sie po mistrzowsku hehe. No popatrzcie jakich mamy inteligentow w Polsce.

Proszę konkretne odpowiedzi a nie naokoło tematu bo mnie takie nie satysfakcjonują

Gość I belive in GOD
Ej ludziki a zadawalisci etutaj pytanie "kto stworzył Boga" ?? tak pytam bo to jest najlepsze pytanie jakie zadaja np ateisci i inni smieszni ludzie

śmieszni ludzie? śmiesznymi to są Ci co wytworzyli sobie boga, z którym niby lepiej ma się żyć. Bóg jest dla głupców, ale jak zdążyliśmy zobaczyć coraz więcej się odsuwa od wiary i posuwa tego waszego boga 🖐️

Gość I belive in GOD
Tak czy siak po smierci twojej zobaczysz czy bylo warto czy nie i kto kogo bedzie posuwal