Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qyamber

a jeśli Bóg jednak isnieje ?

Polecane posty

Gość brudny jerry
a jeśli Bóg jednak isnieje to mamy przejebane!

Ale co warto? Myślisz, że na progu mego jestestwa się nawrócę i będę błagała o przebaczenie? Mylisz się, grubo 🖐️

Michaił - nasza wolna wola istnieje w czasie, a Bóg zna nasze przyszłe wybory bo istnieje poza / ponad czasem.

Gość I belive in GOD
A myslisz ze mnie obchodzi twoje zycie i co ty bedziesz robic na tym progu. Masz wolna wole i nic mi do twoich decyzji dobrych i zlych. Tylko ty odpowiadasz za swoje zycie.

Ha ha ha w chooy zrozumiałe:-D:-D już wszystko wiem:-D już zapierdalam na kolanach błagać o przebaczenie do Częstochowy:-D wolna wola w takim razie to i tak jedna wielka ściema:-D:-D

Gość I belive in GOD
Michaił skoro tak twierdzisz.

Gość jaki,taki
"Ej ludziki a zadawalisci etutaj pytanie "kto stworzył Boga" ??" powiem tak, nikt nie stworzył, zawsze był, wieczność jest faktem, to nie kwestia wiary

Gość I belive in GOD
No tak tylko wtedy to napisalem. Bo zawsze smieszyli mnie ludzie ktorzy sie o cos takiego pytaja

Ale co sie złościsz, kto ci każe od razu zapi­erdalać do Częstochowy albo zapi­erdalać na kolanach? :D Pytałeś więc piszę w jaki sposób się to wyjaśnia.

A mnie zawsze śmieszy odpowiedź na tak błazeńskie pytanie. Bóg istniał zawsze :D niezły dowcip.

Gość I belive in GOD
No bo taka jest prawda. Bog istnial zawsze. Bog jest poza czasem. Czas obowiazuje tylko w swiecie materialnym. No ale skad ty to mozesz wiedziec.

Gość jaki,taki
"A mnie zawsze śmieszy odpowiedź na tak błazeńskie pytanie. Bóg istniał zawsze niezły dowcip. " czyli uważasz, że wszystko powstało kiedyś z niczego :o

a jeśli Bóg jednak isnieje ? } To mnie to nic nie zmienia. Błędy, czy tam grzechy, które popełniłem, uczyniłem wierząc że robię dobrze.

Tak, tak ;) a chrzest kupiliśmy sobie w 966 roku ze zwieszoną głową, jako plugawe pogaństwo. Nudni jesteście, to wszystko już było.

Powstało z czegoś, ale nie dzięki jakiemuś nadprzyrodzonemu bliżej nieokreślonemu bytowi, no bez jaj. I że niby to żebro? No proszę was.

Adam i Ewa mieli tylko dwóch synów. Jeden drugiego zabił skąd reszta ludzi?:-D przypuścmy że kain popierdalał mamuśke. Z takich związków rodzą się niedorozwoje,to pewnie owe piętno którym zostało naznaczone kainowe plemię. A co za tym idzie wszyscy jesteśmy niedorozwojami:-D najpierw bóg pozwala na ruchanie mamusiek sióstr i córek a za chwilę przestaje mu się to podobać i niszczy sodome i gomore. Nieee nasz dobry bóg nic a nic kapryśny nie jest:-D:-D:-D:-D

Gość I belive in GOD
Myrevin- dlatego masz cale zycie na nawrocenie. Kazdy popelnia bledy, grzechy itp. Jesli wierzysz w Boga i starasz sie zyc tak jak Bog nakazuje, bedziesz zbawiony.

Gość dupadupaaa
Nie wiem o co się tak ciskacie. Macie wolną wolę, możecie robić ze swoim życiem co tylko chcecie. Bóg do NICZEGO nie zmusza, chcesz zabijać - zabijaj, chcesz kraść - kradnij, Your choice. Tylko się potem nie zdziw jak za to odpowiesz. Bo Bóg ostrzega, kara nie jest ukryta A w ogóle to już widzę jakby ludzie się cieszyli, jakby Bóg interweniował w ich życie, ehe akurat

Gość malska
bog istnieje wiec dlaczego ksieża ograbiają rencisów,dlaczego sie nie boją piekła i molestują dzieci czemu przyprawiają rogi mężą,jako przyjaciel rodziny ,jak bóg istnieje to wszystkie religje mają jednego boga i widzi jaka jest niesprawiedliwość na tym świecie,buddyzm ,muzułmani, jechowi -prawosławni ,ewangielicy to naszej religi odłam

Gość jaki,taki
"Powstało z czegoś, ale nie dzięki jakiemuś nadprzyrodzonemu bliżej nieokreślonemu bytowi, no bez jaj. I że niby to żebro? No proszę was. " jakie żebro ? :) nie utożsamiam bytu nadrzędnego z religą

Gość I belive in GOD
Widac wszyscy poszli spac. Dobranoc niewierni

Gość jaki,taki
nie jest nierozerwalna, dla mnie ten byt nadrzędny, to taka jakby inteligentna energia, energia to fizyka, a że inteligentna, to po prostu nieznana nam jeszcze fizyka, coś jakby kwantowa świadomość, tylko że na nieskończoną skalę widzisz, żadnej religii, tylko fizyka

Gość I belive in GOD
reaktywacja tematu bezbożniki

Gość hello hello :)
No i o czym jeszcze pogadamy

Gość I belive in GOD
Reaktywacja wątków religijnych. Milego dnia zycze