Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po co komu dzieci?

Facet ktory nie chce miec dzieci i koniec!!

Polecane posty

Gość po co komu dzieci?

Co z tego ze bede mial dzieci? pozniej otoczenie bedzie wymagalo zeby one mialy swoje dzieci? no po co i na co to komu? ja nie mam nic przeciwko by dzieci sie rodzily ale sam mam 32 lata, cztery zwiazki i kazdy zwiazek konczyl sie tym ze nie chce miec dzieci. Rodzice tez chcieliby zebym mial wnuki a ja pracuje, dobrze zarabiam i wole wydawac na co innego pieniadze niz na ubranka i ksiazdki do szkoly dla dzieci.

Gość może po prostu ma
Jesteś jedynakiem?

no i masz racje dzieci nie powienni mieć ludzie , którzy tego nie chcą . ale ty czekasz na medal ?

Gość po co komu dzieci?
Tak! Jestem jedynakiem, to znaczy mam przyrodnią siostre ze strony ojca, ona już jest matką ale to nic. Ja nie chce miec dzieci bo po prostu ich nie lubię, nie jestem w stanie poświęcac swoich finansów dla dziecka, mam wygodne życie i cieszy mnie to.

Mezczyzna w Twoim wieku powinien dazyc do tego by miec potomstwo. Dzieci to bardzo fajna sprawa, dostarczaja mnostwo radosci i wszystko robisz dla nich, dla mnie mezczyzna ktory nie chce miec dzieci ma jakies problemy z psychika, kazdy normalny facet chce przedluzyc swoj rod.

Gość Piruet na lodowisku
i kazdy zwiazek konczyl sie tym ze nie chce miec dzieci. lepiej, żeby się tym zaczynał :P oszczędzicie sobie wzajemnie wielu nieporozumień

Gość po co komu dzieci?
Ja jestem jak najbardziej normalny :D :D trzy razu do roku jeżdże na czasy zagraniczne :D :D kupuje sobie markowe ubrania i jadam w drogich restauracjach. Większosc czasu poświęcam na gry komputerowe. I co to za głupota z tym przedłużeniem rodu? jak będę miał same córki to one raczej rodu nieprzedłużą :D :D :D

Nie zdziwiłabym się, gdyby właśnie od tego się zaczynał, ale przecież kobiety w swojej naiwności liczą, że przekonają faceta do zmiany zdania lub co gorsza stawiają przed faktem dokonanym...

Mezczyzna w Twoim wieku powinien dazyc do tego by miec potomstwo. ALE BZDURYYY :D Dzieci to bardzo fajna sprawa, dostarczaja mnostwo radosci Nie każdemu. Nie każdy człowiek rodzi się po to, by zostać rozpłodowcem. dla mnie mezczyzna ktory nie chce miec dzieci ma jakies problemy z psychika A dla mnie mężczyzna, który nie umie zaakceptować odmiennego zdania, jest ciężkim idiotą. kazdy normalny facet chce przedluzyc swoj rod. Nie każdy. Niektórzy chcą żyć dla siebie i swojej Połowicy. Im wystarczy ich mały, ale serdeczny, ciepły świat ich dwojga.

Gość mariner
Powinien i powinien! Bzdura do kwadratu.Niedlugo bedzie panstwo z klechami zagladac nam do rozporka System polityczny jaki stworzono w panstwie nie sprzyja bycia rodzicem i slusznie sie facet buntuje przeciwko niepisanym normom. Bo niby jakie prawo go zmusza a by byc rodzicem ? chce sobie uzywac zycia to jego sprawa ! Ja go popieram ! Sa ludzie ktorzy potzrebuja przedluzenia swego istnienia poprzez bycia rodzicem.Kiedys to byla sukcesja majatkowa ,nazwisko,rod itd takie tam bzdury. Dzisiaj mamy naczelna wartosc jaka jest wolnosc i tego sie trzymajmy.

Gość caroten
ale kto go zmusza ?:) gośći tu sobie fantazjuje a wy siewpieniacie .

Gość aśkaaaaas
ja też nie chcę mieć dzieci i już 1 związek mi się przez to rozleciał, bo nei chciałam ani ślubu ani dzieci :-O trudno, nie bede się do niczego zmuszać, teraz planuję wycieczkę do Indii i wolę to, niż babranie się w kupkach i zupkach Mam 30 lat, więc już raczej mi się nie odmieni, a rodzice nalegają :-O ehhh zawsze im mówię, ze jak im brakuje dziecka to niech sobie zrobią :-D

Jeden z moich synow ma 32 lata i tez zyje z kobieta bez slubu, nie planuja dzieci co mnie boli bo chcialbym miec kolejne wnuki. Drugi syn zonaty i dwoje dzieci a co do corki to ona ma dziecko i to dziecko nosi moje nazwisko, czyli corka tez moze przedluzyc rod. A kasy nie zarabiasz dla siebie, tylko wlasnie po to by zalozyc i utrzymywac rodzine.

A kasy nie zarabiasz dla siebie, tylko wlasnie po to by zalozyc i utrzymywac rodzine. HAHAHAHAHAHA :D:D:D Kasę każdy wydaje tak, jak chce, szanowny głowie rodziny. Ty chcesz na dzieci, autor - na siebie. I tobie NIC do tego :)

Gość ale pomysl... choc troche
Gdyby Twoj ojciec tez tak podchodzil do sprawy-i nie chcial dzieci-nie i koniec-to Ciebie nie byloby na swiecie :P

Gość taka.tam.jedna
Nie Ty jeden. Ja też nie chcę dzieci, mamy tyle samo lat. I odkąd się ujawniłam to okazało się że podobnie myślą niektórzy znajomi. W tym pary małżeńskie. A rodzina już to zaakceptowała. Wciąż panuje przekoaniae o założenie rodziny=dzieci. Albo, że kobieta bez dzieci jest... hmmm dziwna? delikatnie mówiąc. Ale powoli to się zmienia choć jeszcze długo to potrwa. Jedni widzą siebie i się realizują jako rodzice ale niektórzy nie maja takich zapędów. Wiec po co kogo uszczęśliwiać i przestawiać na swoją modłę?

Gość frodo11111
autorze - 100% poparcia!!!!

Gość frodo11111
No nie powiem , mogę jakieś mieć. Trochę przeżyłem w tym życiu. Nic się nie dzieje bez powodu...

Gość do kogos tam z gory
byłam w Indiach raz z dziecmi, raz bez, nie wiem, co to za przeszkoda. A autor chwala Bogu, ze nie ma dzieci, po co geny głupiego przekazywać.

Gość kobietka:)
jego sprawa, niech tylko uprzedza na początku,a nie po4 latach...

Gość Taka_Ona_1988
Hmm no aż głupio się przyznać ale mimo że jestem kobietą to jakoś też niespecjalnie ciągnie mnie do tego żeby mieć dzieci, podobnie jak autor mam wygodne życia i nie chciałabym tego zmieniać poki co... Czasem jak gdzies jestem i widze dzieci to wiadomo no fajne, nawet przez krotka chwile moze mam jakas taka mysl ze fajnie bylo by miec, ale ta mysl mnie bardzo szybko opuszcza i jakos tez nie widze tragedii w tym zeby nie miec dzieci i cieszyc sie zyciem z kims ;)