Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Nosidełko - czy warto?

Polecane posty

Mam chustę i nosiłam w niej mojego synka latem i jesienią (obecnie ma 11 mies.), ale nie ukrywam, ze wiązanie jej sprawia mi trochę kłopotów i mam problem we właściwym dociagnięciu materiału. Efektem tego jest to, ze chusta się czasami luzowała i mały zjeżdżał kilka centymetrów niżej (tzn. nie wypadała z chusty, ale całość zjeżdżała mi niżej). Zastanawiam sie teraz nad kupnem nosidła ergonomicznego, ale nie wiem, czy warto (prawie 400 zł) skoro już mam chustę, która też kosztowała niemało. Wydaje mi sie, ze nosidło jest szybciej i wygodniej zapiąć - czy tak jest w istocie? Do tych które noszą w nosidłach: - jak duże dzieci nosicie? Bo zastanawiam sie, czy to tylko dla niemowląt, czy też starsze dzieci nadal lubią nosidła i nosicie je? - jakie nosidło macie i polecacie (lub niepolecacie)?

w nosidle nosiłam małą od 5 miesiaca zycia do roku. potem chodziła sama

Gość koralowa ryba
Ja przy córce miałam chustę a przy drugim zainwestuję w nosidło.

Agawa - mam identyczny problem jak Ty!! Gdyby mogło się wypowiedzieć więcej doświadczonych w tym temacie mam to byłoby super...

bjorn, miałam i przy 2-ce dzieci się super sprawdziło, jednak dziecko do półtora roku to max.. póżniej robi się za ciasne.

Gość hej-sprzedam
my nosilismy córkę tylko kilka tygodni bo pani rehabilitantka nam zakazała.Ale to prawda,ze jest super,nie to ze reklamuje co chce sprzedać:)) ale naprawdę wypróbowałam kilka i to był strzał w 10-tkę:)

Ja też tylko maluszka nosiłam w chuście (miałam elastyczną), był leciutki i karmiony piersią to na dłużej wybywaliśmy. Polecam nosidła mei-tai, dostałam jedno takie, miękkie jak chusta tkana a wiązanie prościutkie. Tyle że nie orientuję się ile kosztują, ja mam domowej roboty. Szwagierka jest zwolenniczką noszenia, szybko zrezygnowali z wózka, mały wszędzie na piechotę a jak już chodził to właśnie mei-tai się przydawało na dłuższych trasach. Ja teraz (mam synka w wieku twojego) chyba kupię jakąkolwiek niedrogą parasolkę, bo mój wózek z dzieckiem daje popalić, i ,mei- tai będę więcej używać. Swoją drogą, niekoniecznie te najdroższe są lepsze, miałam chustę chyba najtańszą z Allegro, bo Pentelki i była bardzo fajna.

Własnei oglądam w necie nosidła Mei-Tai. Nie są tak przeraźliwie drogie - na Allegro mozna juz kupic w granicach 100 zł. Czy któraś z Wasm ma Mei Tai i moze cos powiedzieć?

Gość cgiuj
MT łatwo uszyć.

Gość mamamunia
ja mam nosidło ergonomiczne Tula, super mięciutkie i śliczne.

Na pewno nie polecam nosideł które mają tylko szelki= pętelki na ramiona, mi najlepiej nosi się takie w którym- jak w chuście- krzyżuje się na plecach szelki i wąże z przodu, dla mnie to jedyny sposób żeby ten ciężar naprawdę właściwie się rozkładał.

no właśnie, też się nad takim zastanawiałam... Różne opinie krążą o Pentelce, dlatego nie jestem pewna... ale wygląda nieźle :)

Ale własnei przeczytałam w komentarzach Pentelki, ze ktoś napisał, ze w tym nosidle nie ma możliwości regulacji pasków z klamrami gdy dziecko ma się juz na sobie - wiec kicha .....

Gość hm.........może i wygodne ale
głowa lata dziecku jak ta lala.Dla mnie odpada.