Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudna__decyzja

powrót do Polski po latach - kto mial taką sytuację???

Polecane posty

Gość zdersperowana tylko że
Polki wyjątkowo często mają te "zagrożone ciąże" w przeciwieństwie do kobiet innych narodowości. To jakas narodowa plaga czy co? Ciąża to stan fizjologiczny a nie choroba!

Gość Martyna28
widać, że masz słabe pojęcie o ciąży. Z mężem staraliśmy się o dziecko od kilku lat.Wcześniejsze dwie ciąże poroniłam, pracowałam po 12 godzin w fabryce na stojąco. Zwolniłam się z pracy jak tylko dowiedziałam się o ciąży, pracodawca i tak musi mi płacić macierzyński bo pracowałam długo. I wiesz co? W dupie miałam to co sobie o mnie pomyśli pracodawca czy inni (już nie raz słyszałam, że przyjechałam, zaciążyłam i domagam się benefitów, ale mi to totalnie wisi), dla mnie najważniejsze było dziecko. W UK nie ma czegoś takiego jak ciąża zagrożona, nawet nie ratują ciąży jak coś się dzieje przez ten czas, ale czego się spodziewać po kraju w którym aborcja jest legalna do 24 tygodnia?! Ktoś kto nie był w takiej sytuacji nie zrozumie, ale do oceniania to pierwszy. To przykre.

Gość Martyna ale nie każda
kobieta ma takie problemy jak ty. Ich ciąże przebiegaja prawidłowo, bez zadnego zagrozenia a mimo to nie chce im sie pracowac. I dziwic sie potem, ze nie chcą kobiet zatrudniać!

Gość Martyna ale nie każda
i zwolnienie lekarskie powinno być z uzasadnionej przyczyny a nie, że "jestem w ciąży wiec mi sie należy" :O

Gość HELLOOOOO.....
Temat chyba dotyczy czegoś innego a nie ciężarówek na zwolnieniach lekarskich! Czy matki-Polki wszedzie sie muszą wtracić swoje 3 grosze?