Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to w sumie jest

Jezdzenie na gape autobusami, tramwajami- mam pytanie

Polecane posty

Gość jak to w sumie jest
a na jakim czacie mozna cie teraz znalezc?

Gość ulica sezamkowa192
wiem, ze to przypadek, bo przeciez mogly byc kontrole co dziennie ale miala fuksa. a ja bylam taka zla :)

Gość malaMiddddd
powiem wam, że w Niemczech (Monachium - metro i kolejka naziemna) to z kanarami jest bajka - mają zawsze na wierzchu plakietkę, więc od razu widać i po tym jak wsiądą (zawsze gdzieś w środku, to idą przez całe metro - (nie ma podziału na wagony jak w Warszawie) i idą z tą plakietką na wierzchu na sam koniec i tam zaczynają sprawdzać :D Nie ma problemu, żeby wysiąść bez biletu na następnej stacji :D Natomiast w autobusach i tramwajach to jeszcze nie widziałam kanarów,głównie metrem się jeździ. Co ciekawe, mało kto nie kupuje biletu :D sama kupuje :) ale tutaj to w stosunku do zarobków nie jest tak drogo...

Gość marcin_28
spotkania z kanarem na początku są stresujące, potem traktowałem je jako dokształcanie sie w walce z nimi.Teraz gdy kanar mnie zaskoczy lekko sie usmiecham gdyz wiem ze jego szanse na wlepienie mi mandatu skutecznego są bliskie 0

Gość marcin_28
wejdz na jakikolwiek i mi podaj

Gość mnie czesto kanary
lapia. jeden przejazd na 10 i kontrola. mieszkam w olsztynie

Gość jak to w sumie jest
ok, wejde na wp na warszawe. Bede miala taki nick jak tutaj, jak mozesz to tez wejdz pod tym co masz tutaj

Gość kanar3242
jacuś znowu bez biletu jeździsz, mandaty dostajesz i bzdury wypisujesz, oj jacuś jacuś chłoptuś ty moje jo cie lubia ale dostaniesz nastepnym razem taki mandat ze oboczysz :* no jacus usmiech :) a nie komunikacje okradać :(

Gość sdfghjkl
Co za czuby,kurwa 1,70 szkoda na bilet w dodatku ze nie korzysta czesto.Nie osmieszaj sie dziecko.U mnie bilet koszt 2,70 i nie przyszlommi do głowy zeby nie kasowac.Zawsze jak kanary zlapia gapowicza niezły ubaw wtedy wszyscy mają,wszyscy obcinaja takiego delikwenta i jest niezły obciach.

Gość malaMiddddd
ale bilety mają jakieś porąbane, tzn są ważne wszystkie tylko do końca dnia, lub końca tygodnia, końca miesiąca :D normalnie jak to pierwszy raz zobaczyłam, to mnie zatkało, np. kupujesz bilet dzienny (5 euro) nieważne czy o godzinie 7 rano, czy o 19 - jest ważny tylko do następnego dnia, a nie jak u nas przez 24 godziny od chwili skasowania, tak samo tygodniowy, kupujesz w poniedziałek, czy w piątek, to do końca aktualnego tygodnia jest ważny, miesięczny kupisz 27 lutego, to jest on ważny do 1 marca i tyle samo oczywiście kosztuje, jak 1go lutego :D to jest tutaj beznadziejnie pomyślane :D Niemcy się nie popisali z tym akurat :D tak samo kasowniki mają jak my za komuny :D u nas to wierzcie mi - jest bardzo nowocześnie :D natomiast fajną opcje mają z biletami grupowymi, no i do 13 roku życia jeździ się za darmo...

Gość malaMiddddd
w Warszawie to pamiętam, że 200zł miesięczny kosztował, w stosunku do zarobków, to naprawdę dużo. Jak teraz była podwyżka i oficjalnie są zapowiedziane kolejne, to nic dziwnego, że ludzie będą jeździć bez biletu. Też bym tak robiła...

Gość prezeskomunikacji
ja jade za darmo czym chce bo jestem prezesem komunikacji niechby ktory kanar mi mandat dal to juz bym zwolnil uja:*

Gość mmLena07
Miałam kumpla, którego ścigał komornik za zaległe mandaty za jezdzenie bez biletu. Uzbierało się tego ok 3 tysięcy. Ostatecznie nie musiał nic płacić. Nie miał udokumentowanych przychodów (a kasę trzymał u brata na koncie) i komornik stwierdził, że ma ciekawsze rzeczy do roboty i umorzył dług.:-))

Gość dsalflsd
macie jeszcze jakieś fajne sposoby ? :))

Gość kanar3242
pracuje w komunikacji i jezdze za darmo :] czasem jakiemus frajerowi dam mandat i zarobie prowizje:)

Gość ja bym sie bala tak jezdzic
z moim szczesciem:p u nas straszne kary sa...moja kolezanka raz jechala bez biletu no i ja zlapali, dostala mandat 170zl, miala na zaplate 5dni, nie zaplacila przyszlo pismo, ze podwyzszaja mandat o 50zl, znowu nie zaplacila znowu przyszlo pisemko, ze podwyzszaja mandat o kolejne 50zl, znowu nie zaplacila, przyszlo pismo, ze jak nie zaplaci to skieruja sprawe do sadu, wiec w koncu zaplacila, zamiast 170zl-270!!:D druga miala to samio:D :D wiec ja zawsze z biletem jezdze :p ale lepsza karta miejska:p

Gość kanarszczesliwydzien
a ja jestem kanarem i pewnego dnia jechala fajna sis i mowie daj bilet a ona nie mam a ja bedzie mandacik a ona ze no zobaczymy czy bedzie i rozpiela mi nagle rozporek i wyciagnela moja sprezysta palke ktora momentalnie jebla ja w oku ale potem pomasowala i przeszlo i wlozyla moja wielka palke do ust i zaczela ja mocno obciagac az wszyscy pouciekali z autobusu i zostalismy sami i wtedy sciaganalem jej majciorki i rznalem ja w cipeczke mocno rznalem ja 30 minut az autobus dojechal na petle a na koniec spuscilem jej sie w cipke i na twarz i moja sperma zalala caly autobus :)

Gość Dadiaxa
Śmieszni jesteście z tym co piszecie. Ja jestem kontrolerką i NIGDY nie odpuszczam - kierowca blokuje drzwi, jak nie ma dowodu to jedziemy autobusem na komisariat - a jaki koszt takiej przejażdżki i zmiany trasy:D Ale dzięki Wam zawsze mam dobre premie, dzięki 🖐️

Gość Dadiaxa
ale jak ktos ma fajne ksztalty to puszczam wolno:* :)

Gość ddfdsfsdfs
fajne, fajne :)

Gość mmLena07
oglądałam ten film w kinie :) fajny, najlepsze było jak biegali po torach, żeby zdążyć przed pociągiem do następnej stacji... :)

Gość dawajcie jeszcze
up

Gość ja mam jeden sposob
ktory jeszcze mnie nie zawiodl, ale to wina zjebanych kasownikow w autobusach i tramwajach w moim miescie:P Mianowicie czasami je blokuja i nie da sie skasowac biletu. Po prostu sie psuja czy nie wiem co. Kiedys jechalam dluga trasa kasowniki nie dzialaly wparowali kanarzy i bilety chcieli a tu dupa:D Od tamtej pory jak jest kanar to mowie, ze jak wsiadalam to kasownik nie dzialal, bilet mam ale nie moglam skasowac. Jak sie jakis burzy mowiac, ze czemu inni maja skasowany to mu mowie, ze ja jade juz X przystankow i nie bede przeciez za kazdym razem podbiegac i sprawdzac. Kiedys czepnal sie jeden, ze moglam przeciez zobaczyc ze juz dzialal chyba bo inni kasowali. To mu odpowiedzialam ze moim obowiazkiem jest skasowanie biletu a obowiazkiem komunikacji miejskiej jest udostepnienie mi tego i nie bede jak sep wypatrywac co sekunde czy ktos bilet skasowal. To wina zawodnej komunikacji miejskiej i jak chce niech mi wypisuje mandat ale ja sie odwolam. Nie wypisal:) Robie tak zawsze i z reguly dziala. Poza jednym razem gdy upierdliwa baba chciala mimo to wypisac mi mandat- ucieklam:D

Gość manio ciekawski
menda :D

Gość Marcin _28
gdzie?

Gość manio ciekawski
w twoich spodniach :p ok, chodziło mi o tę cwaniarę od popsutych kasowników :D

Gość Marcin _28
to sposob do duppy,warszawski kanar by sie usmial a potem wezwal policje i wystawil mandat

Gość 129381290381
Ja wam polecę przede wszystkim jazdę rowerem, w mieście- najlepszy wybór. Na allegro mozna kupic uzywane, byle nie kradzione bo wtedy grozi wyrok za paserstwo. CZasem za 50 zł mozna już nabyc sprawny rower, stare markowe od 200. Proste zapiecie i smigasz. A jak sie juz dostanie manadat to jest kiepsko. Ja ostanio za jeden na ok. 70 zł, jak go zlekcewazyłam to przyszo sądowe wezwanie do zapłaty na 120 zł. Wywaliłam je, no i po 2 latach komornik sądowy- muysiałam zabulic prawie 500 zł.. :(

Gość 129381290381
Jesli chodzi o przechytrzanie kanara- to ja po prostu jak zauwazyłam ze jest kontrola, to nie czekałam jak dupa tylko przechodziłam jak byl odwrócony za jego plecami. Raz mi sie udało coś niemozliwego- w tramwaju dwóch kanarów- ze mną łacznie siedem osób i nie sprawdzili mnie!