Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaSieBoje!

Klamra drutowa na palec u stopy.

Polecane posty

Gość JaSieBoje!

Hej. Dzisiaj idę na założenie takiej klamry - drutowej. Ogólnie palec mam już wyczyszczony i wgl. bo byłam już pare razy. Ale teraz mam mieć zakładaną tą klamrę i cholernie się boję! Czy to boli?! Bo kosmetyczka mówi że nie, lekarka mówi że nie i wgl dużo ludzi mówi że nie boli ale niektóry mówią że boli. Przepraszam wiem że panikuje ale przeszłam już zabieg zerwania płytki paznokcia a mam 13 lat i strasznie się boję! Proszę o pomoc!!!

Gość 5%
:D

Gość annia.....................
Nie bój się.w ogóle nic ,a nic nie boli. Ile płacisz za założenie????

Gość JaSieBoje!
73 zl i 18 groszy

Podszyw spadajOK.

Gość JaSieBoje!
to niestety nie podszyw,tyle place

Aha! W ubiegłym roku płaciłam 80 zł.

Gość JaSieBoje!
ania, ja mam 13 lat,czy moge Ci mowić Ty?

Jaaaaaaaaasne,że możesz.

Gość JaSieBoje!!
Ten wcześniej to podszyw. -.- Nie wiem jeszcze ile zapłacę dowiem się w gabinecie. A ty miałaś zakładaną klamrę drutową? Boję się :< To naprawdę nie boli?

Tak drutową u kosmetyczki. Uwierz mi ,że nie ma się czego bać. Po założeniu musisz uwazać,żeby nie spadła.Na pewno o wszystkim powie Ci kosmetyczka.

Gość JaSieBoje!!
To czemu niektórzy mówią że to boli .. ? :< Np. taki jeden napisał : "No niestety zakładanie klamry trochę boli. Nie da się niestety tego uniknąć." .. Ja już nie wiem komu mam wierzyć :

Gość mlk
luz, to naprawdę nic strasznego. A już w porównaniu do zrywania to jak piekło i niebo. miałam klamrę zakładaną kilka razy i troszkę bolało tylko za pierwszym razem gdy miałam wielki stan zapalny. a potem już na luzie -nie bolało nic.

Gość mlk
a poza tym to pomyśl -chyba lepszy nawet chwilowy ból niż męczenie sie latami z wrastaniem. ja już zapomniałam co to wrastanie jest właśnie dzięki klamrom i tamponadzie. :D

Gość JaSieBoje!!
Dzięki. Ale ja nie mam żadnego stanu zapalnego. Po prostu kosmetyczka chce mi wyprostować ten palec, bo mam strasznie krzywy paznokieć i przestał mi rosnąć. Po prostu się zapadł. No i się boję czy to całe podnoszenie paznokcia boli, czy ogólnie zakładanie boli :

Gość JaSieBoje!!
Eh, no boje sie no, strasznie się boję ;(

Gość mlk
no to tym bardziej nie ma co panikować, rozumiem że stan twojego paznokcia to efekt zrywania. Widziałam taki paznokieć i normalnie aż się chce skopać chirurgów partaczy co zrywają. Co do samej klamry to podnoszenie będzie stopniowe. Nie zrobi się naraz bo mógłby się paznokiec się uszkodzić. Spokojnie będzie dobrze.

Gość JaSieBoje!!
Ale serio, czy to będzie bolało? ;

Gość mlk
jezu a skąd mam wiedzieć? nie porównuj klamry do zrywania. Tam był ból a tu ulga bo przestaje boleć i jest lepiej. mnie bolało odrobinę przy stanie zapalnym a potem nie bolało wcale -mialam kilka razy zakładane klamry. to nie bolało uwierz. nie panikuj bo nie ma przed czym. Zresztą co ma tam boleć? podłożenie cienkiego druta pod krawędź paznokcia? a potem tylko złączenie drutów i lekkie skręcenie żeby podnieść płytkę paznokcia. Nie ma co boleć jeśli nie ma stanu zapalnego.

Gość malgosia

klamra drutowa przy zakładaniu może sprawic troche dyskomfortu, ale z reguły mocno nie boli. Moje klamry zakładala p. Agnieszka Głuszczak z "Centrum Stopy" w Łodzi i jestem zadowolona, serdecznie polecam