Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.zosi

ile mają wzrostu wasze 2,5 letnie córeczki

Polecane posty

Gość mama.zosi

Witam, chciałam zapytać ile wzrostu mają wasze dwuipółletnie córeczki. Własnie zostałam wystraszona przez teściową ze moja córka jest stanowczo za niska jak na swj wiek, ma 90cm.. Boje się ze coś może byc nie tak.. sprawdzałam na siatkach centylowych i wychodzi mi ze jest na 25 centylu ale rzeczywiście dzieci znajomych od których wcześniej córka była wyższa teraz ją przegoniły.. Zaczynam sie martwić :( może coś jest nie tak.. Dodam że oboje z mężem jesteśmy średniego wzorstu mam 170cm, mój mąż 175cm. W poniedziałek wybiore sie z nią do lekarza ale póki co proszę o odpowiedz c o tym sądzą inne mamy :(

moja miała 2,5 to miała 103 cm wzrostu teraz ma 3 lata i 110 cm...

aha ale my jestesmy troszke wyżsi ;) ja mam 178 cm a mąż 193cm

moja w wieku 2,5 miala 90cm wzrostu teraz ma 3 miesiace wiecej i urosla moze 2 cm. Moim zdaniem poczekaj jeszcze z wizyta u lekarza . Moze corka zamiast w gore chwilowo nabiera masy? Z moja corka tak bylo do tej pory najpierw stawala sie troche pulchniejsza a potem nagle szla w gore i ja wyciagalo. Wazne tez jest ile cm miala twoja corka w momencie narodzin czy byla wczesniakiem?

Gość mama.zosi
z tą masą to też średnio.. wczesniej była okrąglutka teraz nic nie chce jeść i bardzo zeszczuplała waży 12kg /tak jak już pisałam wcześniej na tle rówieśników była wysoka a teraz jakby stanęła w miejscu. może to przez ten brak apetytu :( od urodzenia była niejadkiem ale ostatnio bije rekordy niejedzenia a owocami to można ją straszyć

Gość mama.zosi
nie, nie była wcześniakiem urodziła sie z masą 3300 i 54cm

moja córka miała 92 cm, ale myślę, że nie powinnaś się tak przejmować wzrostem córki. Każde dziecko inaczej się rozwija.

naprawde nie sugeruj sie innymi dziecmi jak dlugo nie jest PONIZEJ siatki centylowejto jest OK. Poobserwuj, za 2 miesiace zrob pomiar i jak nie urosnie NIC to wtedy skonsultj sie z lekarzem. Co do bycia niejadkiem to nie 'strasz' ja jedzeniem tylko ignoruj, im wieksza afere bedziesz robila z tego ze nie je tym mniej bedzie jesc (przechodzilam to). czy corka chodzi co przedszkola? U nas bardzo pomoglo zapisanie corki do przedszkola od razu zaczela jesc wszystko co ma w zasiegu reki:-D

Gość mama.zosi
Nie chodzi do przedszkola, planuje ją teraz zapisać i puścić od 3 latek.. My właśnie staramy sie nie robić afrer o to niejedzenie, wiem ze skutek może być odwrotny wiec ciągle tylko proponuje różne różności układam na talerzu obrazki z jedzenia wszystko z mizernym skutkiem niestety, nic nie smakuje! Włąściwie ochote ma tylko na słodycze ale oczywiście dostaje je z umiarem np kostkę czekolady dziennie, max dwie.

Gość patatka
moja corka ma troche ponad 2 i pol i ma dopiero 89cm wzrostu, mysle ze przesadzasz z moich obserwacji wynika że dziewczynki są takie drobne nie masz sie czym nartwic

Moja na 26 miesięcy miała 97 cm, na 2,5 roku jakieś 100 cm, teraz ma 3 lata i 104 cm. Ja jestem wysoka - 174 a mąż jak na faceta to niewysoki - 177 cm. Nie zamartwiaj się, tylko obserwuj małą, na pewno wszystko jest w porządku.