Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama swoich dziecii

Czerwone wysuszone plamki czy wasze dzieci też to mają?

Polecane posty

Gość mama swoich dziecii

Mam problem. Mój mąż po sprzątaniu detergentami dostal na rękach czerwonej swędzącej wysypki. Stwierdziliśmy alergia wiec łykal wapno. Po wyjsciu na dwór zaczęło mu się nasilać (chodzi bez rękawiczek) wiec wiecej wapna, kremy i przeszło. Kilka dni temu takie same plamy zauważylam u starszej córki. Wapno ani kremy nie dzialąją, a ona detergentami się nie bawiłą i zawsze ma suche rękawice. Poszlam do pediatry i uslyszalam ze to od mrozu i zejdzie. Niestety nie zeszlo a bardzo się nasiliło i już nie tylko całe dlonie są w plamach ale i zaczynają się na rączkach i brudce. Dziś zauważylam te plamy u młodszej córki. Dermatolog dopiero w srodę moze nas przyjąć. Co robić do tego czasu? Czy to faktycznie moze być od mrozu? Lekarka mówila ze własnie od mrozu i mamy nagminnie z czymś takim do niej przychodza u dzieci i pokazują. Czy wasze dzieci mają moze coś takiego bo zaczęlam podejrzewac ze to moze jakaś zakaźna choroba skóry jednak a nie zaden mróz?

Gość mama swoich dziecii
bródce

Gość ja jak przemarzne to
mam na nogach takie plamy ,wlasnie od mrozu

Gość mama swoich dziecii
Tylko martwi mnie to ze się to pokazało dzisiaj u młodszej córeczki, a ona wczoraj nie byla na dworze, ani dziś też nie. Cały czas jesteśmy w domu, a mimo wszystko wyszło. Do kąpieli stosuje tylko mydełko rumiankowe dla dzieci i szampon ten co zawsze dla niemowląt. Proszku ani płynu nie zmieniałam. Zresztą to tylko na dłoniach ma. Nic nowego nie dostałą też do jedzenia. W środę była na dworze i ściągała rękawiczki, ale czy by to się pojawiło dopiero po takim czasie? Nie od razu?

Mój syn ma coś takiego na dupce i trochę na udach. Na innych częściach ciała nie. Czerwone, wysuszone plamki i nie mam pojęcia od czego. Od mrozu? Przecież jak idzie na dwór ma 3 warstwy na tyłku majtki,rajstopy,spodnie. Pampersów już dawno nie nosi a jak nosił to nie miał nigdy problemów z odparzeniami. Proszek od dawna ten sam. Smaruję kremem, odstawiłam cytrusy (może alergia?) i chyba też wybiorę się do lekarza. Czy możliwe, że to uczulenie? Ma 2,5 roku jje praktycznie wszystko i nigdy nie miał takich problemów. Sama nie wiem.

Moja córka ostatnio ma takie plamki na pośladkach i udzie. Posmarowałam dermopantenem i plamki zaczynają się goić. Też jestem ciekawa co to jest, kurcze byłam z nią dzisiaj do kontroli i mogłam spytać..

Gość mamaAnusiT
moze azs:I(

Gość mama swoich dziecii
Ale czy AZS objawiłoby się tak nagle w 6 roku życia kiedy wcześniej nic takiego się nie działo?