Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Calledonia

KTO MIAŁ TAKIE OBJAWY CIĄŻY???????

Polecane posty

Gość Calledonia

Paliłam papierosy co dziennie i nagle totalny brak ochoty a po zapaleniu okropne mdłości i zawroty, czy któraś z Was miała taki objaw ciąży? Przypomniało mi się, że moja jedna kol. taki miała, dlatego pytam bo może ona jest wyjątkiem!?

Gość Calledonia
pliss ktoś się wypowie/'?

Gość Calledonia
podnoszę :(

Gość kglgklgk
ja miałam tzn nie chciało mi się palic, od alkholu też mnie odrzuciło

ja tez tak mialam, odrzucilo mnie w pierwszym trymestrze, pozniej juz mi sie chcialo no ale nie palilam wiadomo. jezeli to jedyny objaw to raczej nikla szansa ze to ciaza

Gość Calledonia
Ja wiem czy jedyny, jeszcze ciągle chce mi się spać, mogłabym spać cały dzień:/

Gość Calledonia
acha wczoraj miałam bardzo napięte podbrzusze i ból jakby macicy, momentami podobny jak na okres, tylko, że do okresu to mam jeszcze czas!

Gość to nie ciąża
Radzę zrobić rtg płuc...

Gość silkamanka
A który masz dzień cyklu?

Gość Calledonia
Dzień cyklu mam 12, cykle mam krótkie 25 dniowe, nic nie pasuje, okres miałam, więc nie wiem co się dzieje...słyszałam, że można mieć okres w ciąży...na prawdę bardzo kiepsko się czuję, jestem blada, nerwowa, po prostu czuję się dziwnie:/

Gość lilkam234
Skoro "do okresu masz czas" to jakiekolwiek objawy masz na pewno na 100% nie oznaczają one ciąży... Naprawde pierwszym sygnałem ciąży może być dopieroc zatrzymanie miesiączki, o ile oczywiście do tej pory była ona regularna, tzn, jak spóźnia ci się conajmniej tydzień możesz mysleć o zrobieniu testu (spóźnienie 1-6 dni to żadne spóźnienie) a mdłości, zmęczenie, bolesność piersi, apetyty/ich brak zdarzaja się nieciążarnym kobietom....

Gość Błagam Cię
Nie ma czegoś takiego jak okres z ciąży. Mogą być ewentualnie plamienia. Kiedyś też paliłam i przeważnie jak mnie odrzucało to za dzień czy dwa byłam chora - angina.

Gość silkamanka
Pierwszym sygnałem ciąży może być zatrzymanie miesiączki. Po jakims tygodniu od jej spóźnienia można robić test (bo 1-6 dni to żadne spóźnienie). Mdłości, apetyty, bolesność piersi/brzucha, zmęczenie zdarzaja się kobietom nieciężarnym. W twoim przypadku obstawiam jakąs chorobę a nie ciążę...Skąd taki pomysł? Radzę udać się do lekarza. Ból podbrzysza... a może WZDĘCIA. Okres w ciąży? Nie okreas tylko plamnienie i na pewno nie takie samo jak krwawienie miesiączkowe...

Gość silkamanka
Kobiety naogladają sie tv i walą sciemę. Zapomnijcie o czyms takim jak okres w ciąży!!!! To najwyżej plamnienie. I nigdy nie jest tak,że kobieta, ktore ma regulane miesiączki, trwajace zazwyczaj tyle samo dni, z takim samym natężeniem krwawienia w poszczególnym dniu, w ciąży ma tak samo. NIGDY. W ciąży ma plamienia, które nie przypominają dotychczasowych okresów.

Gość Calledonia
W pierwszej ciąży też miałam okres w ciąży, wszystko było pokręcone, test robiłam przed datą oczekiwanej miesiączki i wyszedł pozytywny, u lekarza na usg bardzo wczesna ciąża- potem poroniłam, z drugim dzieckiem- test robiłam też przed okresem ale już kurcze nie pamiętam jakie miałam objawy :( Choruję na tarczycę może hormony mi wariują...to palenie mnie zaskoczyło, nigdy takie coś mi się nie zdarzyło, starałam się rzucić i nijak nie mogłam, aż tu nagle z dnia na dzień, nic, przestałam z braku ochoty i mega mdłości po...tak mi się chce spać rano, że ledwo zajmuje się dzieckiem, wyglądam inaczej, jestem blada jak trup, okropnie się czuje, stąd taka myśl, mąż ciągle gada, że może w ciąży :/

Gość Calledonia
Silkamanka kto wali ściemę? pomyślałam o ciąży bo przypomniało mi się, że z tymi fajkami miała tak samo moja koleżanka i to był jej jedyny objaw, okres twierdzi, że miała...

Gość Dogodjaseio
Mnie z dnia na dzien (to chyba byl 2-3 tydz. ciazy) Wstalam rano , zrobilam sobie kawe (robiac sobie mysle, ze chyba mi sie jej nie chce pic, jakos tak dziwnie w swiadomosci mi na mysl sama nie smakowala) Potem ide na papieroska na balkon,. Odpalam i ??? Nie smakuje , nie chce mi sie palic, jakis syf. No i zaczelam sie zastanawiac , czy to aby nie ciaza??? Kupialam test . Wynik pozytywny:)

Gość tarczyca:(
Zacznij od badania poizomu tsh. Może masz niedoczynnosć? CHYBA SATOSUJESZ ANTYKONCEPCJĘ MAJĄC PROBLEMY Z TARCZYCĄ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość maldzka25
ja mialam objawy: brak ochoty zeby sobie fajeczke zapalic, nie tknelam nawet lyka piwa bo mi nie podchodzilo , ciagle zmeczenie, moglabym spac non stop. parcie na pecherz szczegolnie rano i biegunka

Gość silkamanka
CHYBA STOSUJESZ ANTYKONCEPCJE MAJĄC PROBLEMY Z TARCZYCA? wIĘC JAK MOŻESZ PODEJRZEWAĆ CIĄŻĘ?

Gość maldzka25
ja mialam okres przed zajciem i jak juz bylam w ciazy to mialam gdzies hmmm...... wypadaloby ze w 3 dniu od zaplodnienia ale to raczej takie plamienie

Gość Calledonia
Silkamanka a co ma chora tarczyca do antykoncepcji ??????????????? I proszę na mnie nie krzyczeć! Ja już biorę hormony na tarczycę, miałam duże problemy z zajściem a później donoszeniem...

Gość Calledonia
Sama jesteś głupia pizda i nie masz pojęcia o prowadzeniu ciąży z chorą tarczycą, mam zdrowe dziecko!

Gość silkamanka
tarczyca do antykó nijak. Ale każda mysląca kobieta mająca problem z tak ważnym organem jak tarczyca, najpierw reguluje poziom hormonów a potem dopuszcza zajście w ciażę. Tarczyca ma wpływ na cały nasz orgaznizm,,więc kiedy działa nieprawidłowo to odbija się na całym ciele. Nikt o zdrowych zmysłach nie dopuszcza w tej sytuacji do zjscia w ciaze...

Gość Calledonia
Silkamanka tłumaczę, że biorę leki na tarczycę!!! robię często badania krwi! Jestem pod opieką endokrynolga i pilnuję dawki! Więc skąd wniosek, że nie reguluje hormonów??

Gość Calledonia
Jak to na kafe zrobił się off topik :/ Pytanie brzmiało czy ktoś miał taki objaw i była to ciąża? Maldzka mam te same objawy, mam nadzieję, że to coś innego, sama nie wiem co, może faktycznie hormony tarczycy spadły..

Gość Ja nie palę ale
nie chciało mi się alkoholu, szklankę piwa pamiętam męczyłam cały wieczór, na drugi dzień robiłam test i był pozytywny :)

Gość Calledonia
Jutro zrobię test :(

Gość beniiia........
Ja tak mialam. Jeszcze dzien przed spodziewana miesiaczka nie moglam do konca wypalic papierosa i to dalo mi od razu do myslenia. Pozniej bylo juz tylko gorzej. Doszlo do tego, ze mdli mnie na sam zapach dymu papierosowego a jestem w 11 tygodniu. Chcialabym juz nigdy nie wrocic do nalogu, bo natura tak bezbolesnie pomogla mi rzucic to swinstwo.