Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZniecierpliwionaPrzyszła

Tydzien po zapłodnieniu..

Polecane posty

Witajcie Foremki. Równy tydzień temu kochalam się z mężem i doszedł we mnie. Był to 13 dzień cyklu i na 99% był to dzień płodny a kolejnego dnia nastąpiła owulacja. Od dwóch dni odczuwam kłucie w jajnikach, gilgotanie tam w środku.. Czy to mogą być pierwsze objawy zapłodnienia? Do miesiączki pozostalo mi jeszcze około 11-13 dni. Co myślicie? Na test za wcześnie, na beta HCG też.. :(

Gość hfdsggfsg
gza wcześnie, podobno 30 % ciąz wczesnych się nie utrzymuje, więc nawet badanie krwi o niczym moż eni eświadczyć, tu trzeba poczekać.

Po prostu tak bardzo bym juz chciala wiedzieć czy moja myszka juz tam siedzi w srodku...

Myślę, że należy poczekac. Tydzień po potencjalnym zapłodnieniu to jeszcze bardzo wcześnie. Wątpie, żeby już odczuwac objawy ciąży. Najlepiej poczekac do @, niestety nie ma tak że od razu po zapłodnieniu wiadomo co i jak.

Gość ja myślę że zdecydowanie
powinnaś iść już zrobić USG 3D

Jeżeli owulacja była na 100% 14dc to do miesiączki masz 7-8 dni.@ występuje zawsze 14 -16 dni od owulacji. Więc jeżeli wtedy miałaś owulację to za tydzień możesz zrobić test. Ale jeśli tak jak piszesz @ masz mieć za 11-13 dni to szanse na ciążę są nikłe,wtedy nie miałaś dni płodnych. Coś tu pomieszałaś:)

Jeżeli staracie się o dziecko to dlaczego tylko 13 dc był stosunek? Chyba,że w późniejszych dniach też i zapomniałaś napisać:) Z tego co wcześniej napisałaś nie da się za bardzo nic wywnioskować. Jak długie masz cykle?Skąd wiesz,że 14 dc była owulacja? Bo jeżeli naprawdę była wtedy to niemożliwe abyś za 11-14 dni miała @...

Gość mamama27
owulacja powinna być 14 dni przed @ - a zapłodnienie a zagnieżdzenie jest ważniejsze - beta dopiero 6 dni po zagnieżdzeniu - doedukuj sie a potem rób dzieci

Gość i koniecznie nagraj kasetę
z tego USG i pokazuj juz całej rodzinie swoja fasolkę

Gość moim zdnaiem powinnas
juz szykowac wyprwke dla "fasolki" nie zapomin o tyczkach bo kazda fasolka puszcza pedy i trzeba kolo niej tyczke wetknac zeby miala sie na czym wesprzec :)

Gość ZniecierpliwionaPrzyszla
Wiecie co? Zrobiłam dzisiaj test z czystej ciekawości..... i niech wam będzie głupio by ukazały się DWIE KRESKI! Zamykam tą chorą dyskusje bo to całe forum to jedna wielka porażka i przekonałam się o tym po raz kolejny.

Acha - cykl 28 dniowy, wyliczone dni płodne na kalkulatorze i stosowany pomiar temperatury. 23 stycznia dostałam miesiączkę, owulacja nastąpiła 5 lutego, kochałam się z mężem 4 lutego. Czyli dzień przed owulacja. Testy wykrywają ciąże 6 dniową, kupiłam test najbardziej wiarygodny wśród statystyk, dziś ujrzałam dwie kreseczki. Jeśli ktoś musi się doedukować to chyba Wy drogie forumowiczki.

Wydaje mi się, że fora internetowe zostały stworzone do rozmów szeroko pojętych, do udzielania rad, do pisania o tym co nas ciekawi/boli/smuci/zastanawia.. Jednak nie od dziś wiadomo że rzeczona Kafeteria, bez identyfikacji użytkowników jest jedną wielką pomyłką.

Na prawdę polecam co niektórym tutaj kurs kultury czy nie wiem... dobrego wychowania :)

Gość mlk
a ktoś cię trzyma tu na tym forum? nie rozumiem czemu się tak wczuwasz. To jest kafe i takie rzeczy są tu normą. jeśli chcesz kultury to lepiej iść na inne fora -np. babyboom albo e-mama tutaj tak było, jest i najpewniej bedzie. :)

Przepraszam bardzo czy kafeteria to forum w 'innym pojmowaniu' niż babyboom czy e-mama? Wyobraźni troche.

Gość Przemądrzalcu
Na prawdę pisz się RAZEM. Co z tym słownikiem ort? Nie kupiłaś? :P

Gość Chłechłee
"co niektórym polecam zapoznanie się z zasadami ortografii i słownikiem poprawnej polszczyzny" Może zacznij od siebie? ;)

Gość Foremki???
Do ciasta?

Przemądrzalcu Na prawdę pisz się RAZEM. Co z tym słownikiem ort? Nie kupiłaś? a może tak: pisze ? Ludzie rozbawiacie mnie do granic możliwości

Myślę, że niejedna/jeden z Was byłaby/byłby równie mądry/mądra gdyby w skrzynce pocztowej znalazła/znalazł zawiadomienie o odnalezieniu adresu IP i sprawie wytoczonej o wyśmiewanie :) taka dygresja.

Gość mlk
nie, tylko kafeteria to takie dziwaczne forum na którym obelgi, podszywy i prowokacje są normą ze względu na brak rejestracji. Po prostu szalej dusza piekła nie ma. mnogość bytów, mnogość tematów i pełna samowolka sprawia że jest tu tak a nie inaczej i na takie a nie inne odpowiedzi jak się pojawiają trzeba być gotowym. Mało to tematów zostało rozwalone przez chamskie wpisy. Dlatego owszem jest to inne forum niż ww. Bo tam jedna osoba ma jeden profil a nie setki co kilka minut. To była tylko dobra rada, ale jeśli chcesz się tu męczyć to wolna wola w odchamianiu forum. ;)

bardzo się dziwię, że przez tyle lat nikt nie zrobił tutaj porządku.

Gość mlk
a co sie dziwisz jeśli sama administracja i moderacja ma to gdzieś i pozwala na to. wiesz ryba psuje się od głowy.

mlk - masz rację. Generalnie moderatorzy nie zdają sobie sprawy z tego, jak wiele tracą.

Gość 2222222
hahahahhahaha!!! sprawa wytoczona o wyśmiewanie :D dobre sobie, nieźle bys rozbawiła sąd takim pozwem :p

Jedną taką sprawę wygrałam w 2005 roku kolego/koleżanko i skończyło się to sporym odszkodowaniem - wyśmiewanie nie większe niż tu :)

nawet najczulsze testy pokazują ciążę 6 dni po ZAPŁODNIENIU, a nie po STOSUNKU. od stosunku do zagnieżdżenia upływa 5-7 dni. więc dwie kreski to raczej bajka wg mnie. btw, autorko - jeśli nie chcesz anonimowości, czemu sama piszesz na pomarańczowo?

Bo nie mam w zwyczaju pisania na forach internetowych i uznałam, że nie warto logować się dla jednego tematu. Bajką jest to co piszesz :)

Gość autorko
a skad my mamy wiedziec czy to ciaza czy nie why???????? tu nie ma wrózek ani jasnowidzów a to ze współzylas w 13 dniu "odczuwam kłucie w jajnikach, gilgotanie tam w środku" jeszcze o niczym nie swiadcza