Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani.domu.....

40tydzień ciąży - kłucie w kroczu/szyjka?

Polecane posty

Gość pani.domu.....

Od tygodnia mam takie kłucie krocza jakby dziecko chcialo wyjść, czuję je bardzo nisko.... czy poród się zbliża? Dodam, że to boli jak diabli :/

Tak tak... miałam tak samo. Przy tym lekkie skurcze. Nasilały się na spacerze z córką i moim M, ale wytrzymywałam. W razie czego pojechaliśmy do domu, a tam mnie dopiero chwyciło :) poszłam pod prysznic. Czułam Małą nisko, więc tak, jak tampona kobiety sobie aplikują tak ja palcem sprawdziłam sobie stan rozwarcia szyjki macicy :) ale jej nie wyczułam :) wyczułam główkę dziecka, prawie 4 cm od wejścia :) i jej włoski, więc prysznic zakończyłam, ubrałam się, pojechałam do szpitala i... po 4 godzinach od przyjazdu, wyskoczyła moje Pociecha :) kłucia to dobry znak, a czop już odszedł ???

Gość lebara1984
echh,ja też mam takie kłucia..Termin miałam na 9.02 i nic się niestety nie ruszyło.Ale też od kilku dni czuję bardzo bolesne kłucie w szyjce i napór jakby w pupie,wtedy nie daję rady nawet kroku zrobic...Oby to był zbliżający się poród

Gość pani.domu.....
Nie zauważyłam, zęby czop mi odszedł. We wtorek na badaniu miałam miękką szyjkę i rozwarcie na 1cm. W poniedziałek idę już leżeć w szpitalu -termin mam na 14 lutego. Od wczoraj mam spuchniętą prawą stopę buuuu

Gość pani.domu.....
Heh chciałabym sobie wymacać tą 'główkę' ale nawet lekarzowi ciężko mnie zbadać bo i szyjkę mam/miałam skierowaną do krzyża i mam tyłozgięcie...

Gość lebara1984
ja już zgłupiałam w tej ciąży :( od miesiąca mam obniżony brzuch,miękką szyjkę i rozwarcie na 1 palec,czyli to jest chyba na 2 cm.szyjka skrócona do 1 cm.Czasami skurcze nocne przepowiadające i nic :( Żadne sposoby nie działają :( Mnie do szpitala mają położyc w czwartek echhh Ale może coś się u nas ruszy,nie wolno się poddawac

hihi ja jestem 9 miesięcy po porodzie i pamietam, że lekarz mówił, ze mogę sobie sama zbadać rozwarcie za pomocą włożenia palca do pochwy i szukać hahaha się wtedy uśmiałam :) nie robiłam tego, ale w dzień w który wylądowałam w szpitalu pod prysznicem mnie skusiło :) wiedziałam że to czysta główka mojej dziewczynki :) ból przeszedł to jak głupia siedziałam jeszcze minutke pod prysznicem i głaskałam ją po główce mówiąc " jeszcze nie ma Cię na świecie, a już mam okazje Cię po główce pogłaskać " :) coś pięknego :) Dla wszystkich Pań... Ja rodziłam 2x bez żadnych zastrzyków znieczulających. Jeden poród od pierwszych skurczy trwał 17h a drugi ok 9h. Przez te godziny bawiłam się niesamowicie, ale pod warunkiem, że dano mi gaz rozweselający ;) bólu nie było a i mój M na tym skorzystał. Przy obydwóch porodach dostałam zastrzyk - morfina syntetyczna - bez mojej wiedzy, bo to już chyba taka norma :) ale zastrzyk był podany na ok 5min przed wyjściem dziecka. Nie bójcie się, opanujcie strach, ból i życzę by poród Wasz nie był nigdy źle wspominany. Nie dajcie się negatywnym chwilom, bo one są niczym przy tym, co Was za niedługi czas spotka :) Pozdrawiam :)