Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o alim.

ile dostajecie alimentów na siebie kobietki? pytam te bezdzietne!

Polecane posty

Gość pytanie o alim.

podajcie sumy i ile zarabiaja wasi byli mężowie a ile wy zarabiacie!

chyba żarty sobie robisz chcesz zostać utrzymanką byłego męża???

Gość Piruet na lodowisku
ja wyszłam za skąpca, nieudacznika, chama, durnia i pijaka....najwiekszym prezentem jaki mogłam dostać było że zniknął mi z oczu - kompletnie nie czułam potrzeby wykręcania go finansowo :D ale pomijając - masz dwie ręce i możesz zarobić na siebie, a nie uwieszać się na gościu. Chyba, że żyłaś z nim 30 lat, nie pracowałaś a on puścił cię w trąbę i zostawił na lodzie

Gość Piruet na lodowisku
* aha - zapomniałam dodać, że mózg miał w rozporku

Gość pytanie o alim.
nie, małżeństwo trwało 4 lata, mam 38 lat, pracuję ale zarabiam tylko 1300 na rękę i mam mieszkanie na utrzymaniu, to było nasze własnościowe a on się po prostu wyprowadził i teraz muszę sama je opłacać, z 1300 to zostaje po opłaceniu jakieś 500 złotych, dobrze, że żywią mnie rodzice bo inaczej nie dałabym rady.

Gość Piruet na lodowisku
zmień pracę wobec tego...

Gość pytanie o alim.
dlaczego? to on jest winny rozpadu więc chyba powinien przyczynić się do tego aby mi nie brakowało niczego. myślicie, że sąd mógłby kazać mi iść do innej pracy albo do drugiej czy raczej kazałby płacic byłemu alimenty? czy ktoś zna się na tym, wiecie jak to wygląda w praktyce?

Gość Piruet na lodowisku
sąd przede wszystkim mógłby ci kazać spłacić jego część mieszkania jeśli mieszkanie jest wspólne :)

Gość pytanie o alim.
nie może bo dogadaliśmy się przed rozwodem, że jak mi przepisze mieszkanie na własność to ja nie będę się domagać jego wyłącznej winy ale jak je przepisał to ja i tak się domagałam :) teraz to mnie może ugryźć bo on przepisał je dobrowolnie.

Gość pytanie o alim.
na serio nie ma tu kobiety, która dostaje alimenty na siebie???

Gość Piruet na lodowisku
teraz to mnie może ugryźć bo on przepisał je dobrowolnie. mylisz się :)

Gość pytanie o alim.
co mi niby może zrobić, przed orzeknięciem rozwodu poszliśmy do notariusza i on zrzekł się mieszkania na moją korzyść, mieszkanie jest tylko i wyłącznie moją własnością to niby gdzie on może mieć do niego prawo???

Gość Piruet na lodowisku
kodeks cywilny, paragraf o rażącej niewdzięczności obdarowanego na przykład :)

Gość Piruet na lodowisku
kodeks karny o doprowadzeniu kogos podstepem do złego rozporządzenia swoim mieniem

Gość pytanie o alim.
nie rozumiem możesz to wyjaśnić? moja niewdzięczność?

Gość Dokłądnie tak-rażąca niewdzięc
i darowizna staje sie nieważna:) a ustna umowa jest tak samo wiążąca, jak pisemna

Gość Dokłądnie tak-rażąca niewdzięc
No pewnie, że twoja- zawarliście ustna umowę. Miałaś dostać mieszkanie w zamian za konkretny wyrok sądowy. Ty sie nie wywiązałaś ze swojej części umowy

Gość pytanie o alim.
jak mi to udowodni, że dopuściłam się podstępu, poda za świadka swoją nową żonkę? :)

Gość jatyonona
Zarabiaj. Praca jest bardzo prosta i polega na obejrzeniu reklamy oraz wyrażeniu opinii na jej temat w systemie głosowania. Za każdą z reklam dostaniesz 16 dolarów , jeśli polecisz użytkownika dostaniesz kolejne tyle. Wystarczy wejść na stronę http://Surveys-Faq.com?ref=2724931 i kliknąć registration na górze strony. Podać swój login i hasło jako email paypal na początek można podać swój email , lecz aby wypłacić zarobki należy podać email konta w paypal-u. Firma Survey jest zagraniczną firmą , aby dokonać wypłaty zarobków należy posiadać konto paypal , konto paypal można założyć na polskiej stronie za darmo bez opłat . Życzę ogromnych zarobków .

Gość Piruet na lodowisku
nie rozumiem możesz to wyjaśnić? moja niewdzięczność? jestem pewna że wyjaśni ci to lepiej twój ex jak złożysz o alimenty... mnie szkoda czasu na jednostki pozbawione ambicji, honoru i takie którym się wydaje, że są cwane bo jak zyskały na okłamaniu kogoś i daniu fałszywej obietnicy to już mogą frajerowi skakać po głowie. Mam taką rodzinę z którą ze zrozumiałych względów nie zamierzam utrzymywac kontaktu i rzygać mi się chce jak widzę takie zagrywki

Gość pytanie o alim.
dobra ale on nie udowodni tego, że go oszukałam a od rozwodu minęło 5 lat więc sprawa mieszkania jest pewnie przedawniona i nigdy mi nic nie zrobi

Gość Piruet na lodowisku
będzie chciał to udowodni... paragraf o razącej niewdzieczności nie jest ograniczony czasem , kodeks karny w tym zakresie także nie ogranicza czasowo Gdzie sie rodzą takie suki jak ty?

Gość skoro od rozwodu minęło
5 lat to już niczego nie możesz się od niego domagać rusz dupe i zamiast siedzieć na necie idź dorobić

Gość pytanie o alim.
jak on jest wyłącznie winny to mogę się domagać do końca życia no nie wiem, on nie ma jak udowodnić, brak świadków przecież

Gość a ile on zarabia ?
ma dzieci na utrzymaniu ?

Gość Ty jestes powazna???
Zaden sad Ci nie przyzna alimentow.Jestes falszywa i wyrachowana.Nie masz za grosz honoru!sprzedaj mieszkanie,kup mniejsze(takie,ktore bedzie tansze w utrzymaniu)i po klopocie!

Gość pytanie o alim.
to inaczej jeśli minie 10 lat i ja będę się domagać alimentów na siebie a mój czyn zabroniony polegający na oszustwie, czyli tym wprowadzeniu go w błąd itd. i on mi z tego tytułu nic już zrobić nie będzie mógł to czy poprzez wyciągnięcie tego przez niego w jakiś tajemniczy sposób na wierzch, sąd mógłby mi nie przyznać alimentów przez to? czy sąd mógłby odstąpić od przyznania mi alimentów przez to, że kiedyś poprzez oszustwo on niekorzystnie rozporządził swoim mieniem, mimo, że dojdzie do przedawnienia tego mojego oszustwa?

Gość Piruet na lodowisku
no nie wiem, on nie ma jak udowodnić, brak świadków przecież jest akt notarialny... i twoje zachowanie po jego podpisaniu. Kompletnie nic wiecej nie potrzeba :classic_cool:

Gość podnoszeee
jak juz to alimenty na zone sa przyznawane na 5 lat , takie przejsciowe, ze niby w ciagu 5 lat zona bedzie miala mozliwosci podniesienia swojego statusy materialnego we wlasnym zakresie

Gość pytanie o alim.
moje mieszkanie już jest niewielkie bo ma 50m2 i wątpie, żeby znalazła tańsze w utrzymaniu, co mam mieszkać w kawalerce? on ma jedno małe dziecko z nową