Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie******

Stoi u kogoś z was jeszcze ubrana choinka?

Polecane posty

Gość mam pytanie******

Stoi u kogoś z was jeszcze ubrana choinka? Bo u mnie w domu jest taki zwyczaj,że choinkę się chowa dopiero jak przyjdą pierwsze oznaki wiosny.Odkąd pamiętam to tak właśnie było w naszym domu i dla mnie to normalka a moi znajomi trochę się dziwią. Choinka oczywiście sztuczna.

Gość jak Mnie Mam
już dawno rozebrana, nie mogłabym na nią patrzeć przez 2 miesiące 💤

Gość ja rozebrałam choinkę
jeszcze w grudniu, ale nie miałam czasu zanieść jej do piwnicy (sztuczna oczywiście). Więc leżała w kącie i bombki też. Dopiero jakiś miesiąc później zaniosłam :-D

Gość precelkowa
tak , u mojej mamy :) Ale ona sobie myli 02.02(podobno matki boskiej gromniczej )z z 02.03 .Nie wyprowadzam jej z bledu .Niech wierzy w co chce .Jak powie ze dosc to wyniose choinke . Mieszkamy osobno ,Pewnie stad moja tolerancja :)

Gość zuzka 2012
matko z córką! oczywiście że nie! w lutym?! ja juz zapomniałam o czymś takim jak choinka i święta

Gość pani zrobi panu...
Ja mam sztuczną, żywa nie wytrzymała by tak długo. Więc tą sztuczną przebieram troszkę i 14 lutego ubieram w serduszka i czerwone ozdoby. Tak postoi z tydzień i pod koniec lutego bye bye choinko :(

Gość mam pytanie******
hehe ale szybko się pozbywacie choineczki,ja uwielbiam ten klimat jak się w nocy świecą lampki.Najfajniej jest jak wstaje w nocy do łazienki,schodzę na dół a tam choineczka błyska lampkami.Wtedy jest tak ciepło i przytulnie w domu.

Gość pani zrobi panu...
Tą tradycję zapoczątkował mój mąż 5 lat temu. 14 lutego pod taką choinką kładziemy sobie prezenty i wręczamy po odświętnej kolacji.

Gość achooooooooooooojek
U mnie nie rozbieramy choinki. Na wielkanoc zdejmujemy bombki wieszamy jajka a na czubek palemke a do żłóbka wsadzamy zdechłego królika.

Gość gość
Ha ha :D A kiedy ubieracie choinkę?

Gość amber54
My ubieramy choinkę tydzień przed świętami i rozbieramy po kolędzie. A jakie macie choinki? Kupujecie żywe czy wolicie sztuczne? U nas zawsze była sztuczna choinka bo nie miał kto przywieść żywej ale w tym roku będzie inaczej. Znalazłam firmę, która dostarcza choinki na terenie całej polski - https://choinkapoddrzwi.pl/ Chyba się do nich zgłoszę bo ceny mają spoko i dowiozą drzewko pod drzwi.